Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σάκος του μποξ !
spyros-pappas01

Σπύρος Παππάς

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σάκος του μποξ !

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην εποχή που ζούμε είναι πολύ σημαντικός και το έργο τους βαρύ και δύσκολο.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά πως οι νέοι μας πρέπει να αποκτήσουν ευρύτερη κριτική και ευέλικτη σκέψη. Γνωρίζουν επίσης πως πρέπει να αποκτήσουν ισχυρή ψυχική και πνευματική θωράκιση αλλά και ηθικές αξίες τέτοιες που θα είναι η πανοπλία προστασίας τους σε ένα περιβάλλον χωρίς σύνορα.

Οι εκπαιδευτικοί για να ανταποκριθούν, σήμερα, στο δύσκολο έργο τους απαιτείται να είναι ολοκληρωμένοι άνθρωποι, θετικοί παρατηρητές και ερμηνευτές των γεγονότων. Έχοντας συναίσθηση της ευθύνης τους στο παιδαγωγικό τους έργο, αγωνίζονται καθημερινά, παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα, να αντιμετωπίσουν όσο εξαρτάται από αυτούς, την προβληματικότητα της εποχής μας.

Τα έργο λοιπόν των σημερινών εκπαιδευτικών δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που τους έρχονται από την οικογένεια ή από την κοινωνία και να μετατρέψουν σε παραγωγική ενέργεια την αμφισβήτηση, την εκρηκτικότητα και τον δυναμισμό των παιδιών που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι επηρεασμένα από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Γι’ αυτό λοιπόν και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε. Απαξιώνοντας τους εκπαιδευτικούς είναι σαν να απαξιώνουμε το σχολείο και κατά συνέπεια την ίδια την εκπαίδευση και την διαπαιδαγώγηση των μαθητών και παιδιών μας. Χρέος μας είναι να εμπιστευόμαστε τους εκπαιδευτικούς και όχι να τους στοχοποιούμε και να τους χτυπάμε ανελέητα, σαν να είναι σάκοι του μποξ !

Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή που τα σχολεία υποχρεώθηκαν, λόγω κορονοϊού, να κλείσουν έσπευσαν να βρεθούν κοντά στους μαθητές τους (και συνεχίζουν να το κάνουν καθημερινά), με όποιο ψηφιακό μέσον διαθέτουν.

Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει πάντα, μια μερίδα δημοσιογράφων, ευτυχώς λίγοι, στο βωμό της τηλεθέασης, επιχειρούν να στοχοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς και να μετακυλήσουν σ΄ αυτούς ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Αυτό είναι άδικο ! Αυτοί οι λίγοι δημοσιογράφοι, θα πρέπει να εστιάσουν και να παρουσιάσουν τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης στην χώρα μας και όχι να ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα.

Υπό τις παρούσες αρκετά δύσκολες συνθήκες και για τους εκπαιδευτικούς, ένα είναι βέβαιο· πως οι εκπαιδευτικοί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν αγάπη και ενδιαφέρον για το έργο τους και για τους μαθητές τους και δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους κακοήθεις επιθέσεις. Έχοντας λοιπόν συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης τους για το μέλλον των παιδιών και γνωρίζοντας καλά πόσο δύσκολο, αλλά και πόσο σημαντικό είναι το έργο τους, προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν, να βοηθήσουν τα παιδιά. Και οι γονείς το γνωρίζουν !
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ