ΑΕΚ: Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

ΑΕΚ: Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι

Με μαθηματική ακρίβεια η ΑΕΚ οδεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League αφού θέλει τέσσερις βαθμούς τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές. Ο Δικέφαλος ανέβηκε από την Γ’ Εθνική σε μία στενάχωρη σελίδα της ιστορίας του και οι επενδύσεις γίνονταν με «μνημονιακή» λογική, όχι ξαφνιάσματα και σπατάλες. Βασικός στόχος το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για να πρωταγωνιστείς χρειάζεσαι πλέον και το δικό σου σπίτι, σύγχρονο , να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των καιρών.

Το «Γ.Καραϊσκάκης» έδειξε τον δρόμο. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο για να μπορέσει να πάει ένα βήμα παραπέρα χρειάζεται καινούργια γήπεδα. Θα μου πείτε ότι εδώ πολύ δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν ή προσποιούνται ότι δεν έχουν και συ γράφεις για γήπεδα. Ναι, γράφω για γήπεδα. Στο Φάληρο έγινε το πρώτο και στη Νέα Φιλαδέλφεια το επόμενο. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι.

Επιστρέφω στην ΑΕΚ. Μετά τον βασικό σκοπό, την κατασκευή του γηπέδου, ακολουθούν και οι τίτλοι. Το κύπελλο το έχει κατακτήσει αλλά το πρωτάθλημα έχει άλλη χάρη. Τελευταία φορά που σήκωσε την μεγάλη εγχώρια κούπα ήταν το 1994.

Φαβορί εμφανιζόταν ο ΠΑΟΚ του Ιβάν. Πολλά γράφτηκαν και λέχθηκαν. Ο Δικέφαλος του βορρά το χάνει από μόνος του. Και μάλιστα στην Τούμπα με όσα έγιναν κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ακόμα το σπουδάζει το αντικείμενο ο Ιβάν.

«Στα χαρτιά το παίρνει η ΑΕΚ» υποστηρίζουν οι αντίπαλοί της βάζοντας του φιλάθλους των κιτρινόμαυρων να αναζητούν δικαιολογίες. Όμως και οι δικαστικές αποφάσεις είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Έκανες το λάθος, τότε θα τιμωρηθείς. Με το να λες ότι ο ανταγωνιστής πήρε το πρωτάθλημα στα χαρτιά, απλά προσπαθείς να καλύψεις τις δικές σου αδυναμίες. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά στο παρελθόν τόσο το μακρινό όσο και το άμεσο.

Όμως εκείνο που θεωρώ αξιοπρόσεκτο είναι η εφαρμογή, στην πράξη, από την πλευρά της ΑΕΚ, του ρητού «η σιωπή είναι χρυσός». Ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ενεπλάκησαν σε έναν σκληρό επικοινωνιακό αγώνα, με δημοσιεύσεις , δηλώσεις και σχόλια ο ένας για τον άλλον, η διοίκηση των κιτρινόμαυρων, είχε αποσυρθεί στη γωνιά της γενικότερης εικόνας, ειδικά το τελευταίο διάστημα, αν και η αρχή είχε γίνει στον περσινό τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Κλείσιμο
Και αυτή η πολιτική χαμηλών τόνων απέφερε καρπούς. Έδωσε μία αίσθηση σιγουριάς, δημιούργησε ηρεμία στα αποδυτήρια αφού οι παίκτες δεν αποπροσανατολίζονταν από τη…δουλειά τους. Έβγαινε κάποια ανακοίνωση, επίσημη ή στα κοινωνικά δίκτυα για να γραφεί στα…πρακτικά και μέχρι εκεί. Και ο στόχος επετεύχθη.

Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ