Από το πέρασμα από την Καταλονία θα θυμούνται όλοι τον Νικολάου
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Από το πέρασμα από την Καταλονία θα θυμούνται όλοι τον Νικολάου

Μετά από λίγο καιρό όλοι θα θυμούνται και η στατιστική θα γράφει ότι ο  Ολυμπιακός έπαιξε στο Κάμπ Νου και έχασε 3-1 πετυχαίνοντας ... δύο γκολ με τον ίδιο παίκτη.

 Τον Νικολάου. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με τα πόδια βαριά από το δέος που τους προκαλούσε ο αντίπαλος. Ήταν η πρώτη εικόνα που είχαν οι συνάδελφοι που βρέθηκαν στην Καταλονία μόλις  αντίκρισαν τους ερυθρόλευκους  να βγαίνουν από τη φυσούνα. Ο Λεμονής παρέταξε την ομάδα με στόχο να καταστρέψει το παιχνίδι της Μπάρτσα. Καμία πρόθεση να παρενοχλήσει τους Καταλανούς. Έβαλε παίκτες με ανασταλτικές ικανότητες και ...τέλος.   Σύστημα 4-6-0. Ψευτο-φορ ο Οφόε, που δεν  προβλημάτισε έστω και σαν σκέψη την καταλανική άμυνα. Ο Ολυμπιακός  με το αυτογκόλ του Νικολάου στο 18'  πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ 1-0 και την Μπαρτσελόνα με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με δύο κίτρινες ο Πικέ. Μετά την αποβολή ο πάγκος των Πειραιωτών το πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από το να  αφύγει με σκυμμένο το κεφάλι.   Όμως η  ομάδα του Βαλβέρδε ακόμη και με 10 παίκτες  γέμιζε το γήπεδο. Η κατάκτηση των τριών βαθμών ήρθε πιο χαλαρά από ό,τι δείχνει το σκορ. 

Ο Λεμονής προσπαθεί να κάνει σύνολο τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο. 
Δέχεται κριτική γιατί προτιμά τον Προτό κάτω από το...δοκάρι που έκανε και πάλι λάθη, γιατί έβαλε τον Οφόε επιθετικό, γιατί έβαλε τον άπειρο Ανδρούτσο, γιατί δεν ξεκίνησε τον Πάρντο, γιατί δεν έβαλε νωρίτερα τον Φορτούνη να κρατήσει την μπάλα, γιατί δεν έκανε αλλαγές από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και νάχαμε να λέγαμε τώρα.  Κρατάμε ότι χρησιμοποίησε δύο ελληνόπουλα από τις Ακαδημίες, τον Ανδρούτσο και τον Νικολάου σε ένα  τόσο δύσκολο παιχνίδι. Τόλμησε και θα δικαιωθεί σε βάθος χρόνου.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο νεαρός Νικολάουλ. Έβαλε αυτογκολ, έκανε τα αχρείαστο φάουλ πάνω στον Μέσι στο 60' , από το οποίο προήλθε το 2-0, με τον Προτό να φέρει μεγάλη ευθύνη ενώ  η μοίρα  του  επιφύλασσε ένα μοναδικό φινάλε. Έγινε ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος των πρωταθλητών Ελλάδας, καταστρέφοντας την προσπάθεια  των Καταλανών να κάνουν ρεκόρ, μένοντας για τέταρτο συνόμενο παιχνίδι χωρίς την εστία τους παραβιασμένη.  Για το αυτογκολ δεν θα πρέπει να νιώθει άσχημα γιατί την έχουν πατήσει αρκετοί αντίπαλοι της Μπάρτα η οποία  με τις κοφτές σέντρες δημιουργεί τις προϋποθέσεις για στραβοκλωτσιές των αμυντικών. Το φάουλ πάνω στο Μέσι. λίγο έξω από τηνμεγάλη περιοχή,  για το οποίο  πήρε και κίτρινη κάρτα,  ήταν απόρροια της απειρίας του. Εν κατακλείδι, αυτό που θα  θυμούνται όλοι από το πέρασμα του Ολυμπιακού από την Καταλονία θα είναι ο Νικολάου και  η θερμή φιλοξενία του Ερνέστο Βαλβέρδε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK