tasos_karamitsos

Πρώτη Φορά Μια Χαρά!

Τάσος Καραμήτσος

Εχουν... πλάκα εκεί στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καθώς κυριολεκτικά κάνουν ό,τι να ’ναι, όπως να ’ναι, αρκεί να τους συμφέρει ή να θεωρούν ότι μπορεί να τους συμφέρει. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η μετακίνηση των δημοτικών εκλογών πέντε μήνες νωρίτερα απλώς και μόνο για να στήσουν μέσα σε μία ημέρα τρεις κάλπες (μαζί και εθνικές και ευρωεκλογές) προκειμένου να χάσουν -έτσι πιστεύουν- με μικρότερη διαφορά από τη Ν.Δ.

Ναι, χωρίς καμιά σοβαρή δικαιολογία (κάτι λέει ότι μπορεί να κάνει ο δήμαρχος Πατούλης και να τους δημιουργήσει πρόβλημα) αλλάζουν ημερομηνίες εκλογών έτσι όπως αποφάσισαν πριν από τρία χρόνια τέτοια εποχή να κάνουν δημοψήφισμα για να φύγει η χώρα από το ευρώ και την Ευρωζώνη και μετά από δέκα ημέρες αγνόησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που οι ίδιοι έστησαν στα μέτρα του «Οχι».

Αλλα αντί άλλων, όπως πορεύτηκαν μέχρι σήμερα στο ψέμα και στην υποκρισία για όλους και για όλα μέχρι τέλους. Πάγωσαν για μερικούς μήνες τον ΦΠΑ σε πέντε νησιά και αυτή τους την απόφαση θα την πληρώσει κάποια άλλη κοινωνική ομάδα ή η άμυνα της χώρας με νέα περικοπή κονδυλίων. Κινδυνεύουμε από τους Τούρκους καθημερινά και δεν έχουμε ούτε βλήματα στα νησιά μας.

Ετσι έγινε και με τη δήθεν αναβολή της περικοπής συντάξεων, αλλά και με τη ρύθμιση του χρέους. Αλλα είπαν και άλλα έχουν αποφασιστεί, όπως άλλα αντί άλλων συμβαίνουν και με τα εθνικά θέματα, με καθημερινές ιλαροτραγωδίες στα κρίσιμα ζητήματα των Σκοπίων και της Αλβανίας.
Αίφνης ανακάλυψαν και Ρώσους πράκτορες που χρηματοδοτούσαν (ποιον άραγε, την Εκκλησία και τους κολλητούς του Καμμένου;) τις συγκεντρώσεις κατά του ονόματος της Μακεδονίας. Ανέκδοτο μεν, επικίνδυνο δε.

Κυριολεκτικά μένει κανείς με ανοιχτό το στόμα για το τι θα σκεφτούν και τι θα κάνουν μέχρι το τέλος οι απίθανοι αυτοί τύποι που δεν θέλουν με τίποτα να συμβιβαστούν με τους νόμους της φύσης και της δημοκρατίας. Οτι όλα κάποτε τελειώνουν και φυσικά όλα κρίνονται και πληρώνονται.
Ας είναι, και για την ώρα ας κρατήσουμε τα θετικά αυτής της περιπέτειας για τη χώρα που τελειώνει αργά και βασανιστικά, αλλά όχι για τους ίδιους, που θεωρούν -σαν μια χούντα- ότι δεν θα υπάρξει τέλος. Ναι, λοιπόν, η Πρώτη Φορά Αριστερά με την ψήφο της ολοκλήρωσε τον πιο βαθύ και άκρως φιλελεύθερο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, ενώ ταυτοχρόνως έλυσε και ό,τι ζητήματα είχαν επί δεκαετίες οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ στην περιοχή (Σκόπια, Σούδα και άλλα... που δεν φαίνονται αλλά βολεύουν τους συμμάχους).

Ταυτοχρόνως η Πρώτη Φορά Αριστερά διέλυσε μια και καλή τον μύθο της Αριστεράς ότι υπάρχουν για όλα εύκολες λύσεις στη ζωή, στη χώρα και τη κοινωνία. Και να ξανάρθουν, αυτή τη φορά μόνο ως Αριστερά δεν θα ξαναγυρίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Παρατηρητής απο ψηλά

Το ''Μια χαρά'' του τίτλου σε αυτή την αριστερή καταστροφική λαίλαπα που κολλάει ;Στο ότι ακόμη υπάρχει Ελλάδα και Δημοκρατία;

stavros

Μάθανε τελικά αγαπητέ Τάσο οτι οι αλλοι τα ξέρουν ολα και επειδή τρέμουν τα <ειδικά> εχουν τρελαθεί!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία