Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια


Λοιπόν, πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε μερικά νούμερα: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει μέχρι τώρα για την Ελλάδα 350 εκατ. ευρώ ως οικονομική ενίσχυση για τους μετανάστες, όπως λέει επισήμως ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας. Τα χρήματα αυτά τα διαχειρίζονται η κυβέρνηση και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Αυτά όμως δεν είναι και τα μόνα που έχουν εισρεύσει από ξένες πηγές για να βοηθήσουν την Ελλάδα στο Προσφυγικό, αφού υπολογίζεται ότι περίπου άλλα 100-150 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί από διεθνείς ΜΚΟ. Αρα χοντρικά έχει ξοδευτεί περίπου μισό δισ., ενώ από την Κομισιόν δηλώνεται ότι έχουν δεσμευτεί άλλα 700 εκατ. ευρώ έως το 2020 για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

Με τα λίγα μαθηματικά και την απλή λογική μου λέω ότι, αφού υπάρχουν 50.000-60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα και έχουν ξοδευτεί είτε τα βεβαιωμένα από τον Μουζάλα 350 εκατ. είτε τα σχεδόν επιβεβαιωμένα άλλα 150 εκατ. ευρώ από τις ΜΚΟ, σε κάθε πρόσφυγα αντιστοιχούν περίπου 7.000-10.000 ευρώ για έναν χρόνο. Τα κονδύλια δεν έχουν πάνω από 12-16 μήνες που εστάλησαν σταδιακά στην Ελλάδα.

Ας αναρωτηθούν, λοιπόν, ο Τσίπρας, ο Μουζάλας και όποιοι άλλοι ασχολούνται στον κυβερνητικό μηχανισμό τι συμβαίνει και δεν μπορούν να συντηρήσουν έναν πρόσφυγα με όσα χρήματα ζει μια φτωχή ελληνική οικογένεια αξιοπρεπώς στην Ελλάδα. Γιατί, αν είναι έτσι τα νούμερα, σε κάθε μα κάθε πρόσφυγα αντιστοιχεί ένας κατώτατος (και βάλε) μισθός. 

Με άλλα λόγια, αν έδιναν στον καθένα από ένα 500ρικο τον μήνα και τους πήγαιναν να ζήσουν σε μια φτωχογειτονιά της Ελλάδας, τουλάχιστον στέγη και θέρμανση θα είχαν.
Φυσικά απάντηση δεν περιμένω, όπως απάντηση σοβαρή δεν πήραν και οι 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ρώτησαν τον κ. Μουζάλα πού βρίσκονται και γιατί δεν είναι στις θέσεις τους -δίπλα στους πρόσφυγες δηλαδή- οι 2.500 που προσελήφθησαν -από τα συγκεκριμένα κονδύλια- για τη δουλειά αυτή.

ΥΓ.: Πόση ώρα να έχουν ξοδέψει στο Μέγαρο Μαξίμου για να λύσουν αυτό το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του; Να υποθέσω, πολύ λιγότερο από όση διαβουλεύονται σχετικά με το πώς θα υβρίσουν όσους τους ασκούν κριτική;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ