Αν γινόταν η ΔΕΘ στον …Πειραιά!!!
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Αν γινόταν η ΔΕΘ στον …Πειραιά!!!

Δεν έχει τόσο πολιτική χροιά  το κείμενο που ακολουθεί όσο αθλητική. Ανέβηκε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση  στη ΔΕΘ και από μέρες νωρίτερα  είχε αρχίσει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων για την αναγκαιότητα ενός νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου για  τον ΠΑΟΚ.

Μην  προτρέξετε να κρίνετε.  Μία σύγχρονη Τούμπα είναι απαραίτητη αφού από τις μεγάλες  ομάδες τις αποκαλούμενες  BIG 4  μόνο ο Ολυμπιακός έχει σύγχρονο γήπεδο. Αλλού το πάω.

Διάβαζες τα δημοσιεύματα  για την ανακαίνιση της Τούμπας  με δηλώσεις και του Πάνου Καμμένου  αφού υπάρχει έκταση που ανήκει στον στρατό   και νόμιζες ότι είχαν  πιάσει ήδη το πηλοφόρι το μυστρί  οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι για να ανακαινίσουν το γήπεδο. Η εντύπωση που πέρασε προς τα έξω πάντως ήταν ότι οι εξαγγελίες και τα καλά λόγια στόχο είχαν να ηρεμήσουν  τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ τουλάχιστον αφού το κλίμα για την κυβέρνηση  δεν είναι θετικό λόγω του Μακεδονικού.

Παράλληλα αυτές τις ημέρες και μετά τις επιτυχίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης -  Χρυσό  στο πανευρωπαϊκό οι Νέων-  Χρυσό  στο παγκόσμιο οι Έφηβοι και χάλκινο οι Νεανίδες στο Πανευρωπαϊκό - βγήκαν όλοι οι του αθλήματος και διαμαρτυρήθηκαν  γιατί δεν υπάρχουν πισίνες που να λειτουργούν ώστε να προετοιμάζονται όπως πρέπει,  όχι μόνο οι πολίστες-πολίστριες αλλά και οι διεθνείς κολυμβητές-κολυμβήτριες.  Ας είναι καλά οι Δήμοι που παραχωρούν κολυμβητήρια τελευταία στιγμή για να γίνεται και καμιά προπόνηση. Με αφορμή όμως και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ από τον ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού το θέμα πήρε έκταση.

Και βγήκε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος της Κολυμβητικής  Ομοσπονδίας Ελλάδος και μέσα σε όλα δήλωσε ότι  ο Πειραιάς με Ολυμπιακό και Εθνικό θα έπρεπε να είχε τρία υπερσύγχρονα  κολυμβητήρια και όχι μόνο το Παπαστράτειο το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ομάδων και των κολυμβητών μαζί με τις Ακαδημίες..

Ίσως αν γινόταν η ΔΕΘ στον…Πειραιά  οι κυβερνώντες να είχαν φτιάξει κανά –δυό κολυμβητήρια  στο μιλητό.!!!

Θα μου πείτε τόσες 10ετίες στην προεδρία της ΚΟΕ ο ίδιος άνθρωπος γιατί δεν συνέβαλε με τη δύναμη και τις γνωριμίες που είχε-έχει  και επί εποχής  …φιλικών  κυβερνήσεων,  να   γίνουν κολυμβητήρια σύγχρονα και  όχι  να στηρίζονται όλα στο ταλέντο, στις προσωπικές επαφές που έχει κάθε παράγοντες  με τους δήμους , στους  «χρυσούς χορηγούς» που είναι οι   γονείς, στους φιλότιμους προπονητές και γενικότερα στην ελληνική καπατσοσύνη.

Μάλιστα διαβάζοντας τις δηλώσεις αυτές,   έψαξα να  ελέγξω μήπως ο πρόεδρος της ΚΟΕ είχε φύγει από την  κεφαλή της Ομοσπονδίας εδώ και χρόνια και δεν το είχα πάρει είδηση. Γιατί μόνο ένας …παλαίμαχος πρόεδρος θα μπορούσε  να κάνει τέτοια κριτική και να εκφράζει τέτοια παράπονα!  Αν ζεις σε γυάλινο σπίτι δεν πετάς πέτρες στους …τοίχους.

Πήραν το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό  οι Νέοι  και όπως μου εκμυστηρεύτηκαν  άνθρωποι του αθλήματος , στους διεθνείς που ήρθαν από την περιφέρεια δεν τους πλήρωσε η Ομοσπονδία ούτε τα ναύλα  αλλά ούτε το ξενοδοχείο,  με αποτέλεσμα να τους φιλοξενούν στο σπίτι τους οι συμπαίκτες τους που μένουν Αθήνα.  

Κλείσιμο
Επίσης,   για τις επιτυχίες αυτές δεν προβλέπετε από τοη ΓΓΑ. Μόνο για τους άνδρες και τις γυναίκες για όλα τα αθλήματα.  Και όπως μου επεσήμανε παλιά καραβάνα της υδατοσφαίρισης σε αυτές τις κατηγορίες θα έπρεπε να δίνεται πριμ   για να βοηθηθούν οι οικογένειες των αθλητών-αθλητριών που τα πληρώνουν-ματώνουν-  όλα από την τσέπη τους για να εκπροσωπήσουν τα παιδιά τους την  Ελλάδα.

 «Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν συμβόλαια  έχουν λεφτά. Να πάρουν και αυτοί πριμ αλλά προτεραιότητα πρέπει αν δοθεί στα μικρότερες κατηγορίες των διεθνών» συμπλήρωσε.    

ΥΓ: Γέμισε επιτυχίες η υδατοσφαίριση σε επίπεδο εθνικών ομάδων αυτό τα ο καλοκαίρι. Και θέλω να ρωτήσω. Όλα καλά ή υπάρχει γρίνια και φαγωμάρα σε κάποια κλιμάκια;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ