Καλύτερα λιτότητα παρά πείνα
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Καλύτερα λιτότητα παρά πείνα

Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται την ώρα της μεγάλης κρίσης και της αγωνιώδους διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ένα μάτσο υπουργοί, προεξάρχοντος του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Οικονομικών με το γυαλιστερό μπλουζάκι, να... εκστασιάζονται στο προαύλιο της ΕΡΤ.

Δεν χωράει ο νους μου πώς μπορεί να χαμογελούν και να κάνουν δημόσιες σχέσεις με την κομματική τους παρέα, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες απλοί πολίτες αγωνιούν για το πώς θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και τις επιταγές τους από Δευτέρα, πώς θα πληρώσουν τους εργαζομένους τους και πώς θα πληρωθούν από τους προμηθευτές τους όταν κυριολεκτικά έχει νεκρώσει το σύμπαν. Και ας μη σπεύσουν να απαντήσουν και σ’ αυτό με τους… σαμαροβενιζέλους. Θεωρώ πολύ εύκολη τη δικαιολογία τι έκαναν (ή αν έκαναν τα ίδια) οι προηγούμενοι, γιατί όντως αυτοί πήγαν σπίτια τους. Θα μου πείτε, θα λυθούν όλα τα προβλήματα ως διά μαγείας αν υπογράψουμε; Οχι, αλλά θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία που πολύ απλά δεν συνειδητοποιούμε ότι μας οδηγεί σε βαριά και πρωτοφανή φτώχεια και τεράστια κοινωνική αναταραχή.

Δεν κατανοώ στ’ αλήθεια γιατί ήταν μέγιστη πράξη δημοκρατίας η μετονομασία της ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και η μετάλλαξή της από γαλαζοπράσινο σε συριζαίικο μαγαζάκι με πολύ χαμηλή τηλεθέαση και νέα χρέη που πέφτουν και αυτά στην πλάτη των πολιτών. Δεν κράτησαν καν τους τύπους, ενώ θύμισε την ΕΡΤ του Χατζάρα, του Γερονικολού και του Κονταξή, εκεί στις αρχές του ’80, όταν υμνολογούσαν πρωί, μεσημέρι, βράδυ τον αρχηγό Ανδρέα και τους Ακηδες, τους Μένιους και όλους αυτούς τους απίθανους τύπους που έκαναν την αρχή για να φτάσει η Ελλάδα στα μαύρα σημερινά χάλια που έχει.

Επί της ουσίας τώρα, τα πράγματα βρίσκονται στο τέλος του δρόμου για τον Τσίπρα και το παιχνίδι πρέπει να τελειώνει προτού οι ξένοι πατήσουν το κουμπί με τους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων και άλλα παρόμοια μέτρα χρεοκοπίας. Αρχές καλοκαιριού, ένα τέτοιο μέτρο θα σβήσει ακόμα και την τελευταία πηγή ικμάδας που μας έμεινε, τον τουρισμό.
Το είπε, λοιπόν, απλά προχθές ο σπουδαίος συγγραφέας Στέλιος Ράμφος, πρόεδρε Αλέξη: «Καλύτερα να αποδεχτούμε λιτότητα με αλήθεια, παρά πείνα με ψέματα».
Τέρμα οι ψευδαισθήσεις και οι εσωτερικές διαμάχες, αρκετά κράτησε η παρωδία. Είναι ώρα αυτό που αντιλαμβάνεσαι εσύ, αλλά και ορισμένοι λογικοί και συγκροτημένοι άνθρωποι στο κόμμα σου, να κυριαρχήσει και να βρεθεί τώρα (σήμερα) μια λύση.

Πες το και στον κομματικό σου μηχανισμό και στους βαρβάτους αριστερούς υπουργούς σου, που διόρισαν 6.500 δημοσίους υπαλλήλους-πελάτες τους τις τελευταίες ημέρες, ότι η εναλλακτική τους είναι να ρίξουν την κυβέρνηση και να φύγουν.
Ηρθε η ώρα των αποφάσεων για όλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ