Τόκιο 2020: Άμα θέλεις να γκρινιάξεις... βρίσκεις
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Τόκιο 2020: Άμα θέλεις να γκρινιάξεις... βρίσκεις

Κύλησαν οι πρώτες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο  και με την αποστειρωμένη μορφή που έχουν αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, δεν μπορείς να πεις ότι τρελαίνουν κόσμο. Είναι και το πρόβλημα της ώρας αφού τα αγωνίσματα γίνονται από χαράματα έως αργά το απόγευμα ώρα Ευρώπης. Είσαι διακοπές θα κάνεις βουτιές.  Δεν είσαι διακοπές, θα είσαι δουλειά, εργασία και χαρά.  Γενικά μιλώντας-γράφοντας όλα αυτά.

Σκόρπιες σκέψεις....Έρχεται και καύσωνας διαρκείας και συ εγκλωβισμένος στα τσιμέντα...

Τόκιο 2020 λοιπόν και άμα θέλεις να γκρινιάξεις ...βρίσκεις.

Την απευθείας μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια στα προκριματικά που δεν είδαμε ποτέ στη λογική του “φταίμε εμείς, φταίτε εσείς φταίει και ο Χατζηπετρής”. Βγήκε ο Λευτέρης και είπε, σε ελεύθερη απόδοση του γράφοντος, πάμε για άλλα δεν πειράζει έχουμε τελικό μπροστά μας.
Για αυτό προοδεύει αυτό το παιδί. Ξέρει που ζει.

Ούτε την προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη, στην πέμπτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είδαμε σε απευθείας μετάδοση, αλλά εδώ δεν έπεσε γκρίνια. Τώρα το άθλημα φταίει, το ότι ο αξιόλογος αυτός αθλητής δεν πάει για πρωτοσέλιδα, ευχετήριες επιστολές, τουιαρίσματα και φωτογραφίες όπως ο Λευτέρης, είναι ερωτήματα που δεν θα μας τα απαντήσει κανείς.

Βγαίνει 6η η Άννα Κορακάκη και ακούγεται το ανεπανάληπτο..... “τα θαλάσσωσε λίγο σήμερα”.
Το απόλυτο νόημα του αθλητισμού μέσα σε τέσσερις λέξεις. Είναι η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που πήρε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, στο Ρίο 2016 και την περιμένουν στη γωνία. Αν πάρει μετάλλιο στα 25 μέτρα τότε με τα ίδια μυαλά θα έχει πάει ψιλο...καλά. Αν δεν πάρει μετάλλιο ετοιμαστείτε για ξεσάλωμα ....

Έλληνες αθλητές πήγαν στο Τόκιο σε διάφορα αθλήματα, με ελπίδες και αποκλείστηκαν ήδη από τη συνέχεια. Λόγω αθλήματος και δημοφιλίας αυτού, λίγους απασχόλησε. Άλλοι το παλεύουν ακόμη για να διακριθούν. Υπάρχουν και άλλοι που ακόμα δεν έχουν ριχθεί στους αγώνες.
Η συμμετοχή και οι εμπειρίες ειδικά για τους πιο νέους μετράει. Έτσι λέει η λογική.

Κλείσιμο
Το κλάμα της Άννας Ντουντουνάκη που αποκλείστηκε από το τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα
μόλις για έξη δέκατα του δευτερολέπτου αν και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ, είναι η απάντηση των αθλητών-αθλητριών σε εκείνους που έχουν εύκολη την κριτική από τον καναπέ.

Είχαμε και το θέμα με τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη που φορούσαν μπλούζες χωρίς το εθνόσημο στις πρώτες αγωνιστικές τους εμφανίσεις. Δεν ήταν υποχρεωμένοι βάσει κανονισμών. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπεύθυνη για τον ρουχισμό εκτός ταρτάν όμως. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε αποφάσισαν να το διορθώσουν ή μάλλον να το αλλάξουν-προσαρμόσουν και παρήγγειλαν ρούχα με εθνόσημο. Έτσι λέει το ρεπορτάζ, εγώ μπροστά δεν ήμουν. Τώρα για πείτε, υπέρ ή κατά; Αναλόγως το αποτέλεσμα και τη θέση που θα κατακτήσουν θα απαντήσουν κάποιοι ή όχι;

Τόκιο 2020: Άμα θέλεις να γκρινιάξεις ...βρίσκεις.

ΥΓ: Και μέσα σε όλα και σε όλους νάσου και ο Giannis. Άλλο θέμα για να διχαστούμε ως Έλληνες μέσω γκρίνιας. Γεννημένος στην Ελλάδα, μεγαλωμένος στην Ελλάδα, πήγε σε ελληνικό σχολείο, σημαιοφόρος με τον σύλλογό του, πήγε στο στρατό μαζί με τον αδελφό του τον Θανάση, με την γαλανόλευκη εμφανίστηκε στην εκδήλωση για την επιλογή του από ομάδα ΝΒΑ, σε κάθε του εμφάνιση γνωρίζει την αποθέωση από τους ομογενείς που νιώθουν περήφανοι για αυτόν και όλα όσα εκπροσωπεί και όμως ακόμα αναρωτιόνται κάποιοι αν είναι Έλληνας. Άκουσα ακροατή σε ραδιοφωνικό σταθμό, την μέρα που ο Γιάννης κατέκτησε το NBA, να έχει πάρει φόρα να τον κατατροπώσει και να τον βάλει στη θέση του, λέγοντας “φαντάρος έχει πάει όπως πήγαμε εμείς;” Ήταν πιο πολύ αρνητική διαπίστωση παρά ερώτηση. Και όταν του είπαν ότι έχει πάει φαντάρος, δεν ήξερε προς τα που να στρίψει ο κύριος. Ε, κάτι άλλο θα βρει να ηρεμήσει το μυαλό. ΦΘΟΝΟΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ