troupiwtis

Η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια , το «κόλπο» του Σύριζα και η «σύγχυση» ορισμένων της αντιπολίτευσης

Πέτρος Τρουπιώτης

Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια;

Ένα θέμα που είναι τις τελευταίες μέρες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας Και είναι όχι για την ουσία του θέματος άλλα για τις «πολιτικές παρενέργειες» που προκαλεί.

Γιατί η όλη συζήτηση δεν αφορά αν πρέπει ή αν δικαιούται τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να «έχουν» παιδί, δι αναδοχής έστω, (κάτι για το οποίο προσωπικώς είμαι αρνητικός, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρώ) άλλα για το αν το θέμα μπορεί να αποτελεί κεντρικό πολιτικό ζήτημα.

Και φαίνεται ότι ο Σύριζα, εφαρμόζοντας την γνωστή τακτική του, τακτική την οποία πολύ συχνά βάζει σε δράση, προσπαθεί μέσω αυτού του ζητήματος και να «αποπροσανατολίσει» την κοινωνία και να προκαλέσει , μικρά έστω, ζητήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ας δούμε ψυχρά τα πράγματα.

Είναι το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια «κεντρικό» ζήτημα της κοινωνίας, κεντρικό θέμα με το οποίο απασχολούνται οι πολίτες, είναι επείγον ή είναι έστω κεντρικό ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών?

Μετά βεβαιότατος μπορεί κάποιος να πει όχι. Κάποιος δηλαδή που στοιχειωδώς έχει σχέση με την κοινωνία , με τους πολίτες. Και προφανώς δεν είναι ούτε κεντρικό ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών , όπως ήταν (και σωστά) η ανάγκη για σύμφωνο συμβίωσης. Σύμφωνο που σωστά καθιερώθηκε.

Όμως ο Σύριζα φέρνει αυτό το θέμα στην επιφάνεια , ακόμα και αν γνωρίζει ότι θα προκαλέσει «μικρή ένταση» με τον συνέταιρο του , τους ΑΝΕΛ, έστω και αν είναι βέβαιο ότι θα έχει προβλήματα σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, για τρεις κυρίως λογούς.

--Ο πρώτος είναι γιατί ο σκληρός πυρήνας του , αυτοί που αποφασίζουν στον Σύριζα , έχουν την «ατζέντα του 3%». Αυτά ήταν τα θέματα με τα όποια για χρονιά γαλουχηθήκαν , αυτά θέλουν να περάσουν τώρα που , λόγω συγκυριών και λαθών των προηγούμενων τους δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν στην εξουσία. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία , προωθούν αυτά που «οι ίδιοι είχαν χρονιά στο κεφάλι τους». Αυτά που πολύ μικρές , άλλα δυναμικές μειοψηφίες, κατοχύρωσαν στο κόμμα του 3% , αδιαφορώντας για το αν αυτές οι απόψεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές από ένα ρεύμα του 36% που ψήφισε τον Σύριζα στις τελευταίες εκλογές.

Φαίνεται να μην τους απασχολεί τι θέλει η πλειοψηφία, την ψήφο της οποία «πήραν» χωρίς να προβάλλουν αυτά τα ζητήματα. Θεωρούν έξαλλου , εφαρμόζοντας μέρος της «λενινιστικής αντίληψης» για το κόμμα, πως αποτελούν την πρωτοπορία και είναι αδιάφορο αν συμφωνεί η όχι η πλειοψηφία με τις απόψεις τους.

--Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί έτσι εκτιμούν πως θα μπορέσουν να εγκλωβίσουν ένα κομμάτι της «αριστεράς» που βλέπει ότι οι πολιτικές που ακολούθου δεν χουν καμιά σχέση με όσα χρονιά προπαγάνδιζαν και υποσχόταν. Μη θέλοντας λοιπόν να χάσουν και προς τα αριστερά ψήφους, προσπαθούν με τέτοιου είδους «ιδεολογήματα» να συγκρατήσουν ψηφοφόρους, να δηλώσουν «αριστεροί»… Ματαίως μεν , άλλα αυτό προσπαθούν….

-- Ο τρίτος λόγος είναι λίγο πιο πολίτικος ή καλύτερα πολιτικάντικος. Ελπίζουν πως με κάποιες τέτοιες κινήσεις , θα πιέσουν ορισμένα στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τις προτάσεις τους, προκαλώντας «πρόβλημα» στους κομματικούς τους μηχανισμούς , οι οποίο συνολικά θα είναι αντίθετοι στα μέτρα αυτά.


Και εν μέρει αυτό το πετυχαίνουν, αφού ορισμένοι για να δείξουν ότι είναι «προοδευτικοί» ή αρκούντως « φιλελεύθεροι», τάσσονται υπέρ ορισμένων εξ αυτών των κινήσεων –πυροτεχνημάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το αξιοποιεί κατάλληλα ο Σύριζα και η κυβέρνηση. Τους είναι τόσο απαραίτητο να το κάνουν αυτό, που αδιαφορούν αν προκαλείται «ρωγμή» στις σχέσεις τους με τους ΑΝΕΛ. Ίσως μάλιστα να τους βολεύει κάτι τέτοιο, μια και εμμέσως οριοθετούν την «προοδευτικότητα τους».
Και ο Σύριζα μπορεί καλά να κάνει σεαυτό το πεδίο. Για δικούς του μικροπολιτικούς λογούς μπορεί και να τα καταφέρνει, έστω προσωρινά.
Το ερώτημα είναι τι κάνει η άλλη πλευρά. Η πλευρά της αντιπολίτευσης.

Γιατί το κρίσιμο, το θεμελιώδες ερώτημα για την αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι το α ή το β αποσπασματικό μέτρο , τροπολογία , ρύθμιση ή οτιδήποτε άλλο.
Το θεμελιώδες ζήτημα για την αντιπολίτευση είναι, αν παραμένοντας η κυβέρνηση στην θέση της προκαλεί πρόβλημα στην χώρα.

Και επειδή είναι σαφές , από τις δηλώσεις τουλάχιστον των ηγεσιών και άλλων στελεχών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πως θεωρούν ότι η κυβέρνηση «πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν», η απάντηση στο ζήτημα είναι απλή. Καμιά θετική ψήφος σε οποιοδήποτε μέτρο της κυβέρνησης, ακόμα και αν σε αυτό συμφωνείς, δεν μπορεί να δίνεται.

Γιατί κάτι τέτοιο, στην πράξη , δίνει ένα χέρι βοήθειας στην καταρρέουσα κυβέρνηση, δίνει μια ψεύτικη-στρεβλη εικόνα σε μέρος της κοινωνίας για τις σχέσεις των κομμάτων, προκαλεί δυσπιστία στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση. Και τελικά το μονό που κάνει είναι να δημιουργεί σύγχυση. Σύγχυση που βοηθά, αντικειμενικά, την κυβέρνηση.

Και δεν μπορεί να υπάρχει κανενός είδους στήριξη, δια θετικής ψήφου σε άρθρα ή ρυθμίσεις, όταν μάλιστα τα άρθρα ή τις ρυθμίσεις αυτές, …καταψηφίζουν βουλευτές τους συγκυβερνώντας κόμματος , των ΑΝΕΛ ( ή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ).

Δεν γίνεται να επιτρέπεις σε μια κυβέρνηση που καταγγέλλεις ως επιβλαβή για την χώρα, να έχει «και τον σκύλο χορτάτο και την πίττα ολόκληρη», που λέει και ο λαός.
Τα κόμματα λοιπόν την αντιπολίτευσης, όλα τα κόμματα που θεωρούν επικίνδυνη αυτή την κυβέρνηση, να συγκροτήσουν «άτυπο» μέτωπο , όχι μόνον μη ψηφίζοντας κανένα μέτρο άλλα αντίθετα καταψηφίζοντας όλα τα μέτρα, ώστε να δείξουν και την συνολική αντίθεση τους στην κυβέρνηση άλλα και να «ξεσκεπάσουν» το διπλό παιχνίδι που παίζουν , τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) για δικούς τους, ξεχωριστούς –πολιτικαντικους- λόγους το καθένα.
Όλα τα άλλα είναι απλώς «βούτυρο στο ψωμί» της καταρρέουσας κυβέρνησης.

Τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες δικαιολογίες , δεν έχουν θέση σήμερα . Δεν έχουμε έξαλλου να κάνουμε με μια « κανονική» κυβέρνηση, ούτε με «κανονικές» πολιτικές συνθήκες.

Και όπως πολύ καλά γνωρίζουν (ή θα έπρεπε να γνωρίζουν) οι ασχολούμενοι με την πολίτικη , ο χρόνος που γίνεται κάποια κίνηση, έχει πολλές φορές πολύ μεγαλύτερη σημασία από την ουσία της κίνησης.

Η χρονική στιγμή και συγκύρια στην ιστορία , παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ένιπτε καθόριζε και το αποτέλεσμα
Και η ιστορία έχει ένα κακό. Καταγράφει και δεν συγχωρεί….

* Ο Πέτρος Τρουπιώτης είναι δημοσιογράφος

ΣΧΟΛΙΑ (42)

μιμης

οσοι εχουν δει την ταινία το κλουβι με τις τρελλες μπορει να φαντασθει το περιβαλλον που θα εχουν τα παιδακια μεγαλωνωντας..στα ιδρυματα σας βεβαιωνω ειναι πιο προστατευμενα..τι απανταμε στο παλιο ερωτημα Αφου δεν αναπαραγονται πως λοιπον πολλαπλασιαζονται? Η απάντηση είναι απλή,. δια του παραδείγματοσ και της μίμησης..

Λούλης

Ναι. Αύριο μπορεί να κυκλοφορήσει μια αντίστοιχη ταινία όπου θα δείχνει ένα αγοράκι που μεγάλωσε σε ομοφυλο ζευγάρι, μεγάλωσε όμορφα και πέρασε καταπληκτικά, έγινε επιστήμονας και στο τέλος παντρεύτηκε μια πλούσια και όμορφη γυναίκα. Θα έχεις να πεις κάτι μετά;; Ρε φίλε, έλεος, σκηνοθέτης είναι ο άλλος και, ότι θέλει κάνει στην ταινία του!

de

Φαίνεται ότι τους γνωρίζετε από μεσα κ.Τρουπιωτη.

!!!

Πολύ ψύχραιμη και σωστή ανάλυση! Ενα άρθρο που τα λέει σωστά μέσα στη καταιγίδα της πολιτικής(...) και ηθικής(...) ορθότητας που σκεπάζει τα πάντα. Μπορείτε να το δείτε άμεσα εδώ! Τα περισσότερα σχόλια απο τα 34 μέχρι τώρα αναφέρονται στην υιοθεσία και μόνο. Με δυό κινήσεις στα σχόλια πέταξαν τη μπάλα στην εξέδρα με άνεση και θα συνεχίσουν με καθυστερήσεις μέχρι τη λήξη (να χαθεί δηλαδή το θέμα αυτό μέσα στη ροή των καινούριων ειδήσεων)!

Μία παράλειψη

Ξέχασε να γράψει ότι κάποιοι πολιτικοί κομμάτων της αντιπολίτευσης (πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι κ.α.) έχουν τους ίδιους χορηγούς με αυτούς του 3% και είναι υποχρεωμένοι να στηρίζουν την ατζέντα.

@

Αναρωτιέμαι οι gay θείοι ή θείες ενός ορφανού πλέον παιδιού μπορούν να γίνουν κηδεμόνες του; Ή θα έρθει κι εκεί κάποιος ξένος να κάνει κουμάντο στις ζωές τους;

Ντίντης

Πριν από 2500 περίπου χρόνια ο Σωκράτης αμφισβήτησε τη γνώμη των πολλών ως κριτήριο της αλήθειας και του ορθού. Τόσους αιώνες μετά, ο κ. Τρουπιώτης αμφισβητεί τη γνώμη των επαϊόντων.

Επαΐοντες

είναι οι συριζαίοι; Αυτό κι αν λέγεται φασισμός (αριστερόστροφος, που είπε και ο Μίκης Θεοδωράκης)

Ντίντης

Είναι ο επιστημονικός κόσμος και οι σοβαρές πολιτικές και πνευματικές ηγεσίες διεθνώς. Από την αντίθετη όχθη είναι αφρικανικές πολιτικές ηγεσίες, αστοιχείωτοι θρησκόληπτοι και ολοκληρωτικοί πολιτικοί σχηματισμοί.

Για

επιστημονικό και πνευματικό κόσμο το συζητάμε. Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις ποιες είναι;

Σεβόμενος

τη γνώμη των πολλών, ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο, παρότι διαφωνούσε.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Τι λες ρε κουμπάρε,ποιοί είναι οι επαΐοντες και ποιός τους έχρισε έτσι;Ουστ.

μακιςςς

τα συμφέροντα των πολλών δεν ταυτίζονται κατ ανάγκην με τη γνώμη των πολλών. Εξηγούμαι: τα συμφέροντα των πολλών είναι ατομικά ακόμα και αν ορισμένες φορές εξυπηρετούνται μέσω συλλογικών διαδικασιών. Αντιθέτως η γνώμη των πολλών, τις περισσότερες φορές αφορά άλλους ανθρώπους και όχι αυτούς που εκφράζουν γνώμη. Π.χ. ποια είναι η γνώμη σου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια; Θα μου πεις κάποια γνώμη Χ. Είσαι ομόφυλο ζευγάρι; ΟΧΙ.

Γιώργης (πραγματικός)

Επαΐων που αναιρεί το φυσικό δίκαιο, την ατόφια ελευθερία δεν υπάρχει. Ισχυρές δυναστικές κλίκες με προοδευτικοφανείς αμφιέσεις ναι. Αλλά ως εκεί... Η φύση λέει αλήθεια τελικά; ή οι "επαΐοντες" της δικής σου εκδοχής; Και τέλος πάντων αν τελικά είναι όντως επαΐοντες πάνω σε τι κάνουν προβολή; Στην φύση ή στις υποκειμενικές προσλαμβάνουσες καθενός; Άσε, τα περί θρησκοληψίας. Η αλήθεια είναι πιο ισχυρή από την πιο χυδαία προπαγάνδα, όσο καλά και αν έχει δικτυωθεί.

Ντίντης

Νόμος, ηθική, θρησκείες, κοινωνικές και αισθητικές αξίες και γενικώς ο πολιτισμός σε όλες τις εκφάνσεις του είναι ένας αδιάκοπος αγώνας για την υπέρβαση της φυσικής κατάστασης και τον εξανθρωπισμό του είδους.

Γιώργης (πραγματικός)

Φυσική κατάσταση του Χόμπς εννοείς; Εμ, τι άλλο... Διαστρέφουμε την ανθρώπινη φύση κάνοντας προβολή στο δίκαιο το οποίο -ξανατονίζω- είναι φυσικό δίκαιο. Εκεί θεμελιώνεται η ελευθερία. Αλλιώς ...το δίκιο του ισχυρού. Όπως αυτών των "επαϊόντων" που κάνουν ιδεολογία αντί για επιστήμη.

Γιώργης (πραγματικός)

Και σίγουρα εξανθρωπισμός δεν είναι ο αποανθρωπισμός. Υπάρχει ένα ...θεματάκι εδώ δε νομίζεις; Κάτι ξέρει παραπάνω η φύση για να ορίζει τον τρόπο της βιολογικής αναπαραγωγής. Το δίκαιο λοιπόν είναι για να εξανθρωπίζει, όχι για να διαπράττει ύβρη. Γι' αυτό και ο εξανθρωπισμός διέρχεται από την ειρήνη και την κοινωνική συνύπαρξη με όρους που δεν διαπράτουν ύβρη απέναντι στην φύση αλλά την αξιοποιούν για την επίτευξη του σκοπού της ελευθερίας. Η φύση ορίζει την ελευθερία λοιπόν, αυτή ορίζει το δίκαιο. Όχι τα συμφέροντα πανίσχυρων δικτυώσεων που πλασάρουν ελευθερία ενώ είναι γεμάτες σκλαβιά και υποκρισία, χειρότερες από κάθε άγρια κατάσταση πέραν του δικαίου. Ο νόμος τιθασεύει τις ηδονές (εξουσιασμός πάνω στον άλλο) για να χαρούμε την φύση με όρους ελευθερίας. Δεν ακυρώνει το περιεχόμενό της ζωής και του τρόπου της αναπαραγωγής της παράγοντας ιδεολογικοποιήσεις που τελικώς απομείωσαν και διέβαλλαν το περιεχόμενο της ελευθερίας.

Δεν υπάρχει πόνος για τον πλησίον

μας.Οποιος μεγαλώνει σε διεστραμμένες καταστάσεις , θα γίνει διεστραμμένος .Μπροστα στα οικονομικοπολιτικα συμφέροντα,ισοπεδώνονται τα πάντα .Ολα τα υπόλοιπα είναι εκθέσεις ιδεων.Εχει καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός .Η επιστημονική κοινοτιτα είναι σε εμφιλιο πολεμο.

poor kids

Βγηκε η Ατσόγλου χτες στα καναλια και ελεγε να μη μεινει κανενα παιδι σε ιδρυμα , να δωθουν ολα για υιοθεσια στους χόμο...Ρωτησανε τα παιδακια ομως , αν θελουν να ζουν ετσι ? Χωρις μαμα . με 2 μπαμπαδες ? κατά πόσον ειναι ψυχικα οκ, ολοι αυτοι που πανε να παρουν παιδια..?

Λούλης

Δηλαδή, όταν πας να πάρεις ένα σκυλάκι για συντροφιά, το ρωτάς αυτό το κουτάβι αν θέλει να μεγαλώσει μαζί σου και όχι με κάποιον άλλον; Ποια η διαφορά δηλαδή, ανάμεσα σε ένα κουτάβι κι ένα μωρό; Μέλη μιας οικογένειας δεν είναι και το δύο;

Τώρα

εσύ εξισώνεις τα κουτάβια με τα παιδιά; Δηλαδή διαβλέπεις και νόμο υπέρ της κτηνοβασίας σε λίγο;

Ηλίθιε

τα παιδιά δεν είναι σκυλιά....

ftemp

Όσα ετερόφυλα ζευγάρια διαφωνούν, να πάρουν ένα παιδάκι από τα ιδρύματα στο σπίτι τους. Κρίμα να πέσουν στα σκοτεινά πλοκάμια των αδίστακτων γκεις. Αλλιώς με την στάση τους αυτή, στερούν ένα σπιτικό από τα παιδιά αυτά, και τα αναγκάζουν να παραμένουν ιδρυματοποιημένα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Τζάμπα μαγκιές ξέρω και εγώ να γράφω κύριε Τρουπιώτη.

Λούλης

Το ίδιο ακριβώς προτείνω κι εγώ σε όλους. Ναι, θέλεις αυτό, όμως εις βάρος κάποιου άλλου; Να το πληρώνει άλλος δηλαδή, για να γίνεται το χατίρι σου. Θέλεις τα παιδάκια στο ίδρυμα; Θα πληρώνεις εσύ και όχι εγώ. Θέλεις παπάδες και εκκλησία; Θα τα πληρώνεις εσύ και όχι εγώ. Θέλεις τα αδέσποτα μαντρωμένα; Θα πληρώνεις και γι αυτά. Εκτός κι αν μας αρέσει τελικά ο Κομμουνισμός (προσωπικά τον λατρεύω) και πληρώνουμε για όλους και για όλα και τελικά δεν έχουμε τίποτα!

ftemp@λούλη

Το πρόβλημα με σένα Λούλη είναι, ότι δεν στέκεσαι ποτέ κριτικά απέναντι στο συριζανελομπάχαλο, και πάντα κρίνεις αρνητικά ότι λέει ο απέναντι. Κάνεις ακριβώς ότι προτείνει και ο κύριος Τρουπιώτης. Καταψηφίζουμε τα πάντα για να ξεσκεπάσουμε τον αντίπαλο. Όμως ακόμη και ένα σπασμένο ρολόι (ΣΥΡΙΖΑ), λέει την αλήθεια δύο φορές την μέρα. Συνήθως βέβαια λέει ψέμματα.

Θέλεις

τους αριστεριστές στην εξουσία και στις υπουργικές θέσεις; Nα τους πληρώνεις εσύ και όχι εγώ. Θέλεις να έχει κομματικά γραφεία ο Σύριζα; Να τα πληρώνεις εσύ και όχι εγώ (που δεν είμαι συριζαίος). Θέλεις να γίνεται αριστερίστικη προπαγάνδα στα κανάλια; Nα τα πληρώνεις εσύ και όχι εγώ.

Λούλης

Αν δεν θέλεις να πληρώνεις μια -εκλεγμένη από τον λαό - κυβέρνηση τότε, μπορείς να μεταναστεύσεις ή να περιμένεις μέχρι τις επόμενες εκλογές μήπως βγει μια άλλη κυβέρνηση της αρεσκείας σου. Αν θέλεις όμως, μπορείς να παραμείνεις εδώ και να μην πληρώνεις τίποτα στο κράτος. Δεν είσαι υποχρεωμένος άλλωστε. Απλώς δεν θα μπορείς να χρησιμοποιείς τις παροχές (όποιες κι αν είναι αυτές) αλλά και τις υπηρεσίες του. Σου έβαλα δύσκολα ε;

panos

εγω παντως γατακι και τις υπηρεσιες ολες παιρνω τσαμπα και δεν προκειτε να δωσω σεντς στον καρανικα,πωςγινεται αυτο ντουρες γατακι ντουρες βρες το κοροιδο

Αν

θέλεις έναν λαό χωρίς θρήσκευμα να πας στην πρώην Αλβανία. Η θρησκεία είναι ανάγκη στον άνθρωπο, όπως και η καλαισθησία, η μουσική, ο πολιτισμός! ¨όπως πληρώνεις τον καλλιτέχνη στο Μέγαρο μουσικής θα πληρώσεις και τον ιερέα που πηγαίνει στον συνάνθρωπο και του λέει ένα λόγο. Διαφορετικά φύγε για Βόρειο Κορέα. Αλλά κάπως δύσκολα εκεί... πέφτει πολύ πείνα.

@

Οι θρησκείες στον δυτικό κόσμο, είναι σε απαξίωση.

Γι' αυτό

η βασίλισσα της Αγγλίας είναι η επικεφαλής της αγγλικανικής εκκλησίας; Ή μήπως η Αγγλία είναι πιο πίσω από την Ελλάδα;

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Eχεις προσπαθήσει ρε κουμπάρε να πάρεις εσύ παιδί από ίδρυμα;Για να σε δώ.Θα σε ταλαιπωρήσουν πρώτα για χρόνια και τελικά θα πάρεις το...μπούλο.

ftemp@πειραιώτη

Κάποιοι παίρνουν όμως κουμπάρε. Άρα δεν είναι αδύνατον. Προφανώς αυτοί που δεν μπορούν να πάρουν, δεν θα πληρούν τα κριτήρια. Σε πληροφορώ λοιπόν, ότι δύο γκεις μπορούν να είναι καλύτεροι γονείς από δύο στρ8.

νικος

κε τρουπιωτη συγχαρητηρια, η μεγαλη πλειοψηφεια των ελληνων συμφωνει με αυτη την προσεγγιση και απορει με την αντιπολιτευση, που τσιμπαει σε τετοια τεχνασματα.

Μεταναστης

εδω η αλλη πεταξε το νεογεννητο απο το μπαλκονι, και μετα μου λετε να μην δικαιουνται να υιοθετησουν παιδια οι ομοφυλοφιλοι? Τι μας λετε τωρα? Φυσικα και να δικαιουνται αν αποδειχθει οτι ειναι ικανοι.

Λούλης

Μεμονωμένο περιστατικό αυτό με την μάνα. Μεθαύριο κι ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να διαπράξει κάτι αντίστοιχο (ή κάποιο άλλο κακούργημα) στο υιοθετημένο παιδί του. Αυτό δεν θα σημαίνει κάτι για όλους τους ομοφυλόφιλους. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε ως βάση κάποιο μεμονωμένο περιστατικό και, σύμφωνα με αυτό να τσουβαλιάζουμε τα πάντα.

Εδώ

συμφωνώ με τον Λούλη! Ο ομοφυλόφιλος ναρκομανής, πριν ένα χρόνο κατακρεούργησε την κόρη του. Θυμάστε;

ΜΕΜΟ

ΚΑΙ 2 συντροφοι , βιαζαν το αγορακι του ενος και δεν φυλακισθηκαν.

Πέστα

Μέμο! Σε λίγο οι τραγικοί αριστεριστές θα ψηφίσουν νόμο να μην ανατέλλει ο ήλιος το πρωί, αλλά και το βράδυ, γιατί αυτό αποτελεί διάκριση! Λες και η Φύση δεν ξέρει τι κάνει και περιμένει αυτούς να της πουν. Μεταξύ δύο ανδρών ή δύο γυναικών, παιδιά δεν γεννιούνται! Το απαγορεύει η Φύση. Μήπως η Φύση είναι ρατσίστρια;

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Σε λίγο μπορεί να το δεις κι αυτό να το ζητάνε μετ' επιτάσεως.Και βέβαια θα το ψηφίσει κι αυτό και ο φοβερός Βαγγέλης, που έχει γίνει εσχάτως σούπερευαίσθητος. Αμ δε μετράει μόνον το IQ μεγάλε,δε μετράει.Είναι αυτό που λένε οι παλιοί,το έξυπνο πουλί,απ' τη μύτη πιάνεται...

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Και ποιός σου είπε ότι και κάποιοι απ' αυτούς δεν θα το κάνουν, έτσι διαταραγμένοι που είναι;Δεν το λέω εγώ,οι Αμερικάνοι ψυχίατροι τους έλεγαν έτσι μέχρι το 74.

Ακριβώς.

Κι επειδή ζητούσαν επίδομα αναπηρίας, είπαν μετά ότι είναι φυσιολογική συμπεριφορά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία