Εθνική Ελλάδος καλαθοσφαίρισης: Αντρίκεια και παντελονάτα ανέλαβαν τις ευθύνες τους
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Εθνική Ελλάδος καλαθοσφαίρισης: Αντρίκεια και παντελονάτα ανέλαβαν τις ευθύνες τους

Στην Πόλη βρίσκεται η εθνική Ελλάδος, όπου απόψε θα διεκδικήσει, κόντρα στον κακό της δαίμονα, τη Λιθουανία, την πρόκριση στους «8» του Eurobasket.  

Μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, που παίζουν ή έχουν περάσει από το ΝΒΑ, με πολλούς τίτλους, ευρωπαϊκούς και εθνικούς,   στο βιογραφικό τους, παίκτες έχουν μάθει να ζουν υπό την πίεση  του πρωταθλητισμού, που έχουν παίξει με την πλάτη στον τοίχο σε κολασμένες έδρες και βγήκαν νικητές, παίκτες  μπαρουτοκαπνισμένοι,   με τσαγανό.

Οι ικανότητές τους σε ατομικό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητες. Άργησαν όμως να γίνουν ομάδα αφού η Ομοσπονδία «κατάφερε», γιατί περί κατορθώματος πρόκειται,  να  προσλάβει ομοσπονδιακό προπονητή όχι στο παραπέντε αλλά στο και πέντε.
 
Ήρθε και η ανατροπή των σχεδίων με την μη συμμετοχή του “Giannis”  λόγω τραυματισμού, πλακώθηκαν στο ξύλο παίκτες μεταξύ τους, πριν φύγουν για τη Φιλανδία και γενικά κλήθηκαν να αγωνιστούν έχοντας γίνει μία….ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Κλείσιμο
Πήραν την πρόκριση στους  «16»  γιατί πέτυχαν δύο νίκες κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους ενώ έκαναν και τρεις σερί ήττες για πρώτη φορά μετά το 1999.  

Όπως είναι φυσιολογικό άκουσαν τα σχολιανά τους από τους  φιλάθλους και τα ΜΜΕ.  Τα βέλη στράφηκαν, όχι άδικα  και προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ο οποίος έφυγε νωρίς από τη Φιλανδία για την Ελλάδα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στο στόχαστρο μπήκε και ο Κώστας Μίσσας, μία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ ο επονομαζόμενος  «στρατηγός» , τον οποίο απαξίωσαν όλοι με την κριτική τους. Τέτοια αντιμετώπιση δεν του πρέπει  σε καμία περίπτωση. Ναι στη σκληρή κριτική όχι όμως στην ισοπέδωση.  Δεν μπορείς να σβήνεις έτσι εύκολα μια ιστορία ολόκληρη.

Μέσα στο κλίμα αυτό, το αρνητικό, το μαύρο, οι Έλληνες διεθνείς και ο προπονητής έκαναν κάτι που με εντυπωσίασε. Βγήκαν αντρίκεια και παντελονάτα και είπαν ότι η κριτική  που δέχονται είναι αναμενόμενη αφού δεν  φέρνουν αποτελέσματα. Ούτε να κλαφτούν, ούτε να τα βάλουν με δημοσιογράφους και φιλάθλους, ούτε να ψάξουν για άλλοθι.

Στάθηκαν όρθιοι,  αποδέχθηκαν την κατάσταση,  τους κοίταξαν όλους στα μάτια και φέρθηκαν όπως μόνο συνειδητοποιημένοι αθλητές μπορούν.  Ο αποψινός  αγώνας είναι δύσκολος. Είμαστε το αουτσάιντερ απέναντι στους Λιθουανούς. Πολλοί μας έχουν ήδη καταδικασμένους, πριν καν το τζάμπολ.

Όταν όμως βλέπω τέτοια  συμπεριφορά  από τους παίκτες  κάτω από πολύ δύσκολες καταστάσεις στη δημιουργία των οποίων αναμφισβήτητα έχουν και αυτοί το μερίδιό τους,   επιτρέψτε μου να ελπίζω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ