spyros-pappas01

Ο δημόσιος τομέας νοσεί…

Σπύρος Παππάς

Ο δημόσιος τομέας, που για δεκαετίες ολόκληρες αποτελούσε τον κομματικό στρατό και την εκλογική πελατεία όλων σχεδόν των πολιτικών κομμάτων είναι, σήμερα, μέρος του προβλήματος της χώρας μας. Ταυτόχρονα όμως είναι αναγκαίος, χρήσιμος και απαραίτητος για την λειτουργία του Ελληνικού κράτους.

Από την αρχή και καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, ο δημόσιος τομέας συνέχισε να απαξιώνεται και να ταυτίζεται με το σπάταλο, αναποτελεσματικό και πελατειακό κράτος, με αποτέλεσμα, σήμερα, να συγκεντρώνει πολύ χαμηλό ποσοστό κοινωνικής αποδοχής. 

Ο άνισα κατανεμημένος δημόσιος τομέας της χώρας μας νοσεί και μάλιστα πολύ βαριά. Η λειτουργία του είναι προβληματική. Κατασκευάστηκε, ανδρώθηκε, στηρίχθηκε και εξελίχθηκε πάνω σ’ ένα μοντέλο καθαρά συμφεροντολογικό, γι’ αυτό και είναι σπάταλος, αντιπαραγωγικός και αντικοινωνικός. Για να γίνει όμως λειτουργικός και άρα επικερδής, παραγωγικός και κοινωνικός, χρειάζεται πολιτική βούληση. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζεται μια γενναία, τολμηρή και μακροπρόθεσμη μεταρρυθμιστική τομή. Μια τομή που να θέτει την όλη κατάσταση του Δημόσιου τομέα σε εντελώς νέα βάση και κατεύθυνση. Η Πολιτεία οφείλει και πρέπει να εγκύψει τάχιστα πάνω στο πρόβλημα που λέγεται δημόσιος τομέας, να τον αναδιατάξει, να τον αναπτύξει, να τον εξορθολογήσει και να τον εκσυγχρονίσει με όλα τα απαραίτητα μέσα που διαθέτει σήμερα η κοινωνία της πληροφορίας. 

Με την σωστή ανάπτυξη του Δημόσιου τομέα, τη δίκαιη αναδιάρθρωση και αξιολόγηση των δομών του, καθώς και την συνεχή κατάρτιση, επιμόρφωση και αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού, είναι βέβαιο ότι και πόροι θα εξοικονομηθούν και θα δρέψουμε, σε εύλογο χρονικό διάστημα, τους καρπούς αυτού του υγιούς δημόσιου για όλους μας κοινωνικού αγαθού.


* Ο Σπύρος Παππάς είναι καθηγητής, πρώην άμισθος σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δήμου Μαραθώνος. 

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Η δικτακτορια του κοινοβουλιου

Aντε αντε,το μυαλο σου και μία λίρα. Βαφτισαμε τον στρατό κατοχης, το καρκινωμα , της Ελληνικης κοινωνίας, τα πληρωμενα γιουσουφάκια, τον πελατειακο φασισμό, που εκλέγουν στο κοινοβούλιο τους κλέφτες και απατεώνες, τους κομματικούς στρατούς των κομμάτων της Βουλής.Οι άνθρωποι που συντηρούνται από τον προυπολογισμό, χωρις να δουλευουν , για να ψηφίζουν αυτούς που τους ευεργετησαν , εις βάρος των υπολοίπων. Με παρωπίδες, κάνουμε ότι δεν βλέπουμε, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν μια αναλογία με αυτή του Φραγκεσταιν, στην αναλόγια εργαζόμενο με συνταξιούχο. Επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη πίκρα και προηγούμενο, με το δημόσιο τομέα, τι εννοείς όταν λες απαραίτητος δημόσιος τομέας. Και βέβαια είναι για να υπαρχει το κρατος. Αλλά όχι ο δικός μας ο σατανάς. Μέχρι τον ερυθρο φασισμο έκανε κυβέρνηση, να κατοχυρώσει να προνόμια του. Για να καθεται και να πληρώνεται, τουλάχιστον τρεις φορές από τον ιδιωτικό τομέα. Τα θύματα, οι παθοντες οι ληστευμενοι, από τα στράτευματα κατοχής ,αυτοί που δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους, γιατί έχουν καταργήσει το μισό σύνταγμα, σου στέλνουν τις κατάρες τους. Ανάθεμα. Και υπό του σαπιου συντηριτισμου της άλλης παράταξης, της δικτακτοριας του κοινοβουλίου.

Ως γνωστον

Στο δημοσιο αν δεν εχεις βυσμα τρως συνεχεια κλυσμα. Μονο τρελος θα ακουμπαγε τον στρατο των κομματοσκυλων του δημοσιου. Μονο η Χρυση Αυγη.

tasos

Πελατης ψηφοφορος που δεν μασουλαει ...δεν παει να ψηφισει.

x

διαβασε τι εγραψε χθες ο παιδοκτονος και αυτοχειρ,να δεις ποιος νοσεί..ξερεις που νοσει το κρατος;στο οτι για κανεις καταγγελια για μια εταιρεια πρεπει να εισαι επωνυμος και μεσα απο τη εταιρεια..δλδ βλεπω εγω στο απέναντι μπαλκόνι ο γειτονας εχει απλωσει 5κιλα σκληρο ναρκωτικο σαν τραχανα..τηλεφωνω στη δίωξη και μου απαντα...συγνωμη δεν μπορουμε να επεμβουμε γιατι η καταγγελια πρεπει να γινει επωνυμα μεσα απο το σπίτι με τα ναρκωτικα...συνεχιστε τις αθλιότητες και θα καλοπερασουμε ολοι μας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία