LIVE

Κορωνοϊός

felekis_nikos

Ολα τα είχαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουφοντίνας τούς έλειπε...

Νίκος Φελέκης

Μετά τα ρεύματα, νέες εντάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το κείμενο συμπαράστασης 15 στελεχών στον «φαρμακοχέρη» της 17Ν - Η στρατηγική αμηχανία και ποιοι «σύντροφοι» θεωρούν ότι χρειάζεται εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Προ ημερών κάποιος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα θυμήθηκε τον Ζορζ Μαρσέ, τον ιστορικό ηγέτη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο ευρωκομμουνισμός, οι σχέσεις με τη Μόσχα και το Κοινό Πρόγραμμα της Αριστεράς με τους σοσιαλιστές του Φρανσουά Μιτεράν προκαλούσαν εντάσεις και διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος. Στις εκλογές του 1971 τα δύο κόμματα ήρθαν σχεδόν ισοδύναμα (21% ΚΚΓ, 19% ΣΚΓ), με τον Μιτεράν να πανηγυρίζει για την «αποκατάσταση των ισορροπιών στη γαλλική Αριστερά». Και ήταν λογικό αφού μέχρι τότε η αριθμητική υπεροχή των κομμουνιστών έναντι των σοσιαλιστών ήταν καταφανής. Σε μία από τις θυελλώδεις συνεδριάσεις εκείνης της εποχής ο Μαρσέ για να ελέγξει την ένταση που υπήρχε ανάμεσα στις φράξιες του κόμματος και να περάσει τη γραμμή της ηγεσίας είπε στους συντρόφους του: «Δεν είμαστε στρατώνας, αλλά ούτε και μπουρδέλο».

Ο συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμήθηκε το συμβάν όχι με αφορμή τη συζήτηση για «προοδευτική διακυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά για το κείμενο συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που υπέγραψαν 15 στελέχη της Κουμουνδούρου. Και το θυμήθηκε όχι για να επιπλήξει τον Πάνο Λάμπρου και τους άλλους υπογράφοντες, αλλά για να περιγράψει εμμέσως την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Και κυρίως για να υπενθυμίσει το καθήκον του αρχηγού να επιβάλει την τάξη στο κόμμα. Και δεν είναι ο μόνος. Είναι πολλοί οι βουλευτές, τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που απορούν με τη «μεγαθυμία» του Τσίπρα.

«Δεν μπορεί ο καθένας να λέει και να (υπο)γράφει ό,τι θέλει, χωρίς να υπολογίζει τον αντίκτυπο στην εικόνα του κόμματος. Και ειδικά όταν είναι, όπως ο Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ή ο Μανιός και η Καββαδία, πρώην βουλευτές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής», μας λέει βουλευτής που ανήκει στην Ενωτική Κίνηση, την πλειοψηφούσα τάση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Και το πρόβλημα», προσθέτει, «δεν είναι ότι το αξιοποιούν κατά το δοκούν η κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά media για να μας εκθέσουν στα μάτια των πολιτών δήθεν για σχέση με την τρομοκρατία, που δεν είναι αληθές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δημιουργείται στην κοινωνία η εντύπωση ότι ο Αλέξης είναι άτολμος ακόμη και έναντι κάποιων αφελών ή και ιδεοληπτικών, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι πολιτική αντιπαράθεση με την κυβερνητική και κρατική εξουσία δεν κάνεις με συναισθήματα». Και είναι άτολμος επειδή το περιβάλλον του διαδίδει ότι εκνευρίστηκε με τους «15». Οι αρχηγοί δεν δηλώνουν τον εκνευρισμό τους, επιβάλλουν τη βούλησή τους εφόσον διαφωνούν και θεωρούν ότι συμπεριφορές και ενέργειες βλάπτουν το κόμμα, για το οποίο οι ίδιοι έχουν, πρωτίστως, την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας και της πολιτικής ενότητας. Καλείς τους... αόμματους στη γραμμή του κόμματος και τους λες: «Αυτή είναι η θέση μας. Αν σύντροφε, Πάνο Λάμπρου, δεν σου αρέσει, παραιτήσου από την Πολιτική Γραμματεία, μείνε απλό μέλος και συμπεριφέρσου ανάλογα με τις ευαισθησίες σου». Οσο ο Αλέξης δεν το κάνει, και αφήνει τα τρένα να περνούν παρατηρώντας τα βλάπτει και τον εαυτό του και το κόμμα του.

«Ανεξήγητος δημοκρατικισμός»
Η ατολμία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που ζούμε με την πανδημία, εξ αντανακλάσεως ενισχύει σε ηγετικό προφίλ τον βασικό του αντίπαλο, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίζεται να μην έχει αντιστάσεις στη διοίκηση της κυβέρνησης και του κόμματός του. Επιπροσθέτως, η ατολμία (κάποιος από την προεδρική ομάδα τη χαρακτηρίζει «ανεξήγητο δημοκρατικισμό») του Τσίπρα σε συνδυασμό με τα ισχυρά ρεύματα (Ομπρέλα, ΡΕΝΕ, Γέφυρα, Ενωτική Κίνηση κ.ά.), που δέρνουν το τελευταίο 20ήμερο την Κουμουνδούρου, συνθέτουν μια εικόνα Βαβέλ που απωθεί τους ψηφοφόρους, ενώ δημιουργεί και ρωγμές στην ενότητα του κόμματος. Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι «οι διαφορετικές πολιτικές πλατφόρμες και οι ιδεολογικές διαφωνίες αποτελούν υγεία για κόμμα, και ιδιαίτερα της Αριστεράς», η πικρή όμως αλήθεια είναι ότι τους πολίτες, των οποίων την ψήφο θέλουν να κερδίσουν για να επανέλθουν στην εξουσία, δεν τους ενδιαφέρει ποιος ή ποια ομάδα έχει μεγαλύτερη ισχύ στο κόμμα, αλλά ποιος και με ποιον τρόπο θα τους βοηθήσει να λύσουν τα πολύ σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα -συν βεβαίως τα ιατρικά- που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19.

Οι πολίτες δεν θέλουν να τους τα κάνεις «πενηνταράκια», όπως αρέσκεται να λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά να καταλάβουν τα τρία-τέσσερα βασικά πράγματα που θα κάνεις γι’ αυτούς. Ο Μητσοτάκης, όπως ορθά μας επισημαίνει συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, δεν κέρδισε τις εκλογές επειδή οι ψηφοφόροι διάβασαν όλες τις λεπτομέρειες, τα «πενηνταράκια», του προγράμματος της Ν.Δ., αλλά γιατί τους εντυπώθηκαν πέντε πράγματα: μείωση φόρων, επενδύσεις, ανάπτυξη, στήριξη της μεσαίας τάξης, αξιοκρατία. Και αντίστροφα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε λόγω της υπερφορολόγησης, ειδικά της μεσαίας τάξης, του νόμου Κατρούγκαλου για ασφάλιση - συντάξεις και των Πρεσπών. Απλά πράγματα. Τα «πενηνταράκια» είναι καλά για εσωκομματικές διαφωνίες και καταστροφικά για ευρύτερες λαϊκές συναινέσεις. Στην Κουμουνδούρου αν δεν αποφασίσουν ποια είναι η προτεραιότητά τους δεν πρόκειται να σηκώσουν -δημοσκοπικά, πολιτικά, εκλογικά- κεφάλι. Εκτός κι αν δεν τους ενδιαφέρει. Εκτός κι αν ορισμένοι δεν πιστεύουν στις πολιτικές πλειοψηφίες, ούτε στην αυτοδυναμία και βολεύονται με τον ρόλο του δεύτερου κόμματος. Ενδεχομένως να είναι κι έτσι, αν πιστέψουμε τα όσα δηλητηριώδη λένε στα παρασκήνια οι «ενωτικοί» για τους «ομπρελοποιούς».
Σε κάθε περίπτωση, «τους πολίτες ενδιαφέρουν η υγεία τους, η δουλειά τους, η σύνταξή τους, η ασφάλειά τους, το μέλλον των παιδιών τους, η κλιματική αλλαγή, η ηρεμία με την Τουρκία και σειρά άλλων ζωτικών προβλημάτων. Δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα και οι αγωνίες του Τσακαλώτου, του Παππά, του Κοτσακά, του Βίτσα και του Μπίστη για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς ή της αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας», μας λέει μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχει απηυδήσει με όσα γίνονται στην Κουμουνδούρου, ενώ έχει μεταφέρει τον προβληματισμό του και στον Αλέξη Τσίπρα. Το πρόβλημα πολιτικής ενότητας είναι ολοφάνερο στον ΣΥΡΙΖΑ. Και πιθανολογείται ότι το επόμενο διάστημα θα οξυνθεί λόγω και των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών οργάνων και λόγω των συζητήσεων που ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα στο Πολιτικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα.
Πάντως, πέραν της απουσίας πολιτικής ενότητας, είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η βαθύτερη αιτία των προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στρατηγική αμηχανία για το τι ακριβώς θέλουν: «Να γίνουν ένα μεγάλο κυβερνητικό κόμμα, προοδευτικό, το ένα από τα δύο στο παιχνίδι του δικομματισμού ή να διεξαγάγουν αντικαπιταλιστικό αγώνα και στο όνομα του Μαρξ να ανατρέψουν το αστικό σύστημα;». Η στρατηγική αμηχανία, ως είναι φυσικό, αφήνει... όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμφωνήσουν στην πολιτική γραμμή, στις προτεραιότητες και τις συμμαχίες της Κουμουνδούρου. «Δεν μπορείς να λες “ψηφίστε με για να συνεργαστώ με τον Βαρουφάκη ή τη Φώφη”. Δεν μπορείς να βάζεις το άλογο μπροστά από το κάρο. Πρώτα προσπαθείς να κερδίσεις τις εκλογές και μετά, αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, συζητάς για τις συνεργασίες», αποφαίνεται πρώην υπουργός.

Κατ’ επέκταση, οι διαφωνίες πρέπει να είναι για τη στρατηγική επικράτησης στις εκλογές και όχι για το αν είναι καλύτερα με τον Κουτσούμπα ή με τον Παπανδρέου. Ούτε «ψηφίστε με για να νικήσει η Αριστερά τη Δεξιά». Το σωστό είναι: Ψηφίστε με για να κυβερνήσω. Ψηφίστε με για να φύγει η κυβέρνηση επειδή είναι έτσι, είναι αλλιώς, είναι κακή, μας καταστρέφει. Ψηφίστε με για να κάνω αυτό, αυτό κι αυτό. Για να λύσω με αυτό τον τρόπο αυτά τα προβλήματα. Αυτό είναι το πρόγραμμά μου, σε αυτές τις δυνάμεις της κοινωνίας απευθύνομαι και αυτές είναι οι προτεραιότητές μου για τη χώρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση χρειάζεται εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και όχι μανιφέστα για την εναλλακτική, την πληθυντική και την άλλη Αριστερά. Στοιχειώδες, Γιουκλίντις, στοιχειώδες. Οπως στοιχειώδες βέβαια είναι και σωστό ότι «η θεωρία του σάπιου φρούτου» -που, σύμφωνα με τους «ομπρελοποιούς», έχουν υιοθετήσει ο Τσίπρας και η προεδρική ομάδα- δεν είναι αποτελεσματική. Οχι μόνο για να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή, αλλά και για να αναδημιουργηθεί, όπως μας επισημαίνει με δηκτικό τρόπο στέλεχος της Ομπρέλας, «η μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη, στην οποία ομνύουν ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Φλαμπουράρης, ο Σπίρτζης και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της ήσυχης Κεντροαριστεράς».

Πνίγηκαν στα ρε(ύ)ματα
Οι τέσσερις προτάσεις για την οικονομία που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας πνίγηκαν αρχικά στα ρε(ύ)ματα που ξεχείλισαν στην Κουμουνδούρου, στη συνέχεια από τους «φίλους του Κουφοντίνα» και ενδιαμέσως από τον καβγά Πολάκη - Τσακαλώτου για το αν «γ@μησ@ν ή όχι τη μεσαία τάξη όταν ήταν στην κυβέρνηση». Το ίδιο και με την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο και νότια και ανατολικά της Κρήτης. Οταν η Ν.Δ. ήταν αντιπολίτευση, απειλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην επεκτείνει στο Ιόνιο τα 12 ναυτικά μίλια επειδή θα θεωρηθεί ότι απεμπολείται το δικαίωμα στο Αιγαίο και κατά συνέπεια ο Τσίπρας και οι υπουργοί του θα κατηγορηθούν για μειοδοσία. Τώρα το κάνει η ίδια. Και ευτυχώς για τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει μετριοπάθεια και δεν υιοθετεί εμπρηστική φρασεολογία, όπως η Ν.Δ. στο Μακεδονικό. Το ίδιο και με την Κρήτη. Οταν πρότεινε ο Τσίπρας την επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης, ως απάντηση στις έρευνες του «Oruc Reis», είπαν ότι είναι τυχοδιώκτης. Τώρα το εξαγγέλλει η κυβέρνηση ως πράξη εθνικής υπερηφάνειας! Δυστυχώς για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και οι σοβαρές προτάσεις και πρωτοβουλίες του χάνονται στην τύρβη του εσωκομματικού πολέμου.

Πιθανότατα, το ίδιο θα συμβεί και με την πρόταση για το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος, που κατ’ εντολήν του Τσίπρα ανέλαβαν να καταρτίσουν η Εφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να κατατεθεί για διαβούλευση και αποφάσεις στα ευρωπαϊκά όργανα. Η πανδημία, μεταξύ των άλλων παρενεργειών, έχει διογκώσει τα χρέη ιδιωτών, επιχειρήσεων, κρατών. Σύμφωνα λοιπόν με τον Αλέξη Τσίπρα, πέραν του Ταμείου Ανάκαμψης και των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, απαιτείται και πανευρωπαϊκή πολιτική για τη ρύθμιση των χρεών που δημιούργησε ο κορωνοϊός. Οχι με τη λογική της διαγραφής, και μάλιστα μονομερώς, όπως προπαγάνδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αλλά με διευκολύνσεις, επιμήκυνση και μερικό κούρεμα. Στην Κουμουνδούρου, αντί λοιπόν να παίζουν τις κουμπάρες, θα ήταν καλό, σύμφωνα και με τα λεγόμενα προβεβλημένου βουλευτή, όλοι να ρίξουν τις δυνάμεις τους στην προπαγάνδιση και την προώθηση τέτοιων προτάσεων που ενδιαφέρουν πράγματι τους πολίτες και είναι επ’ ωφελεία των εργαζομένων, των επιχειρηματιών και του κράτους. Μόνο έτσι θα γυρίσουν υπέρ τους το κλίμα. Μόνο έτσι οι ψηφοφόροι θα τους ακούσουν.

Οσο πολώνουν την κοινωνία μόνο για τα δικαιώματα, ως προνόμιο δήθεν της Αριστεράς, τόσο ενισχύουν την ενότητα της Δεξιάς, ενώ βαθαίνουν και τα ρήγματα με τους μετριοπαθείς και συντηρητικούς κεντρώους, που διαχρονικά είναι η ζυγαριά για το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ιδεολογική πόλωση είναι λάθος. Η Αστυνομία στα πανεπιστήμια και τα δικαιώματα των κρατουμένων μπορεί να είναι σοβαρές υποθέσεις, όμως δεν προσφέρονται για γενικότερη πόλωση. Για να δημιουργηθεί ευρύτερο αντικυβερνητικό μπλοκ χρειάζεται πόλωση στα εθνικά, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά, στην οικονομία. Σαφώς και στα θέματα των ατομικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Και όπως υποστηρίζει παλιός και έμπειρος κοινοβουλευτικός, «ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν θέλει να χάσει το τρένο θα πρέπει να βιαστεί στην αλλαγή προσώπου. Η εξομάλυνση όσον αφορά τα εμβόλια είναι υπόθεση δύο μηνών. Μετά ο Μητσοτάκης θα ασχοληθεί με την οικονομία. Και θα πει: “Οπως σας έβγαλα με τις λιγότερο δυνατές απώλειες από τον κορωνοϊό, έτσι θα σας βγάλω και από την τελματωμένη οικονομία. Εμπιστευτείτε με”. Είτε για να κάνει εκλογές, είτε για να εξαντλήσει την τετραετία, αν δει ότι ο τουρισμός πάει καλά και η κοινοτική βοήθεια έρχεται απρόσκοπτα μετά το καλοκαίρι. Η εικόνα ότι ο ένας ασχολείται με τα προβλήματα της κοινωνίας και ο άλλος με τα προβλήματα του Σκορίνη, του Λιάκου και της Καλαμαρά είναι προφανές ποιον ευνοεί και σε ποιον θέτει επιτακτικά το ερώτημα: “Τι να κάνω”. Και ο μόνος που δεν μπορεί να του δώσει απάντηση είναι ο Λένιν. Οχι γιατί το δικό του ερώτημα ήταν διατυπωμένο στον πληθυντικό, αλλά γιατί από τότε έχει περάσει περισσότερο από ένας αιώνας. Και το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού δεν είναι ο ιμπεριαλισμός, αλλά ο ψηφιακός κόσμος και η μοναξιά του ανθρώπου σε αυτόν»...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (101)

Δεν ξερω αν το κατανοει ο κ. αρθογραφος

Ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε την εξουσια σαν καθαρα αριστερο κομμα.Αν προσπαθησει να γινει ΚΙΝΑΛ, απλα θα εξαφανιστει, γιατι το ΚΙΝΑΛ οχι μονο καλυπτει τον χωρο, αλλα ειναι και το ταβανι του.Ο λαος μας ηθελε εναλλακτικη αριστερη λυση .Δεν στραφηκε στο ΚΚΕ γιατι ειναι πλεον γνωστο οτι το ΚΚΕ, δεν θελει να κυβερνησει.Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ εδειξε οτι ειναι κομμα εξουσιας.Οσο για τα δικαιωματα του Κουφοντινα, το θεμα ειναι μειζον.Καταλαβετε το, ο Κουφοντινας εχει πολλους συμπαθωντες στην Ελλαδα. Λενε πολλοι "εκανε αυτο που δεν τολμαμε εμεις" Οι ελληνες δεν αντιπροσωπευονται απο καμια εκατοστη νεοδημοκρατες και χρυσαυγιτες που μπαινουν και σχολιαζουν στο Πρωτο Θεμα.Αν οι προεδρικοι πανε να το παιξουν κεντροαριστεροι και πιο "νοικοκυραιοι" απο τους νοικοκυραιους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανιστει οπως η ΛΑΕΝ του Λαφαζανη, οταν αποφασισε να κανει τον "μακεδονομαχο".Ο Τσιπρας επρεπε αμεσα να λαβει θεση υπερ των 15 και οχι να αρχισουν οι διαφωνιες και τα καραγκιοζιλικια.

23

γνησιε συριζαιε,η επικοινωνια μαζι σας ειναι αδυνατη εαν επικοινωνησεις με συριζαιο δεν ειναι συριζαιος,ειμαι σιγουρος οτι αυτα που λες εσυ τα λεει και τα πιστευει ενα μεγαλο ποσοστο των συριζαιων στελεχων και ψηφοφορων,ευτυχως που συμβαινει αυτο,το προβλημα με εσας ειναι οτι αυτα που λες δεν τα λετε δυνατα και φανερα πχ,η ηγεσια φοβηθηκε να στηριξει δημοσια τον κουφοντινα,ειναι ηξεις αφιξεις,ενας συμφωνει ο αλλος διαφωνει,για το εαν θα παει ο κουφοντινας στις κλειστες φυλακες η στις αγροτικες,.

Λιβυκό δικαστήριο ακύρωσε το παράνομο τουρκο - λιβυκό μνημόνιο!!!

"Η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λιβύη ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι το εφετείο της Al-Bayda ακύρωσε τις τις συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν και τα αραβικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομικό τμήμα της βουλής των Αντιπροσώπων στη Λιβύη είχε καταθέσει αγωγή στο εφετείο για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, που είχε προκαλέσει τρομερές αντιδράσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως μετέδωσε το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων A-Arabiya, το κοινοβούλιο στη Λιβύη δημοσίευσε την ακυρωτική απόφαση του δικαστηρίου – εφετείου Al-Bayda".

Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις: Νέα Δημοκρατία – Σύριζα 126 – 0!!!

Από την ημέρα των εθνικών εκλογών, (07-07-2019), έχουν παρέλθει 18,5 μήνες. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα έχουν ανακοινωθεί 126 δημοσκοπήσεις, οι 45 από τις οποίες προέρχονται από φιλοσυριζαίες εταιρίες δημοσκοπήσεων, (Rass, Alco, Pro Rata, Palmos Analysis κ.ά.). Σε όλες προηγείται συντριπτικά η Νέα Δημοκρατία του Σύριζα. Σε 23 από τις 126 αυτές δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία υπερβαίνει το 50 %, (δηλαδή κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία). Κλαίνε με μαύρο δάκρυ, (κυριολεκτικά και μεταφορικά...), διαστάσεων κορόμηλου, ολημερίς και ολονυχτίς στη πλατεία Κουμουνδούρου!!!

Η απελπισια σας εμμισθα νουδουτρολ...

Ειναι παραπανω απο έκδηλη! Απελπισμενοι βλεποντας οτι οι σχολιαστες-υποστηρικτες της κυβερνησης ολοενα και μειωνονται ,σκαρφιστικατε το εξης κολπο: γραφετε δεκαδες σχολια ο καθενας !! Μαλιστα επειδη ειστε ανικανοι να γραψετε κατι διαφορετικο ανακυκλωνετε τα ιδια σχολια. Δεν θα μπορουσε να αποτελεις εξαιρεση εμμισθο τρολ με τις δημοσκοπησεις. Βεβαια δεν καταλαβαινετε ειναι οτι το μονο που καταφερνετε ειναι να διασκεδαζετε τους υπολοιπους σχολιαστες με τον πανικο σας!

Σταμάτης

Οι υπολογισμοι σου δεν ευσταθουν.Κατ' αρχην δεν γραφεις ποσο πιο πυκνοκατοικημενη ειναι η Ιταλια, κατι που παιζει σημασια στην εξαπλωση του κορωνοιου. Να στο εξηγησω με παραδειγμα: Αλλιως ειναι να μενουν 10 ανθρωποι σε σπιτι 150 τετραγωνικων κι αλλιως σε σπιτι 50τ.μ.. Με εξαπλασιο πλυθυσμο σε σχεση με την Ελλαδα σιγουρα ειναι πολυ ποιο πυκνοτατοικημενη Και βεβαίως η Ιταλια οχι απλα εχει βαριά βιομηχανία αλλα ειναι ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!! Δηλαδη εχει παρε δωσε με δεκάδες χιλιάδες ξενους πολίτες-φορείς του ιου όλο το χρόνο! Και μαλιστα με Κινα , τη Χωρα που πρωτοεμφανιστηκε ο Κορωνοιος!! Γι' αυτο και η πρωτη Ευρωπαικη χωρα που χτυπηθηκε απο τον τοτε αγνωστο ίο ηταν η Ιταλια. Κυριολεκτικα πιαστηκαν απροετοιμαστοι, στον υπνο που λεμε.Αντιθέτως η μόνη" βαριά Βιομηχανία" που έχει η Ελλάδα είναι ο τουρισμός. Και ευτυχώς ο κορωνοιός ήρθε στη χώρα τον χειμώνα που τουρισμό δεν έχουμε! Αρα είχαμε χρόνο να προετοιμαστουμε. Η Ιταλια δεν είχε καθόλου την πολυτέλεια αυτή. Εμείς μόνο τουρισμό... * Να δημοσιευτει δεν βριζω. Τη γνωμη μου λεω.

ανων.51

Στο ίδιο έργο θεατές.Η αριστερή ηγεσία ξεπουλάει τους αφελείς οπαδούς της όπως τόσες φορές από 1944 μέχρι τώρα.Η διάσπαση δουλεύει υπέρ της Κεντροδεξιάς . Ο Κυριάκος θα πάει περπατώντας . Δεν ξέρω τι αντάλλαγμα πήρε η ηγεσία της αριστεράς αλλά μέχρι να βαρεθούμε θα βλέπουμε Ν.Δ. ...Αν πάει κ καλά κίγο η Οικονομία τους πήρε κ τα σώβρακα !

Μπρος γκρεμος -πισω ρεμα

Εγω βλεπω τη ΝΔ να διασπαται εξαιτιας του Σαμαρα.Στην ουσία, στη συνέντευξη του, ο Σαμαράς αποκαλεί τον πρωθυπουργό εν δυνάμει μειοδότη, μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την Τουρκία! Καταφερε ο Αντωνης να κανει ανω κατω τη νουδου και μαλιστα σε κακη χρονικη στιγμη λογω κορωνο'ι'ου και λοιπων προβληματων. Τωρα το μονο που μπορει να κανει ο Μητσοτακης ειναι να ''σβυσει τη φωτια ''πριν φουντωσει: Διαγραφοντας τον Σαμαρα! Η' να επιλεξει να κανει τον Κινεζο ! Δηλαδη να μην ασχοληθει και να προσπαθησει να υποβαθμισει το θεμα. Αν ο Μητσοτάκης επιλεξει να παραστήσει τον ..κινέζο, ο Σαμαράς τον πιάνει όμηρο. Ομως ο πρωθυπουργός έχει δώσει υποσχέσεις για τις συνομιλίες με τον Ερντογάν και την κατάληξη τους, που θα τον καταστήσουν πλήρως αναξιόπιστο στα μάτια του Βερολίνου και των Βρυξελλών....Αν τον διαγράψει, όπως θα έκανε κάθε πρόεδρος κόμματος και πρωθυπουργός που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του η κυβέρνηση πιθανότατα θα πέσει ή θα κλονιστεί σοβαρά, εν μέσω πανδημίας.! Θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές, στις οποίες με την απλή αναλογική ο Σαμαράς θα κατέβει ξεχωριστά επικεφαλής της εθνικιστικής δεξιάς παιρνοντας μαζι του και τους Βουλευτες που τον στηριζουν.. Πάνε το όνειρα για διαδοχικές διπλές εκλογές, για το κάψιμο της απλής αναλογικής και τη συντριβή της αριστεράς: ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να διαπραγματευθεί με τον Σαμαρά, για να σχηματίσει κυβέρνηση.. Για το Μέγαρο Μαξίμου, η κατάσταση είναι πολύ πιο κρίσιμη από ότι φαίνεται-ή αποκρύβεται- στα δελτία ειδήσεων. Στη μία περίπτωση παραλύει η κυβέρνηση, στην άλλη πέφτει. Με τον Σαμαρά, σκιώδη πρωθυπουργό, να ετοιμάζεται να χτυπήσει δολοφονικά, για δεύτερη φορά, έναν Μητσοτάκη, σαν τον ταχυδρόμο που χτυπάει πάντα δύο φορές.

ς

εσεις που τραβατε μεγαλα ζορια με τον δημοσκοπο της δεξιας,σας διαβεβαιωνει ενας γηραλεος πασοκος,να μην ανησυχειτε,διοτι εμεις οι πασοκοι θα ψηφισουμε τον τσιπρα,για να σκισει τα νεα μνημονια και να διαγραψει το χρεος,ολα αυτα με ενα νομο,εχει μεγαλη εμπειρια θα βαλουμε τις καθαριστριες να ριξουν τα τσιφτετελια τους,με τα αγαλματενια κορμια τους σπαζοντας τη μεση ,να τ ις βλεπουν οι δεξιοι και να τους καιγεται το φιλοκαρδι απο την ωμορφια τους,μην ανησυχειτε συριζαιοι,.

Προχωρα

Αλέξη, σύντομα οι περισσότεροι πάλι μαζί σου. Είδαμε, καταλάβαμε. Δεν είμαστε χάπατα.

Προφανέστατα...

Είστε χάπατα και χαχόλοι!!!

ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Προς 15:41-15:41 (δυο σχολια) 'ΘΑ και ΘΑ πάψε ρε παραμυθα"! Ο υπολογισμός για το πόσους νεκρούς ΘΑ είχαμε ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Και υπόκειται στη δικαιοδοσία των συμπαθων καφετζούδων & χαρτορίχτρων! Η πραγματικότητα λεει ότι ο Μητσοτάκης μας χρέωσε νεκρούς όσο 56 φωτιές στο Μάτι...

Σε "τσούζει" η αλήθεια συριζόπουλο;;;

Θα συνηθίσεις!!!

ς

ρε μεγαλε μεγαλα ζορια τραβας,ηρεμησε,ψυχραιμια,φοβαμε για την υγεια σου,

Σε σχέση με τη γειτονική Ιταλία, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε 9.581 νεκρούς.

Ας συγκρίνουμε σήμερα το πρωϊ της 26-01-2021, την κατάσταση στην Ελλάδα και την γειτονική Ιταλία, (η οποία παρουσιάζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά όπως υψηλό ποσοστό ηλικιωμένων, μεσογειακή χώρα, αναπτυγμένη τουριστική βιομηχανία κλπ.). Η Ελλάδα, (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018), έχει πληθυσμό 10.740.000 και 5.671 νεκρούς από τον κοροναϊό. Η γειτονική μας και πλέον προηγμένη Ιταλία, (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018), έχει πληθυσμό 60.480.000 και 85.881 νεκρούς, από τον κορονοϊό. Δηλαδή, εάν ο Μητσοτάκης δεν λάμβανε έγκαιρα μέτρα, η Ελλάδα, (ανάλογα με τον πληθυσμό της που είναι το 17,76 % του ιταλικού πληθυσμού), θα έπρεπε να έχει (17,76 % Χ 85.881 νεκρούς) = 15.252 νεκρούς. Δηλαδή, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε (15.252 - 5.671) νεκρούς = 9.581 νεκρούς. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Μητσοτάκης θα κερδίσει τις προσεχείς εθνικές εκλογές δια περιπάτου!!!

Ο Γιατρος του

Σας εκλιπαρώ πρωτο θεμα , σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τον προφανώς διαταραγμένο χρήστη με τις δημοσκοπησεις και να ανεβάζετε σχόλια του για αν γελάμε και για τα κλικ. δεν βλέπετε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα;

Ουστ, συριζαίε λεχρίτη...

Που παριστάνεις και τον γιατρό!!! Παπαράκο...

12

γιατρε μην εισαι αψις ηρεμια,τα νευρα κανουν κακο στην υγεια γιατρος εισαι εγω θα στο πω,η ζωη αυτα εχει,τροχος ειναι και γυρναει,.ηρεμησε γιατρε,

Απλα και λαϊκα.

Οσο εισαστε αγκαλιτσα με τον κουφοντινα, τους μπαχαλακηδες και τον καθε απιθανο παπαρα, η διαφορα θα μεγαλωνει. Ειναι απλο. ο πολιτης που ανηκει στην μετακινουμενη μεσαια ταξη. οτι παραπονο και αν εχει με την κυβερνηση θα την ξαναψηφισει γιατι εσεις μεταβαλλεστε σε κομμα περιθωριου. Τοσο απλα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία