felekis_nikos

Το μεγάλο φαβορί και ο άγνωστος Χ για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Νίκος Φελέκης

Η Φώφη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ. με φόντο τα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ την ώρα που δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα για το ποιος θα είναι ο αρχηγός - Ποιον προτιμούν και γιατί Τσίπρας και Μητσοτάκης

Με την ανακοίνωση της Φώφης για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ολοκληρώθηκε και ο κύκλος των σοβαρών υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ. Αν εξαιρέσει κανείς τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, που θα ανακοινώσει και αυτός -Τετάρτη ή Πέμπτη- την υποψηφιότητά του, οι άλλες δύο βαριές υποψηφιότητες (υπό την έννοια της αυξημένης πιθανότητας να βρεθούν στον δεύτερο γύρο ή ακόμη και να επικρατήσουν), του Γιώργου Καμίνη και του Σταύρου Θεοδωράκη, ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Βεβαίως, εκτός των προαναφερθέντων τεσσάρων έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι και δύο πρώην υπουργοί, Γιάννηδες και οι δύο, ο Αργολιδεύς Μανιάτης και ο Παριανός Ραγκούσης, ενώ άλλοι δύο -ο αρχηγός της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος- έχουν εκφράσει τη βούληση να είναι και αυτοί υποψήφιοι. Υποψήφιος, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, θα ήθελε να είναι και ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ, και παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, σίγουρα δεν θα είναι υποψήφια η Αννα Διαμαντοπούλου, μολονότι η Ωρα Αποφάσεων, η πολιτική κίνηση της οποίας μαζί με τον Γιώργο Φλωρίδη ηγείται, αποφάσισε ότι τα μέλη της μπορούν εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογή ηγεσίας της ΔΗ.ΣΥ. Την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τι θα κάνει. Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι μετά τις πολλές υποψηφιότητες είναι δύσκολο στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. να θέσει σε δοκιμασία την πολιτική του αξιοπρέπεια βάζοντας υποψηφιότητα. Το πιθανότερο είναι να στηρίξει την υποψηφιότητα Καμίνη, «εκτός κι αν», όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του, «τα ανταλλάγματα που θα λάβει από τη Φώφη είναι μεγαλύτερα από το μέγεθος του κόμματός του».

Ο άγνωστος Χ

Αν και δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς την πιθανότητα να εκδηλωθεί κι άλλη υποψηφιότητα μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, που είναι η τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι με τα ανωτέρω ονόματα ο κατάλογος των δελφίνων της Φώφης έχει κλείσει. Κάποιοι συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν μάλιστα αρχίσει και να εκνευρίζονται από τις υπερβολικά πολλές υποψηφιότητες, καθώς, όπως λένε, υπό τύπον αστείου: «Αν υπάρξουν και άλλες, θα φτάσουμε στο σημείο να είναι πιο πολλοί οι υποψήφιοι από τους εκλέκτορες». 

Βεβαίως, υπάρχει ένας άγνωστος Χ: ακόμη δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου. Αν δηλαδή θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, όπως τον πιέζουν πολλοί από το κόμμα του, το ΚΙΔΗΣΟ, να κάνει ή αν θα αποφασιστεί να είναι κάποιος άλλος, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης. Το πιθανότερο -εφόσον ο Γιώργος δεν θα είναι υποψήφιος ή το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατεβάσει κάποιον δικό του εκλεκτό- είναι να ζητήσει από τους υποψηφίους, και κυρίως από την τριάδα Φώφης, Καμίνη και Σταύρου, προκειμένου να τους στηρίξει να δεσμευτούν σε ένα πολιτικό πλαίσιο που αφορά το μέλλον της χώρας (θεσμικές αλλαγές, οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δημοκρατικοί θεσμοί, μετανάστες, νέες τεχνολογίες κ.λπ.), αλλά και της ΔΗ.ΣΥ., αν θα συνεχίσει δηλαδή να είναι πολυκομματικό το σχήμα, όπως ο ίδιος επιθυμεί και ποιες θα είναι οι προτεραιότητες, η πολιτική στρατηγική και οι συμμαχίες της. 

Τι θα γίνει με τα υπάρχοντα κόμματα

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει μελλοντικά όποιος εκλεγεί πρόεδρος στη ΔΗ.ΣΥ. είναι τι θα γίνει με τα υπάρχοντα κόμματα. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΙΔΗΣΟ έχουν αποφασίσει να μη διαλυθούν. Τα δύο πρώτα μάλιστα, εκτός από τις κοινοβουλευτικές τους δεσμεύσεις, έχουν νομικά και οικονομικά θέματα που πρέπει να επιλύσουν σε περίπτωση αυτοδιάλυσης. Ενδέχεται, λοιπόν, να έχουμε το παράδοξο σε περίπτωση, π.χ., εκλογής του Καμίνη να ηγείται ενός σχήματος στο οποίο ο ίδιος θα είναι κάτι σαν στρατηγός χωρίς στρατό, αφού τα κόμματα με τις επιμέρους ηγεσίες τους θα είναι αυτά που ουσιαστικά θα αποφασίζουν. Επίσης, θα πρέπει ο Καμίνης, εφόσον αυτός εκλεγεί αρχηγός, να υπερασπίζεται τα έργα και τις ημέρες και των άλλων κομμάτων και κυρίως το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για τον Θεοδωράκη. Αν εκλεγεί ο Σταύρος, θα πρέπει να διαχωρίσει η ΔΗ.ΣΥ. τη θέση της από την ιστορία, τα πρόσωπα και τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουν; Δύσκολα χωρίς τσακωμούς και ενδεχομένως διασπάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί θεωρούν ότι το εγχείρημα έχει πολλές δυσκολίες και δύσκολα θα τελεσφορήσει. 

Δυσκολίες τις οποίες, σύμφωνα με ορισμένους, αύξησε και ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθώς δεν περιορίστηκε στον ρόλο, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, του εγγυητή των διαδικασιών, αλλά ανέπτυξε φιλοδοξίες ως προς τον ειδικό ρόλο που μπορεί να έχει ο ίδιος στο παιχνίδι, περιλαμβανομένων και των προσώπων, για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι «πρέπει να μετρηθεί στα υπέρ του Νίκου αν συνέβαλε και αυτός στο να είναι υποψήφιοι ο Καμίνης, ο Σταύρος και ο Ραγκούσης. Χωρίς αυτές τις υποψηφιότητες θα είχαμε μονομαχία Φώφης, Ανδρουλάκη, Πόντα, Οδυσσέα και Μανιάτη. Μια θλίψη δηλαδή». 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως υποστηρίζει ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: «Οι πολιτικές εξελίξεις, ο χρόνος και οι συνθήκες διεξαγωγής των εκλογών είναι αυτές που τελικά θα καθορίσουν αν η ΔΗ.ΣΥ. θα ευδοκιμήσει ως φορέας ανασύστασης της Κεντροαριστεράς». Η αλήθεια είναι -κι ας μη θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν- ότι οι εξελίξεις στον νέο φορέα θα είναι περισσότερο ομαλές εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο υποψήφιος του μεγαλύτερου κόμματος, δηλαδή η Φώφη Γεννηματά. Αν εκλεγεί κάποιος άλλος, αναμφισβήτητα το εγχείρημα θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω και των όσων θα επισυμβούν την επομένη μέρα στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και του πολιτικού προσανατολισμού που θα επιδιώξει να προσδώσει στη ΔΗ.ΣΥ. ο νέος της πρόεδρος. Θα είναι αντιΣΥΡΙΖΑ και εγγύτερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως πιθανολογείται ότι θα συμβεί σε περίπτωση εκλογής του Σταύρου ή του Καμίνη, ή θα επιμείνει και στον αντιδεξιό - αντιμητσοτακικό πόλεμο που αυτή τη στιγμή είναι η κυρίαρχη γραμμή στο ΠΑΣΟΚ, υπό την πίεση στελεχών όπως ο Κώστας Λαλιώτης κ.ά.; 
Αδιαμφισβήτητα, η μεγάλη κινητικότητα που παρατηρείται στη ΔΗ.ΣΥ. (ανεξάρτητα από τα εγγενή οργανωτικά και πολιτικά προβλήματα που εμφανίζει το εγχείρημα εκλογής αρχηγού σε ένα κόμμα που δεν υπάρχει και ενδεχομένως με σύντομη θεσμική μακροημέρευση, αν δεν καταφέρει να επιλύσει τις επιμέρους κομματικές διαφορές όσων το συγκροτούν) είναι θετική για την προοπτική αναδιοργάνωσης της Κεντροαριστεράς, αλλά και την ευστάθεια του πολιτικού συστήματος. 

Ο βασικός λόγος που ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗ.ΣΥ. γνωρίζουν πιένες είναι επειδή αφενός φθείρονται με ταχείς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και αφετέρου επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. -παρά τη σοβαρή άνοδο των ποσοστών τους και την ισχυρή πιθανότητα να είναι η επόμενη κυβέρνηση- δεν είναι και το ελκυστικότερο πολιτικό προϊόν. Επίσης, κάποια συμφέροντα, για προφανείς λόγους, τους θέλουν μεν στην κυβέρνηση, αλλά όχι και παντοδύναμους. Και οπωσδήποτε επειδή οι απογοητευμένοι και αντιδεξιοί πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αντί να διασκορπιστούν στους πέντε ανέμους ενισχύοντας έστω και πρόσκαιρα αντισυστημικές δυνάμεις, θα πρέπει να βρουν έκφραση σε έναν κεντροαριστερό φορέα ο οποίος, υπό προϋποθέσεις, θα μπορεί μελλοντικά, αποτινάσσοντας και τα βαρίδια του παρελθόντος του, να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Βεβαίως, όπως παραδέχονται και σοβαρά στελέχη της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, καμία από τις υποψηφιότητες δεν είναι ιδιαίτερα λαμπερή, ούτε συγκινεί τους ψηφοφόρους με τη φρεσκάδα των ιδεών του ή ακόμη και την αισθητική ελκτικότητά του. Είναι πρόσωπα γνωστά και εν πολλοίς καταναλωμένα. Ουδείς εκ των υποψηφίων είναι ο Ελληνας Μακρόν ή έστω ο Σάντερς των Δημοκρατικών ή ακόμη και ο Κόρμπιν των Βρετανών Εργατικών, που να εμπνεύσει τους πολίτες της Κεντροαριστεράς. 

Στοιχήματα για τη Φώφη

Προσώρας, τα στοιχήματα φέρνουν τη Φώφη στην πρώτη θέση. Για τη δεύτερη θα παλέψουν, σύμφωνα με τους ειδήμονες των συσχετισμών, Καμίνης και Θεοδωράκης, οι οποίοι διαθέτουν μηχανισμούς. Ο μεν πρώτος του Δήμου Αθηναίων, ο δε Σταύρος του Ποταμιού. Κάποιοι δίνουν τύχη και στον Νίκο Ανδρουλάκη, που ελέγχει σημαντικό τμήμα του κομματικού και συνδικαλιστικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις και εφόσον βεβαίως παραμείνουν μέχρι τέλους στην κούρσα, θα καταγράψουν -εκτός φυσικά δραματικού απροόπτου και ανατροπών που δεν μπορούν σήμερα να προβλεφθούν- μικρά ποσοστά, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να έχει ενδεχομένως μεγαλύτερη τύχη για την πέμπτη θέση. 

Στην εκλογή για την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ. η Φώφη θα μπορούσε να εκλεγεί ενδεχομένως και από την πρώτη Κυριακή αν οι εκλέκτορες ήταν μέχρι 70.000. Εξάλλου η πρωτιά της Γεννηματά, σε αυτό τον αριθμό των εκλεκτόρων, καταγράφεται και σε κάποιες κρυφές δημοσκοπήσεις που ήδη γίνονται. Εάν οι εκλέκτορες υπερβούν τις 100.000-120.000 το πιθανότερο είναι ότι θα πάμε σε επαναληπτική εκλογή, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να έχει πρόβλημα, πρωτίστως έναντι του Καμίνη και δευτερευόντως του Θεοδωράκη, όσο μεγαλώνει ο αριθμός των εκλεκτόρων. Και ο λόγος είναι επειδή στην περίπτωση της αθρόας συμμετοχής (που μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 ή και να φτάσει, όπως κάποιοι αισιόδοξοι ελπίζουν, τις 200.000) μειώνεται η δύναμη των κομματικών μηχανισμών και αυξάνεται η δύναμη των πολιτών-φίλων της Κεντροαριστεράς. 

Tι προτιμούν Τσίπρας - Μητσοτάκης

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προτιμήσεις των Τσίπρα - Μητσοτάκη. Κατά έναν παράδοξο τρόπο και οι δύο φαίνεται να προτιμούν να εκλεγεί η Φώφη. Ο μεν Τσίπρας επειδή θεωρεί ότι με τη Φώφη επικεφαλής δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα εγκαταλείψει τον αντιδεξιό - αντιμητσοτακικό αγώνα, με αποτέλεσμα μελλοντικά να αντιμετωπίσει ακόμη και προβλήματα διάσπασης από όσους (Βενιζέλος, Λοβέρδος κ.ά.) επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Επιπροσθέτως, έχει τη γνώμη ότι στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί καλύτερα να συνεννοηθεί με ένα κεντροαριστερό κόμμα στο οποίο επικεφαλής είναι η Φώφη παρά με ένα του οποίου στην ηγεσία θα βρίσκεται ο Καμίνης ή ο Σταύρος. Από την άλλη, τη Φώφη φαίνεται να προτιμά και ο Κυριάκος αφού σε περίπτωση εκλογής, πρωτίστως, του Καμίνη θα αντιμετωπίσει προβλήματα διεμβολισμού του Κέντρου, ενώ ο Καμίνης έχει και συμπάθειες στο φωτισμένο εκείνο τμήμα της αστικής τάξης και του σημιτικού εκσυγχρονισμού που ο Μητσοτάκης ελπίζει να βρίσκεται στο πλευρό του προκειμένου να εκδιώξει τον Τσίπρα από την εξουσία. 

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Kostas l.

Το ακούσαμε και αυτό!ότι δηλαδή ο Καμίνης θα πάρει περισσότερους από τον Ραγκούση..Ραγκούσης φορ πρεσιντεντ κύριοι!!

Νίκος

Λάθος προσέγγιση..ελπιζω απο λαθος αντιληψη κ οχι απο κάτι αλλο.Και ο Τσιπρας και ο Κυριάκος θελουν Φώφη.ΞΕΚΆΘΑΡΑ.Ξερουν οτι θα την γλεντάνε στην Βουλή και στις μεταξυ τους αντιπαραθέσεις.Μονο αν εκλεγει κάποιος που μπορεί να αγγίξει την κοινωνία θα πάρει τα πανω της η Κεντροαριστερά.και αυτός είναι ο Μανιάτης ξεκάθαρα και με διαφορά για πολλούς λόγους

Αντιτσουκάτος

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ! Όλοι τους είναι πολιτικά ανέντιμοι. Δε μας λένε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει απ τη μέση. Να κηρύξει πτώχευση! Ποιος θα πληρώσει στις τράπεζες τα 189 εκατομμύρια ευρώ, που χρωστάει; O Τσουκάτος; Το ίδιο θα γίνει στο μέλλον και με τη Νέα Δημοκρατία, που το χρέος της φτάνει τα 210 εκατ. ευρώ. Μάλλον θα μετονομασθεί σε Αγνή Δημοκρατία. Καιρός φέρνει τα λάχανα... καιρός τα παραπούλια...

NVA

Exουμε Τσιπρα. Αν τον θελουμε σταματαμε εδω την αναγνωση. Αν οχι, πρεπει να κανουμε μια μη-βιαιη επανασταση. 1) Σταματαμε να πληρωνουμε φορους, ΔΕΗ κ.λπ. 2) Γενικη απεργια και καθιστικη διαμαρτυρια στην εισοδο της Βουλης και καθε υπουργειο. Θα πεσει ξυλο; Ερχονται αλλοι. 3) Σφυριχτρες μερα - νυχτα εξω απ την βουλη και τα σπιτια βουλευτων και υπουργων. 4) Καμμια συμπλοκη με οργανα της ταξεως και γιουρτωμα υπουργων οπου τους βλεπουμε. 5) Καμμια πληρωμη με καρτα και ολα μαυρα ωστε να στερεψουν τα εσοδα του κρατους (της συμμοριας που κυβερνα). 6) Σπασιμο αυτοκινητων βουλευτων και υπουργων. Αδικημα μεν αλλα λιγες μερες στο αυτοφωρο δεν ειναι τιποτε αν εχουμε κακαλα- αν τρεξουμε και γλιτωσουμε ακομα καλυτερα. 7) Καθιστικη διαμαρτυρια εξω απο καταυλισμους προσφυγων και σφυριχτρες - μουσικη μερα - νυχτα. Αν εχουμε τα κακαλα εχει φυγει κλωτσηδον σε μια εβδομαδα.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ: η μόνη λύση

Όλοι οι υποψήφιοι στη θέση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ !!! Αυτή είναι η λύση για τη σπαρασσόμενη ΠΑΡΑΤΑΞΗ !!! ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, συλλογική ηγεσία, είκοσι σε συσκευασία ΕΝΟΣ, κουτσοί, στραβοί ... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!! Για να γίνει αντιληπτή η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ !!!!

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΝΕΙ Τ ΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ.ΔΕ ΝΟΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ.ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΛΙΓΟΙ.ΕΝΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΠΩΣ Ο ΡΑΓΛΟΥΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ Μ Τ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΤΟΜΑ Ν Τ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

Σφακιανός Γιάννης

Κύριε Φέλνίκο μου ο βασικός λόγος που ξαφνικά η ΔΥΣΗ γνωρίζει πιενες είναι επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να συμπορευθεί μαζί της.! Δείτε από πότε ξεκίνησε η άνοδος των ποσοστών της ΔΗΣΥ και βγάλτε συμπεράσματα! Αυτό σημαίνει ότι μόνο υποψηφιότητά του Γιώργου Παπανδρέου εφόσον την αποφασίσει βέβαια μπορεί να σπρώξει την δημοκρατική συμπαράταξη σε υψηλά ποσοστά και να διεκδικήσει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας. Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου έχει το διεθνές κύρος να ξεκολλήσει τη χώρα από τη λάσπη ... Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου είναι συνεπής σε αρχές και αξίες, και είναι παράδειγμα αξιοπιστίας και πολιτικού ηθους..

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΚΟΔΕΞΙΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ).ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΧΑΣΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ .ΑΦΟΥ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΑΣ , ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙΕΙΝΑΙ Η ΔΞΙΑ ΕΤΣΙ?

Δούναβη στην Πέλλα.

Ολο μέσα πέφτει στις εκτιμήσεις/προβλέψεις του.

Γιώργος

Καλά είναι όλα αυτά τα παιδιά που θέλουν να γίνουν αρχηγοί στην Κεντροαριστερά, αλλά στο ΠΑΣΟΚ του Αντρέας αυτοί δεν θα ήταν ούτε γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών.

μακιςςς

Όπως πχ ο Λαλιώτης που ήταν νούμερο ένα περίπου με τον Αντρέα και ήταν επάγγελμα πορτιέρης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία