mpousmpourelis

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Eυκαιρία ανασύστασης του αναγκαίου πόλου για την υγεία του συστήματος

Παν. Μπουσμπουρέλης

H επανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς θα αναδειχτεί σταδιακά στον κρισιμότερο πολιτικό παράγοντα για τη μετά μνημόνιο εποχή.

Ηταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η συγκέντρωση του συνόλου σχεδόν των δυνάμεων στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία είναι εμφανές πλέον ότι θα αναδειχτεί σε έναν νέο πόλο του πολιτικού συστήματος.

Κατά βάση, η Φώφη Γεννηματά πέτυχε αυτό που φαινόταν δύσκολο πριν από μερικούς μήνες: την ανασύσταση του χώρου που είναι αναγκαίος για την υγεία και την ισορροπία του πολιτικού συστήματος.

Ενός χώρου διακριτού και από τα δεξιά και από τα αριστερά, με κοινωνικό πρόσωπο και εμπειρία στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Ασφαλώς και η κυρία Γεννηματά έχει μακρύ δρόμο μπροστά της, αλλά και πάρα πολλές ευκαιρίες. Το σημαντικότερο όμως που κρατά κανείς είναι το «ότι είμαστε μέρος της λύσης αλλά συμπλήρωμα κανενός». Και αυτό πρέπει να είναι η στρατηγική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία ως χώρος πλήρωσε περισσότερο απ' όλους πολιτικά τη χρεοκοπία της οικονομίας. Θα πρέπει όμως να σταθούμε στο όνομα του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, η εμβέλεια του οποίου -όπως αποδεικνύεται- ακόμα και σήμερα ενώνει δυνάμεις και επαναφέρει τις αρχικές προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ. Αν αυτός ο μεγάλος πολιτικός δεν είχε χαθεί πρόωρα, ενδέχεται να είχαμε άλλον πολιτικό χάρτη σε σχέση με αυτόν που διαμορφώθηκε από τις ποικίλες στραβοτιμονιές μετά το 2000.

Στενός συνεργάτης του Ανδρέα, από τους πλέον παραγωγικούς υπουργούς και με ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις, ο Γεννηματάς απέδειξε μέχρι το τέλος ότι ήξερε να εκσυγχρονίζει τις θέσεις και τις πολιτικές του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προφίλ που είχε καλλιεργήσει όταν ανέλαβε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, το 1993, έδειχνε ξεκάθαρα ότι λάμβανε τα μηνύματα της αγοράς και συνέθετε πολιτικές στα μηνύματα των καιρών. Επανερχόμενοι στην προοπτική της Συμπαράταξης, είναι θετική η παρουσία του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έγκαιρα κατάλαβε τη δυναμική του πόλου και εγκατέλειψε τις μεμονωμένες κινήσεις των υπολοίπων, οι οποίοι πολύ δύσκολα θα έχουν αποτέλεσμα αν κατέλθουν αυτόνομα. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει το Ποτάμι που εμφανίζεται φθίνον, έχοντας διαρροές και προς τη Συμπαράταξη και προς τη Νέα Δημοκρατία.

Με τα σημερινά δεδομένα και κατόπιν και της παρέμβασης Λυκούδη, θα πρέπει να βρεθούν όλες οι προϋποθέσεις περαιτέρω ισχυροποίησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία μπορεί να συγκεντρώσει συγκριτικά πλειάδα εμπειρότερων και ικανότερων στελεχών σε σχέση με τους άλλους χώρους. Από κει και πέρα οι ευκαιρίες για τη χάραξη της στρατηγικής πλατφόρμας του πολιτικού αυτού σχηματισμού είναι πολλές, καθώς το ζητούμενο από την κοινωνία είναι η αποτελεσματική διαχείριση της μεταμνημονιακής πραγματικότητας. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη όμως θα πρέπει να πιστέψει ότι δεν είναι συμπλήρωμα και να εμφανίσει τις προγραμματικές θέσεις της, να πει τα μεγάλα «ναι» και τα μεγάλα «όχι». Τώρα που ωριμάζει πια η μετά τη χρεοκοπία αντίληψη για το μέλλον της χώρας, οι στρατηγικές πρέπει να είναι πιο σύνθετες και πιο συμπαγείς. Είναι βέβαιο ότι πολιτικοί όπως ο Δημήτρης Ρέππας αλλά και ο Παντελής Οικονόμου, από τους ελαχίστους που απουσίασαν, έχουν πολλά να προσφέρουν στη νέα περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΩΡΑΙΟΣ ΡΕ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ?ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΓΑ ΟΤΙ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Τάκης

Ψήφισα ΠΑΣΟΚ πρώτη Φορά λόγω ηλικίας το 1985 έκτοτε εώς τίς εκλογές του 2015 ψηφίζω ΠΑΣΟΚ και τον πονάω αυτό τον χώρο αλλά γιά πές μου ενα μα ενα προσωπο που μπορεί να ανατάξει την ΠΑΡΑΤΑΞΗ,και μη μου πείς για συλλόγικες ηγεσίες λίγο Γεννηματά λίγοΠαπάνδρέου,Θεοχαρόπουλο,Βενιζέλο,Λοβέρδο,Ποτάμι και ουτω καθ'εξής κατέβα εσύ να μιλήσω και γώ λίγο δυστυχώς αυτή ειναι η αλήθεια.οι ποσοστώσεις 5 εγώ 4 εσύ 2 ο αλλος και πάει λέγοντας, αυτα είναι εκ τών ούκ ανευ,τα κόμματα θέλουν ΗΓΕΤΕΣ και οχι εκθέσεις ιδέων,αυτό συνέβαινε στό παρελθόν αυτό και τώρα,Ελλάδα και Ευρώπη.Οπως και να το κάνουμε στο χώρο αυτό κυριαρχεί ο Τσίπρας,ξέρει ελίσσεται,τον αποδέχονται πλήρως οι κεντρώοι και Σοσιαλδημοκράτες στην ΕΥΡΩΠΗ καί ΗΠΑ τούς Δραχμιστές τους τελείωσε,τώρα περί μνημονίων εχεις δίκιο,αυτό που θα τον βαραίνει πολιτικά είναι η σύμπραξη με ένα πολιτικό βδέλυγμα.ΥΓ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΒΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ 22%

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΙΜΑΙ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ .ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ.ΦΙΛΕ ΑΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ.ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ..Ο ΧΩΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ.ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΒΑΣΙΜΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΡΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΔΗΛΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ 30 ΡΙΑ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟ.

Αναγούλσ

Ρέππας, Οικονόμου, Ραγκούσης, Λυκούδης και τα άλλα παιδιά είναι μόνο για καμια καλοκαιρινή επιθεώρηση στο Δελφινάριο. Όχι να συμβάλλουν στο πολιτικό "μέλλον"! Υγ: τι ακριβώς σημαινει το οτι "πλήρωσαν τη χρεοκοπία της χώρας", αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, του "αείμνηστου" Γεννηματά συμπεριλαμβανομένου... γιατί οι "βάσεις" για αυτο που ζουμε τωρα ειχαν μπει από τότε!

Σωστός

Ωραίος, αν και νομίζω ότι πρέπει να γίνονται κάποιες διακρίσεις. Ας πούμε μεταξύ αυτών που διετέλεσαν για δεκαετίες ολόκληρες βουλευτές και επιμένουν εκεί ακόμα, δίχως καν να ζητήσουν συγνώμη για τα δάνεια των 120 εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ (Ρεππας, Οικονόμου, ακόμα ανατριχιάζω με το θράσος του αρθρογράφου να τους ξαναφέρει στην επιφάνεια, αλλά και ΓΑΠ, Λοβέρδος, Βενιζέλος, που αναφέρθηκαν, κάτι Καρχιμάκηδες και δεν συμμαζεύεται). Ο Ραγκούσης είναι κάπως διαφορετική περίπτωση, γιατί είναι λιγότερο φθαρμένος αν και φέρει κι αυτός τεράστια ευθύνη για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Λυκούδης είναι μετανοημένος αριστερός, δηλαδή συριζοφέρνει, οπότε πρέπει να πάρει κι αυτός πόδι. Έμεινε κανείς; Α, ναι, η Φώφη και ο Πρωτόπαπας. Χα χα!

Τους ξέρουμε και από την καλή και από την ανάποδη

Ανίκανοι, πολιτικοί και ποινικοί απατεώνες. Αυτό αποδείχθηκε η "κεντροαριστερά" της γενιάς του Πολυτεχνείου με το κλεφτοΠΑΣΟΚ. Αυτοί θα αποτελέσουν "υγιές" κομάτι του πολιτικού συστήματος ; Ας γελάσω. Η λέξη συμμορία ειναι η πλέον ευγενική για να τους περιγράψει. Αυτοί πουλάνε την μάνα τους και περιμένουν πως και πως να ξανατρυπώσουν σε οποιαδήποτε κυβέρνηση (ακόμη και του Μητσοτάκη της SIEMENS) για να συνεχίσουν το κλέψιμο και το ξεπούλημα της χώρας.

Τάκης

Αυτός που μπορεί να δημιουργησει και να μεγαλώσει τον κεντροαριστερό χώρο είτε το θέλουμε είτε οχι είναι ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας πίσω του πολιτικά βαρίδια του χώρου που ηγείται τώρα τα περί Ρέππα,Οικονόμου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων μου θυμίζει ΚΟΔΗΣΟ-ΚΑΕ

ΤΖΟΥΡΑΣΙΚ ΠΑΡΚ

"Είναι βέβαιο ότι πολιτικοί όπως ο Δημήτρης Ρέππας αλλά και ο Παντελής Οικονόμου, από τους ελαχίστους που απουσίασαν, έχουν πολλά να προσφέρουν στη νέα περίοδο." Όχι, κύριε, δεν μας ενδιαφέρουν ούτε αυτοί, ούτε ο ΓΑΠ, ούτε ο Λοβέρδος ούτε ο Βενιζέλος ούτε όλοι οι δεινόσαυροι. Και στο συνέδριο της "ανασύστασης", έβλεπες μόνο κάτι τυραννόσαυρους, λίγους νέους του κομματικού σωλήνα και κάτι κλακαδόρους του ΓΑΠ. Να τη χαίρεστε τη συμπαράταξή σας, εμείς δεν θα πάρουμε, καλύτερα να ψηφίσουμε Ποτάμι.

Καλάμια στον καλαμιώνα!

Δεν πα να ψηφίσεις και λίμνες και κοιλάδες, χαράδρες και βαλτότοπους. Η συμπαράταξη δεν χρειάζετε "παρθενογέννητα" ψώνια που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα και τσουβαλιάζουν κι απαξιώνουν όλους ως δεινόσαυρους, κλακαδόρους και κομματικούς σωλήνες, γιατί ως γνωστών, ανάγκη για σωλήνες έχουν τα ποτάμια για να ποτίσουν τα χωράφια.

Σακης

Εισαι εκτος πραγματικοτητας...ο αριστερος πολος ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ...ηταν το ΠΑΣΟΚ..ο δεξιος πολος ηταν η ΝΔ ...μετα την επικειμενη ηττα της ΝΔ ποιος θα ειναι;;;αυτο ειναι το ερωτημα....

σχολιαστής

Δεν με εκφράζει ο πασοκισμός ως νοοτροπία. Βέβαια μέσα στην πλειάδα των αναξιοκρατικών εκμαυλισμών των κλαδικών διαμόρφωσαν κάποιοι ήρωες (και δεν ειρωνεύομαι καθόλου) κανά-δυο αξιοκρατικούς θεσμούς στην χώρα. Εκεί που συμφωνώ ιδιαίτερα με τον αρθρογράφο, είναι στο αμιγώς πρακτικό κομμάτι που εκκινεί (ενδεχομένως) από μια αντίληψη δυνητικού εκδημοκρατισμού του συστήματος, με διάφορους ανασχετικούς πόλους κατά την λογική Μοντεσκιέ. Αυτή η τριβή, θα επιτρέψει να αρθούν αφορισμοί τόσο στο πεδίο της νεοφιλελεύθερης παρέμβασης που παραγνωρίζει ή περιορίζει το πραγματικό εύρος της φιλελεύθερης κοινωνικής και προοδευτικά πατριωτικής οικονομίας ή του αριστερισμού που αντιλαμβάνεται το κράτος όχι ως πεδίο επιτελικού σχεδιασμού αλλά ως λάφυρο της νομενκλατούρας. Οι ανάδραση αυτών των κομματικών ανακατατάξεων θα οφελήσει πιστεύω τον κομματικό εκδημοκρατισμό, αλλά θα εξακολουθεί η κοινωνία να είναι στο περιθώριο δυστχώς, στο μέτρο που εξέλειπε η διαρκής σχέση κοινωνίας και πολιτικής. Όπως και να έχει συμφωνώ (ακόμα και αν δεν συμφωνώ με το προγραμματικό πλαίσιο σε κάποιον βαθμό) ότι η ενίσχυση της ΔΗ.ΣΥ θα φέρει αποτελέσματα εκδημοκρατισμού και υγιούς άμιλλας του πολιτικού συστήματος, κυρίως θα αποκλείσει εμμονές και ιδεοληψίες αλλά θα ωριμάσει την ατζέντα των δημόσιων πολιτικών, τουλάχιστον με όρους περίσκεψης για το κοινό καλό όπως το όριζε ο Αριστοτέλης.

Περαστικός

Πολύ καλά κάνετε και δεν σας "εκφράζει ο πασοκισμός ως νοοτροπία". Το αντίθετο του πασοκισμού είναι αυτό του ψεκασμού και του χρυσαυγητισμού. Αυτό που δεν θέλει καμιά αλλαγή πουθενά και τρέφετε με συνομοσιολογίες. Γνωρίζετε μήπως κάποιον άλλο πολιτικό φορέα που να ψήφισε έστω (και δεν ειρωνεύομαι καθόλου) κανά-δυο αξιοκρατικούς θεσμούς στην χώρα;

σχολιαστής

Προσπαθήστε να μην σκέφτεστε με στεγανά κομματικών σκοπιμοτήτων και να μην ερμηνεύετε επιπόλαια την σκέψη των συνανθρώπων σας. Τοποθετήθηκα στον ορίζοντα του θέματος. Δεν ήταν δυνατόν να αναπτύξω μια άλλην σειρά σχολίων για να δώσω διαπιστευτήρια ότι δεν εξυπηρετώ κομματικές σκοπιμότητες. Επίσης, φροντίστε να διαβάζετε ένα σχόλιο το οποίο θέλετε να ψέξετε. Θεώρησα αυτές τις 1-2 αξιορατικές επιλογές (καταφανώς) θετικές για την χώρα. Αλλά όχι τη νοοτροπία των κλαδικών που έχει κατισχύσει σχεδόν στο σύνολο κομματικό σύστημα για να αδυνατούν οι πολίτες να αυτονομηθούν από πατρωνίες. Και τέτοια κατάκτηση είναι και οι πανελλαδικές που κακώς, πολύ κακώς θέλουν να καταργήσουν ή να απομειώσουν. Σε ό, τι με αφορά, θεωρώ πως οι χρυσαυγιτισμοί και οι όποιου είδους θυμικές χειραγωγήσεις της κοινωνίας, βρίσκονται στον αντίποδα της λύσης των προβλημάτων και απλώς κάνουν σπέκουλα πάνω σε αυτά τα όντως υπαρκτά προβλήματα. Αντί το πολιτικό σύστημα να εκδημοκρατιστεί προκρίνει την ανασφαλή επιλογή να πέσει στο επίπεδο αυτών των φαινομένων. Οι πολιτικές του κράτους θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα με πρόσημο την ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας, εκεί θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα που επικαλείστε. Αν έχετε ενδιαφέρον για την θέση μου, ένα κίνημα που με εκφράζει είναι το άρδην του Καραμπελιά, που συνδυάζει υπέρβαση της δογματικής σκέψης χωρίς να παραπλανάται από την "δημιουργική" ασάφεια του αφόρητου σχετικισμού, έχει πρόγραμμα, σκελετό πολιτικής θεώρησης, και δεν υπεισέρχεται στον βόρβορο του κομματικού λαϊκισμού, ενώ υπερβαίνει στεγανά συνδυάζοντας αριστερά και πατρίδα μαζί. Για την ΔΗ.ΣΥ (ουσιαστικά ΠΑΣΟΚ και σια) ανέπτυξα τις θέσεις μου για το ιστορικό της αποτύπωμα και θεώρησα χωρίς να δίνω λευκή επιταγή, ότι είναι μια κίνηση εκδημοκρατισμού του κομματικού (ελπίζω και του πολιτικού) συστήματος για λόγους που ανέπτυξα παραπάνω και πάντα με γνώμονα την υπέρβαση ιδεοληψιών, αφορισμών και μη συγκροτημένων πολιτικών για τα ζέοντα προβλήματα της χώρας.

σχολιαστής

Επίσης να προσθέσω ότι αυτή η "κομματική μου" επιλογή δεν είναι νομοτελειακή, είναι αμιγώς συγκυριακή και διαρκώς υπό κρίση (αρδην κλπ). Το κριτήριό μου είναι ο εκδημοκρατισμός και η απο-λαφυραγώγηση των μόνιμων προσλήψεων του κράτους από τα κόμματα. Κυρίως είμαι κατά των ιδεοληψιών. Η πολύ σοβαρή έρευνα της διανέοσις για τους νέους που ζουν οι μισοί στο περιθώριο οφείλει να απασχολήσει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα. Την οποία κάποιοι σχηματισμοί απαξίωσαν για λόγους ακατανόητους... Μια άλλη παράμετρος σημαντική είναι η οριστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης από όλα τα κόμματα, ανεξαιρέτως.

έχει

Εχει μπόλικη φαντασία ο αρθρογράφος όπως και κάποιοι ξεμεινεμένοι τέως πασόκοι . Ουδεμία πολιτική επανασύνθεση λαμβάνει χώρα και ουδεμία ανασύνθεση πολιτικού πόλου . Απλώς δημιουργείται μάζωξη εκείνων των τέως πασόκων και συναφών "δυνάμεων" που έμειναν εκτός κυβερνητικής εξουσίας και κοντεύουν να σκάσουν . Σαφής και φανερός ο στόχος τους . Μάζωξη όλων των πενιχρών "δυνάμεων" που απόμειναν και συμμετοχή (στο άμεσο μέλλον) σε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας και επιστροφή στο μούχτι και στη μαχλούμπα όπως παλιά . Η ΔΗ.ΣΥ. ουδέν έχει να προσφέρει στους πολίτες και σε κανένα τομέα. Οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει προβάλλονται καλύτερα από χώρους όπως η ΝΔ , το ΠΟΤΑΜΙ , ο Λεβέντης και ο συριζα . Γεγονός που καθιστά απαγορευτική την επιστροφή του τέως πασοκ (νύν ΔΗΣΥ) ως κυρίαρχο χώρο στο πολιτικό παίγνιο . Συμπλήρωμα και μόνο συμπλήρωμα και αν αυτό δεν επιτευχθεί στο άμεσο μέλλον τότε ....οι περισσότεροι που πρωταγωνιστούν σήμερα στη ΔΗΣΥ θα ιδιωτεύσουν κατοίκον . ΥΓ. Εκλογές σε ορισμένους συνδικαλιστικούς χώρους (πχ καθηγητές-δάσκαλοι , κά ) δεν δείχνουν παρά αβέβαιη και αμυδρή πολιτική "νεκρανάσταση" περιορισμένης εμβέλειας και χρονικής αντοχής .

ΦΙΛΑΡΑΚΟ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΠΧ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ,ΑΔΕΔΥ,ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ,ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ,ΚΛΠ.ΜΟΝΟ ΚΑΦΡΟΣ ΣΥΡΙΖΕΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΚΑΙ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝ.

31

Πασοκοζομπι κοιταξε να ξεπληρωσεις τα χρεη σου, και ασε τα λογια τα μεγαλα!

ΑΝ ΓΙΝΕΙ

ΚΟΥΡΕΜΑ 60% ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία