Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

«Η συμφωνία για το χρέος δεν αναμένεται σύντομα», διευκρίνισε η Λαγκάρντ. «Το κλείσιμο της αξιολόγησης μπορεί να καθυστερήσει», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ. Και η αγορά καταρρέει…

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μαρτυρά ότι τα οικονομικά μεγέθη για το 2017 εξελίσσονται κανονικά και όποιος πει ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 2016 βοηθάει σήμερα την κατάσταση, απλά βλέπει ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι από τη συνολική εικόνα της οικονομίας. Δεν ζουν και δεν αναπτύσσονται οι αγορές και οι κοινωνίες με τους φόρους, τις τρελές εισφορές και τα χαράτσια.

Δεν έρχεται ανάπτυξη όταν μια επένδυση, όπως αυτή των αεροδρομίων, την καθυστερείς έναν χρόνο, και μια άλλη, τη μεγαλύτερη που έχει σχεδιαστεί ως τώρα να γίνει, δηλαδή του Ελληνικού, τη σαμποτάρεις συνεχώς όπως μπορείς.

Μου λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου -και δη ο Τσίπρας- έχει τρομερή ανησυχία για την εξέλιξη που θα έχει το θέμα της ΔΕΗ. Φοβάται, εν ολίγοις, μη και του σκάσει στα χέρια καλοκαιριάτικα και δημιουργηθεί -αν όχι μπλακ άουτ στη χώρα- κάνα τεράστιο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο (ρεζιλίκι;) με διεθνείς προεκτάσεις. Και τι κάνει, λοιπόν, γι’ αυτό;

Δεν ξέρω τι ακριβώς σχεδιάζει η κυβέρνησή του για να αποφύγει το μοιραίο στη ΔΕΗ, αλλά αυτό που βλέπει η κοινή γνώμη είναι να προσλαμβάνει 339 αρχαιολόγους μόνο για την Κοζάνη και τη Φλώρινα. Ναι, μάλιστα, καλά διαβάζετε: η χρεοκοπημένη ΔΕΗ, που μόλις έστειλε κάτι τρελά φουσκωμένους λογαριασμούς, προσλαμβάνει αρχαιολόγους για να ελέγξουν αν υπάρχουν αρχαία στα έργα που (δεν) κάνει!

Κατά τα άλλα η... ζωή επί ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με προσλήψεις άχρηστων κομματικών, διώξεις και αλά καρτ κινήσεις για να κρατάμε όποιον υπάρχει ή να εκτελούμε συμβολαιάκια.

Τέλος εποχής, αδιέξοδο και σούρσιμο μέχρι τις εκλογές; Δεν ξέρω πραγματικά και δεν μοιάζει να έχει ξαναπεράσει τέτοια περίοδο παρακμής και χάους η Ελλάδα. Οποιος Ελληνας υπογράφει σήμερα έστω και μια επιταγή νιώθει την ανασφάλεια της επόμενης μέρας και φυσικά όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι βρίσκουν τον μισθό τους στην ώρα του στα ATM.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, η Ν.Δ. δεν έχει πει ακόμα στον απλό κόσμο πώς και τι θα αλλάξει για να αναπνεύσει η χώρα. Οχι ότι θα κερδίσει τις εκλογές γιατί πολύ απλά θα τις χάσει η κυβέρνηση, αλλά για να υπάρξει επιτέλους ένα χαμόγελο, μια κάποιου είδους προσδοκία. Αλλωστε είναι γνωστό ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα