Τσάμπιονς Λιγκ: «Αλλο να ξέρεις ότι σου έρχεται και άλλο είναι να σου 'ρθει…»
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Τσάμπιονς Λιγκ: «Αλλο να ξέρεις ότι σου έρχεται και άλλο είναι να σου 'ρθει…»

Με την κλήρωση των play offs για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ασχολούνται όλοι όμως υπάρχει ο 3ος προκριματικός γύρος τον οποίο θα πρέπει να περάσουν στο δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

οποίο θα πρέπει να περάσουν στο δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ και ο Ολυμπιακός την Μπασακσεχίρ. Όλα κρίνονται στο γήπεδο που λέγανε και οι …παλαιοί. Σαφώς πιο δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ αλλά και οι Πειραιώτες δεν θα κάνουν περίπατο στ ο πάρκο ειδικά σε μία περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στ ο..κόκκινο. Για αυτό και θεωρείται μεγάλης επικινδυνότητας η διπλή αυτή αναμέτρηση από την UEFA.

Ο ΠΑΟΚ αν κάνει τη μεγάλη πρόκριση σε βάρος των Ολλανδών τότε θα δει τον δρόμο προς τους ομίλους ορθάνοιχτο μπροστά του αφού θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι ΑΠΟΕΛ ή Καραμπάκ.

Ο Ολυμπιακός αν περάσει του Τούρκους θα πέσει πάνω στον νικητή της αναμέτρησης Πόρτο-Κράσνονταρ και τα σχόλια δικά σας.

Το θέμα βέβαια είναι αν οι ελληνικές ομάδες έχουν τη δυνατότητα, στην περίπτωση που μπουν στους ομίλους, να ανταποκριθούν τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στα εγχώριες υποχρεώσεις τους. Γιατί τόσο στην περίπτωση του Ολυμπιακού πρόπερσι όσο και στην περίπτωση της ΑΕΚ πέρσι είδαμε τις δύο ομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα να «γονατίζουν» από την κούραση και να μένουν πίσω από νωρίς στην κούρσα για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Οι προπονητές που τις έβαλαν στους ομίλους γεμίζοντας τα ταμεία των δύο ΠΑΕ από 25 εκατομμύρια ευρώ περίπου απολύθηκαν σαν αποτυχημένοι κάτω από την πίεση και του κόσμου. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν έχουν το ρόστερ αυτό που θα αντέξει τέτοια πίεση.

Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός σαφώς πιο έμπειρος το έχει ξαναδεί το έργο οπότε ξέρει τι χρειάζεται και τι τον περιμένει. Αλλά όπως λέει και ένας φίλος «άλλο να ξέρεις ότι σου έρχεται και άλλο είναι να σούρθει…»

O ΠΑΟΚ περπατάει σε αχαρτογράφητα για αυτόν νερά. Κανονικά πρώτος του στόχος πρέπει να είναι η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Η πρόκριση στους ομίλους θα φέρει λεφτά αλλά ο …κακός ο λύκος θα περιμένει μέσα στο δάσος. Υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι αν δεν κυνηγάς την Ευρώπη τότε πέφτεις στη βαθμολογία της UEFA και στη συνέχεια έχεις όλο και πιο δύσκολες κληρώσεις.

Όμως στη ζωή πρέπει να βάζεις προτεραιότητες και μετά να κάνεις τις επιλογές σου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ