Τηλεοπτική Λοιμωξιολογία
neos

Στάθης Μπαρτζώκας

Τηλεοπτική Λοιμωξιολογία

Με όλο τον σεβασμό για τους εκλεκτούς καθηγητές που στελεχώνουν την επιτροπή ειδικών για την πανδημία Covid-19, αυτό που παρακολουθούμε έκπληκτοι τους τελευταίους 5 μήνες στις οθόνες μας, θα μας επιτρέψει να προτείνουμε στο ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) να οργανώσει την νέα ειδικότητα, ”τηλεοπτική λοιμωξιολογία”. Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής που συνεδριάζουν τα περισσότερα μέλη της επιτροπής παρελαύνουν σε όλα τα κανάλια, σε όλα τα ραδιόφωνα, σε όλα τα site και όπου αλλού υπάρχει προβολή και επικοινωνία.

Το περίεργο είναι ότι τα μέλη της ίδιας επιτροπής φάσκουν και αντιφάσκουν. Ανοίγει το εμπόριο την Παρασκευή -κλείνει το Σάββατο σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη. Ανοίγει η εστίαση 19 Απριλίου για να προετοιμαστεί για το Πάσχα - δεν ανοίγει η εστίαση και πάει για μετά το Πάσχα. Εν τω μεταξύ η ίδια η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και η ερώτηση είναι: Θα ανοίξει ο τουρισμός χωρίς εστιατόρια, καφετέριες και bar ή θα τα ανοίξουν 13 Μαΐου; Έχουν βγει τόσες πολλές φορές τα μέλη της επιτροπής στα κανάλια που πλέον όλοι ξέρουν ποιος είναι ο ”σκληρός”, ποιος είναι ο ”διαλλακτικός” και ποιος είναι στην ”μέση”. Διαβάζουμε χωρίς διάψευση ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες και κάθε Παρασκευή δίνεται μάχη χαρακωμάτων ποια θα επικρατήσει.

Εν τω μεταξύ είναι τόσο μυστικές οι θέσεις των μελών που όλη την εβδομάδα βομβαρδίζουν τους κουρασμένους Έλληνες με τελείως διαφορετικές προτάσεις. Είναι παραπάνω από δεδομένο ότι πλέον παίζονται πολλά παιχνίδια μέσα στην επιτροπή και όχι μόνο υγειονομικά. Απορώ πως στην Κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι την όλη φθορά που προκαλείται από αυτές τις αντιμαχόμενες πλευρές των λοιμωξιολόγων την εισπράττει αυτή. Η πρόσφατη παλινδρόμηση με το κλείσιμο του λιανεμπορίου σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη το αποδεικνύει. Όλοι οι έμποροι που κράτησαν κλειστά τα μαγαζιά τους έβριζαν φυσικά την Κυβέρνηση και όχι τους λοιμωξιολόγους.

Πρέπει σήμερα και όχι αύριο να καταλάβουμε ότι αυτή η αντιπαλότητα των λοιμωξιολόγων, οδηγεί και στην χαλαρότητα του κόσμου η οποία έχει εκτινάξει τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει μία στιβαρή ηγετική μορφή όπως του κ. Σωτήρη Τσιόρδα στην πρώτη φάση της πανδημίας, ο οποίος έπεισε τους πολίτες με την σοβαρότητά του να τηρήσουν τα μέτρα.

Τώρα η φάση είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν. ήδη ξεκίνησε το γαϊτανάκι για τις μετακινήσεις έκτος νομού στο project: ”Πάσχα στο χωριό”. Κάποιοι λοιμωξιολόγοι λένε ναι με self test και εμβολιασμό, κάποιοι άλλοι λένε όχι με τίποτα γιατί θα υπάρξει διασπορά του ιού και οι κυβερνώντες κάθονται και τους κοιτάνε. Είμαι σίγουρος ότι εάν κάποιοι δεν καταλάβουν αυτό που συμβαίνει γύρω τους, θα έχουμε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ