ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Νυν υπέρ πάντων αγώνας αλλιώς «κλάφτα Χαράλαμπε»
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Νυν υπέρ πάντων αγώνας αλλιώς «κλάφτα Χαράλαμπε»

Με ένα όνειρο τρελό την πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ ρίχνονται απόψε στη μάχη της Ευρώπης η ΑΕΚ εκτός με τη Σέλτικ και ο ΠΑΟΚ εντός με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Την Πέμπτη ακολουθεί ο Ολυμπιακός με τη Λουκέρνη στο Φάληρο για το Γιουρόπα. Βεβαία και να προκριθούν υπάρχει ένας ακόμη γύρος, τα play offs πριν την είσοδο στους ομίλους. Αλλά βήμα –βήμα.

Χρόνο με τον χρόνο η παρουσία ελληνικής ομάδας σε όμιλο του Τσάμπιονς Λίγκ θα μοιάζει όνειρο απατηλό. Ο Ολυμπιακός πέρσι κατάφερε να περάσει αλλά φέτος δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο η κατάσταση η οποία θα γίνει χειρότερη αν παραμείνει η Ελλάδα στη 16 θέση της βαθμολογίας της UEFA στην οποία κατρακύλησε μετά το αποκλεισμό του Ατρομήτου και του Αστέρα Τρίπολης.

Αν δεν ξεκολλήσουμε από τη 16η θέση τότε από την περίοδο 2020-2021 οι ομάδες που θα βγαίνουν Ευρώπη θα μειωθούν σε τέσσερις. Ο πρωταθλητής θα παίζει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ από τον 2ο προκριματικό γύρο δηλαδή από τα μέσα Ιουλίου. Μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ο δευτεραθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα. Ο κυπελλούχος θα παίρνει το τρίτο εισιτήριο για τα προκριματικά πάντα του Γιουρόπα και η τέταρτη συνολικά ομάδα που θα εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό δικαίωμα συμμετοχής θα ξεκινάει από τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα!!!! Στα τέλη Ιουνίου!!!! Θα πρέπει δηλαδή να περάσει από τέσσερις γύρους, μαζί με τα play offs για να μπει σε όμιλο.

Η διαφορά βαθμών της Ελλάδας από την Τσεχία παραμένει στους 75 βαθμοί, λιγότερο από μία ισοπαλία σε προκριματικά, ενώ είμαστε στους 100 βαθμούς τους 14ους Ελβετούς.

Όμως η Κροατία βρίσκεται από πίσω μας και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής δηλαδή μιας ισοπαλίας.


Οπότε αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία οι αναμετρήσεις των τριών ελληνικών ομάδων. Αν στραβοπατήσει έστω και μία από τρεις ομάδες στους διπλούς αγώνες αυτής και της άλλης εβδομάδας τότε «κλάφτα Χαράλαμπε».

Κλείσιμο
Το ελληνικό ποδόσφαιρο υποχωρεί συνεχώς διεθνώς και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα. Λιγότερα έσοδα, δυσκολίες να πείσεις τους ξένους να έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα της κρίσης αφού δεν υπάρχει το δέλεαρ της εξασφαλισμένης συμμετοχής σε Ομίλους, και η κατηφόρα γλιστράει επικίνδυνα.

Αν δεν βρούμε το κουράγιο, σε πρώτη φάση, να βάλουμε φρένο στην καθοδική πορεία και μετά να σηκώσουμε-σηκώσουνε τα μανίκια για να ξαναπατήσουμε γερά θα καταντήσουμε η χαρά των κληρώσεων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΥΓ: Μέχρι και την 19η θέση πάντως με τέσσερις ομάδες θα παίζουμε!!!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ