Όποιος βρεθεί απέναντί τους θα φτύσει αίμα…
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Όποιος βρεθεί απέναντί τους θα φτύσει αίμα…

Mεγάλη η νίκη της Εθνικής   καλαθοσφαίρισης στην Πόλη κόντρα στον κακό της  δαίμονα τη Λιθουανία.  

Δεν ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν ότι θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση στους «8» με βάση την εικόνα που είχε δείξει στη φάση των ομίλων. Τώρα βέβαια όλοι βγαίνουν και την στηρίζουν και ρίχνουν το ανάθεμα σε αυτούς που δεν πίστεψαν στη γαλανόλευκη, ξεχνώντας βέβαια ότι και εκείνοι ήταν ανάμεσα στους επικριτές. Όμως κανείς δεν αδίκησε την Εθνική κάνοντας κριτική με βάση αυτά που έβλεπε. Το παραδέχθηκαν και οι παίκτες μαζί με τον προπονητή.   

Το πρώτο βήμα για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι να αποδεχθείς ότι υπάρχει.  Αυτό συνέβη και στην ομάδα.   Η νίκη επί της Λιθουανίας είναι εμφανές ότι προήλθε από…αυτοανάφλεξη!
Θίχτηκε ο εγωϊσμός των παικτών,  που είναι από τους κορυφαίους  στο μπασκετικό στερέωμα, άφησαν στην άκρη ότι τους χαλούσε το μυαλό, έκαναν επαφή με τον προπονητή και μπήκαν μέσα να παίξουν για την πάρτη τους πρώτα από όλα. Απέκτησαν τη «ματιά της τίγρης».  Απέδειξαν ότι δεν έχουν ανάγκη και ούτε θέλουν κάποιους να βγαίνουν  να τους υπερασπίζονται. Δεν έχουν ανάγκη από τους «κωλοτούμπες».

Μόνοι τους ή σχεδόν μόνοι τους   τα έκαναν θάλασσα,  μόνοι τους βρήκαν το κουράγιο να αποδεχθούν τα λάθη τους και μόνοι  τους πήραν μπρος υπό την καθοδήγηση του Κώστα Μίσσα  ο οποίος  εμφανίστηκε διαβασμένος, πίστεψε επιτέλους στον προπονητικό εαυτό του  και στάθηκε στο ύψος   των περιστάσεων.  Εδώ σταματάει η θριαμβολογία. Οι  παίκτες υψηλού επιπέδου όπως είναι οι Έλληνες διεθνείς , που είναι φορτωμένοι με ευρωπαϊκούς και εγχώριους τίτλους,  δεν είναι ικανοποιημένοι με μία πρόκριση στους «8». Δεν  τους αρκεί. Απλά του ηρέμησε.

Δεν ξέρω  μέχρι που θα φθάσουν σε αυτή τη διοργάνωση γιατί δεν έχω την «κρυστάλλινη σφαίρα» να βλέπω το μέλλον.

Κλείσιμο
Είμαι σίγουρος όμως ότι  όποιος βρεθεί απέναντί τους θα φτύσει αίμα….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ