Ορθώς επιμένουν για τις συντάξεις, αλλά «ξέχασαν» τα αντίμετρα
koutras_xaralampos

Μπάμπης Κούτρας

Ορθώς επιμένουν για τις συντάξεις, αλλά «ξέχασαν» τα αντίμετρα

Αν διαθέτει ένα ταλέντο αυτή η κυβέρνηση, αυτό είναι στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και στην παραπλάνηση της ελληνικής κοινωνίας.

Ταλέντο το οποίο ξεδιπλώνει για μία ακόμη φορά αυτές τις μέρες προκαλώντας κούφιο θόρυβο γύρω από την περικοπή ή μη των συντάξεων.

Με ασύστολη προπαγάνδα και επιστράτευση κάθε είδους fake news που διακινούνται απροκάλυπτα από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, τα οποία -ως μη οφείλουν- μετατρέπονται σε οχήματα διασποράς ψευδών ειδήσεων, επικοινωνιακοί μηχανισμοί της κυβέρνησης έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα καινούριο σχέδιο εξαπάτησης των πολιτών, πουλώντας κάλπικη κοινωνική ευαισθησία.

Παρακολουθώντας κανείς τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται την υπόθεση των συντάξεων, μένει με την εντύπωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας, που τόσο κυνικά εναπόθεσε τις ελπίδες του στον επερχόμενο θάνατο όσων ξεπερνούν το 70ό έτος της ηλικίας τους, και οι υπουργοί του μάχονται δήθεν για να μην ισχύσουν οι περικοπές τις οποίες... επέβαλε η αντιπολίτευση.

Ποια είναι η πραγματικότητα; H μείωση της ετήσιας συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ υπερψηφίστηκε μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι τώρα επιχειρούν να πείσουν για το αντίθετο, δίνοντας την εντύπωση πως μάχονται υπέρ της ανυπεράσπιστης τρίτης ηλικίας. Βάλλουν κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία όχι μόνο καταψήφισαν το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά ζήτησαν και να μην εφαρμοστεί, προσκρούοντας στη βούληση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δείξουν στους τροϊκανούς ότι είναι «καλά παιδιά», με την ελπίδα-ανοήτως, όπως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά- ότι θα μας έκαναν σκόντο στο χρέος.

Πέρα όμως από την προσπάθεια μετάθεσης των δικών τους ευθυνών, υπάρχει κάτι πιο ξεδιάντροπο που επιχειρείται να αποκρυβεί πίσω από τον σκηνοθετημένο από τους κυβερνώντες καβγά για το ποιος επιδιώκει την περικοπή των συντάξεων και ποιος αγωνίζεται για την αποφυγή της.

Είναι, πρωτίστως, η αφαίμαξη της οικονομίας στην οποία καταλήγει η υπερφορολόγηση όσων εργάζονται ή θέλουν να δημιουργήσουν, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται διαρκώς η πολυθρύλητη οικονομική ανάκαμψη.

Κλείσιμο
Επιχειρείται, επιπλέον, να επισκιαστεί η σχεδόν απόλυτη κατάρρευση των μηχανισμών κοινωνικής προστασίας που συντελέστηκε την τελευταία τριετία, κατά την οποία έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης μια υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση που δεν δίστασε, μεταξύ πολλών άλλων, να καταργήσει το ΕΚΑΣ.

Σκοπίμως, όπως όλα δείχνουν, ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από το συνταξιοδοτικό, όταν την ίδια ώρα τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες και νοσηλευτές, ασθενείς με σοβαρά νοσήματα χάνουν τη ζωή τους στους διαδρόμους επειδή δεν λειτουργούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα σχολεία υπολειτουργούν με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τα παιδιά δεν βρίσκουν θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οταν πριν από ενάμιση χρόνο οι τροϊκανοί επέβαλαν την περικοπή των συντάξεων από την αρχή του 2019 και του αφορολόγητου από την αρχή του 2020, οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης αντιπαρέβαλαν τα διαβόητα αντίμετρα που υποτίθεται ότι θα συνέβαλαν στην κοινωνική προστασία των αδυνάτων, έτσι ώστε, κατά την προσφιλή έκφραση των Συριζαίων, να «κρατήσουμε την κοινωνία όρθια».

Αίφνης, όμως, επειδή αντιλήφθηκαν ότι ο θετικός εκλογικός απόηχος που θα μπορούσαν να έχουν τα αντίμετρα ήταν δυσανάλογα μικρός σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει στην κάλπη η περικοπή των συντάξεων, το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Τα αντίμετρα τώρα ξεχάστηκαν.

Γιατί; Επειδή προφανώς κρίθηκε ότι δεν βρίσκονται εντός των στόχων της κυβέρνησης. Οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες είναι ήδη «πελάτες» τους και αρκούνται στα ψευτο-επιδοματάκια που ήδη παίρνουν, έστω κι αν αυτά είναι τόσο πενιχρά που τους καταδικάζουν σε αιώνια φτώχεια.

Το ζητούμενο, όπως φαίνεται, είναι να υφαρπάξουν την ψήφο των συνταξιούχων που είναι πιο συμπαγής κοινωνική ομάδα, συντάσσονται πλειοψηφικά με την αντιπολίτευση και αν τους κοπούν οι συντάξεις θα ρίξουν «δαγκωτό μαύρο» στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Με λίγα λόγια, η ευαισθησία των κυβερνώντων για τις συντάξεις δεν είναι παρά μια ακόμη κάλπικη προσπάθεια να εξαπατήσουν τους πολίτες, όπως έκαναν παλαιότερα με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ή με το «Παράλληλο πρόγραμμα» που θα αναιρούσε τις επιπτώσεις του τρίτου μνημονίου.

Μένει να δούμε αν το αναμφισβήτητο ταλέντο που διαθέτουν στη χειραγώγηση θα λειτουργήσει και στις επόμενες εκλογές...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ