Καλός Τύπος είναι μόνο ο νεκρός Τύπος;
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Καλός Τύπος είναι μόνο ο νεκρός Τύπος;

Οταν αποφάσισαν ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι μέσα στον πανικό τους να μετατρέψουν το «Οχι» του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015 σε «Ναι» και τους έβαλαν οι δανειστές να συνομολογήσουν ένα τρίτο μνημόνιο, δεν ήξεραν τι υπέγραφαν.

Υπέγραψαν, ας πούμε, την εκχώρηση της κρατικής περιουσίας στους ξένους για 99 χρόνια, ενώ θα μπορούσαν να το είχαν κάνει για 33 χρόνια, όπως έγινε στις περισσότερες χώρες του κόσμου που βρέθηκαν σε αυτή τη δύσκολη θέση (αν ρώταγαν κάποιον σχετικό ή προσλάμβαναν κάναν ειδικό θα το γλιτώναμε).

Το ίδιο συνέβη και με τις τράπεζες όταν το Ελληνικό Δημόσιο φορτώθηκε 30 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους και δεν μπορεί να διορίσει ούτε ένα απλό μέλος διοικητικού συμβουλίου. Σηκώνει το ακουστικό κάποιος ανώτερος υπάλληλος του Ντράγκι και διορίζει όποιον θέλει λες και μιλάει στο μαγαζί του.


Ετσι, λοιπόν, οι αγαθοί αυτοί άνθρωποι, εκπρόσωποι των δανειστών, που γνωρίζουν και την τελευταία λεπτομέρεια για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι θα έβαλαν τα γέλια όταν άκουσαν ότι... διορίζεται είτε από την κυβέρνηση είτε από έναν επιχειρηματία (που βρίσκεται ήδη εκτός της επιχείρησής του λόγω οριστικής καθυστέρησης δανείων) ως μάνατζερ ένας κύριος Μουλόπουλος. Ο οποίος είναι καλός δημοσιογράφος, πρόεδρος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν διαθέτει κανένα άλλο προσόν για να διασώσει τον ΔΟΛ. Θέλω να πω ότι καλούς δημοσιογράφους έχει κι άλλους εκεί στο «Βήμα» και στα «Νέα» που θα μπορούσαν να κάνουν άριστη δημοσιογραφική δουλειά. Επίσης, απ’ ό,τι έχω αντιληφθεί, ο κ. Ψυχάρης τόσα χρόνια μάλλον έτυχε να γνωρίσει όλους όσοι θα μπορούσαν με την οικονομική τους επιφάνεια να βοηθήσουν ή να αγοράσουν τον ΔΟΛ. Ή όχι; Τι χρειαζόταν ο κ. Μουλόπουλος, ας πούμε, για να κλείσει ένα ραντεβού με τον κ. Σαββίδη; Εκτός αν... μιλάει αλλιώς ο κ. Μουλόπουλος στον κ. Σαββίδη, υπό άλλη ιδιότητα και με άλλο βάρος. Υποπτεύομαι, όμως, ότι αυτό είναι μάλλον κάτι σαν διαπλοκή. Ή όχι;

Υπό ποια ιδιότητα, λοιπόν, εμφανίστηκε εκεί, αν όχι του κομματικού τοποτηρητή ο συγκεκριμένος συμπαθής -κατά τα άλλα- δημοσιογράφος; Πώς θα συμβάλει στα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ΔΟΛ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημοσιογραφικού οργανισμού; Και γιατί δεν αντέδρασαν κατευθείαν οι τραπεζίτες δημοσίως (παρά μόνο ιδιωτικώς ή μέσω διαρροών σε τρίτους); Ποιος διορίζει ποιον;

Ολο αυτό, κατά τη γνώμη μου και με βάση την πληροφόρησή μου, είναι μία ακόμη μεγαλειώδης γκάφα ορισμένων άσχετων εκεί στην κυβέρνηση πάνω στην απίστευτη μανία τους να ελέγξουν τα media με κάθε τρόπο. Αυτά, όμως, μόνο έτσι ερασιτεχνικά δεν γίνονται και φυσικά θα πέσει στο κενό ο έλεγχος του ΔΟΛ αφήνοντας μία (ακόμα) πολύ δυσάρεστη εικόνα στην κοινή γνώμη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω καθόλου ότι αυτό το σχέδιο το σκέφτηκε ο κ. Τσίπρας. Αυτός, όπως βλέπω, είναι του δόγματος ότι καλός Τύπος είναι ο... νεκρός Τύπος. Δεν το βλέπω όμως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα