Στόχος μια σύγχρονη διοίκηση της πόλης με δυναμική συμμετοχή των δημοτών
nikos-bafeiadis01

Νίκος Βαφειάδης

Στόχος μια σύγχρονη διοίκηση της πόλης με δυναμική συμμετοχή των δημοτών

Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι είναι απαραίτητο να δοθεί έμφαση σε ότι διευκολύνει και απλουστεύει τη ζωή των πολιτών, σε ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις τους με την αυτοδιοίκηση.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, πρόθεσή μας είναι να διεκδικήσουμε αυξημένες αρμοδιότητες από την κεντρική κυβέρνηση, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο αποκέντρωσης, το οποίο θα προβλέπει ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η βελτίωση της καθημερινότητας των Αθηναίων πολιτών και η ανάπτυξη της πόλης, δεν μπορεί να έρθει μέσα από ευχολόγια και υποσχέσεις αλλά είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με τους εξής δύο τρόπους:

Α) την ενίσχυση των δράσεων σε όλα τα διαμερίματα του δήμου και ειδικά σε αυτά με τα περισσότερα προβλήματα

Β) και με την άμεση και μετρήσιμη αύξηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσειών του Δήμου Αθηναίων σε όλους τους τομείς, στους οποίους δραστηριοποιείται μέσα στην πόλη.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι αν και είμαστε εκ προοιμίου ανοιχτοί σε συνεργασίες και συνέργειες με όλες τις παρατάξεις, οι οποίες θα υπάρξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την επομένη των εκλογών, θεωρούμε εξαιρετικά λανθασμένη τη δήθεν μεταρρυθμιστική πνοή του «Κλεισθένη».

Γι αυτό, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να στηριχθεί μαζικά η παράταξή μας και ο Κώστας Μπακογιάννης, ώστε η επόμενη ημέρα της πρωτεύσουσας της Ελλάδας να τη βρει με μια ικανή ομάδα στο τιμόνι, που θα φέρει ξανά την «Αθήνα Ψηλά» όπως αρμόζει στην ιστορία και την παγκόσμιας εμβέλειας πολιτιστική ταυτότητά της!

* Ο Νικόλαος Βαφειάδης είναι Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με Κ. Μπακογιάννη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ