Οι δικτάτορες, τα στημένα, οι φοροφυγάδες και το Τσάμπιονς Λιγκ
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Οι δικτάτορες, τα στημένα, οι φοροφυγάδες και το Τσάμπιονς Λιγκ

Κλήρωση γίνεται σήμερα το μεσημέρι στην Ελβετία για το Τσάμπιονς Λίγκ και το Γιουρόπα και ακόμη όλοι συζητάνε το πέναλτι υπέρ της Ρεάλ και σε βάρος της Γιουβέντους, στις καθυστερήσεις, που έβαλε τέλος στην διεθνή σταδιοδρομία του Μπουφόν. Ευκαιρία για τους έλληνες να βρουν έκαναν ακόμη λόγο ια να «πλακωθούν» λεκτικά σε ραδιόφωνα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ομάδα του Φράνκο, με τον πολύ λίγο ως χαρακτήρα Ρονάλντο που πανηγύρισε σαν τρελός το γκολ-πέναλτι που πέτυχε» λένε οι έλληνες φίλαθλοι της Γιουβέντους.

Για τη σφαγή της Παρί Σεν Ζερμέν από την Μπαρτσελόνα πέρσι αλλά και για την ομάδα που υποβιβάστηκε λόγω σκανδάλων με στημένους αγώνες στην Ιταλία το λεγόμενο «Καλτσόπολι» κάνουν λόγο οι υποστηρικτές της Ρεάλ.

Για να μπουν στο παιχνίδι και οι υποστηρικτές της Μπάρτσα θυμίζοντας ότι η ομάδα έχει πρόεδρο που εκτελέστηκε από τον Φράνκο. Ήταν ο Ζόζεπ Θουνιόλ που ήταν και μέλος του αυτόνομου καταλανικού κοινοβουλίου.

Ας βάλουμε στο κάδρο λοιπόν με την παραπάνω λογική και την πρόκριση της Ρόμα στους «4» κόντρα στην Μπαρτσελόνα . Ρόμα για την ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε ο δικτάτωρ Μουσολίνι αν και φανατικός οπαδός της Λάτσιο. Να πάλι μπροστά μας ένα δικτάτωρ.

Κλείσιμο
Στην «4»άδα είναι και η Μπάγερν Μονάχου, την οποία είχαν πάρει τα σκάγια, πριν από τρία χρόνια, με το σκάνδαλο της γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ,Volkswagen, που παραδέχθηκε την παραποίηση του λογισμικού των τιμών των ρύπων 8 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρεία έχει τη ποδοσφαιρική ομάδα της Βόλφσμπουργκ, όμως είχε και το 8% της Μπάγερν Μονάχου με δύο εκπροσώπους της στο ΔΣ της πρωταθλήτριας της Μπουντεσλίγκα. Δύο χρόνια νωρίτερα ο τότε πρόεδρος της Μπάγερν ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών χρόνων και έξι μηνών χωρίς αναστολή.

Στα ημιτελικά είναι και η Λίβερπουλ που συμπληρώνει το καρέ.

Αν γουστάρετε-γουστάρουμε να μιλάτε-μιλάμε για ποδόσφαιρο βάσει αυτής της λογικής τότε με γειά σας-με γειά μας και χαράς σας-χαρά μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK