"ΝΤΡΟΠΗ και ΚΡΙΜΑ" για εσάς, κύριε Πολάκη!
eni_2

Μένη Μαλλιώρη

"ΝΤΡΟΠΗ και ΚΡΙΜΑ" για εσάς, κύριε Πολάκη!

ΑμΕΑ culpa

Αν και ο Αναπληρωτής Υπουργός της Υγείας κ. Πολάκης μας έχει πολύ συχνά αιφνιδιάσει αρνητικά με τις παράδοξες στάσεις, συμπεριφορές και τοποθετήσεις του, η πρόσφατη δήλωσή του, «Αν διεκδικούσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). ΝΤΡΟΠΗ και ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!!!», ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και ξεσηκώνει το δημόσιο αίσθημα των πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Εξαναγκάζει τον αγαπητό συνάδελφο Ψυχίατρο, κ. Κυμπουρόπουλο, σε μία αναίτια και αυτονόητη τοποθέτηση: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει». Δήλωσε, δηλαδή, ο κ. Κυμπουρόπουλος κάτι που ο κ. Πολάκης όφειλε να γνωρίζει και να υπηρετεί, μιας και διορίσθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο που έχει κατεξοχήν την αρμοδιότητα για τα ΑμΕΑ. Άλλωστε, στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός της Υγείας, κ. Ξανθός, με την υπ’ αρ. Α2α/92568/5-12-2016 Απόφασή του, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 2920/2001 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και του Π.Δ.73/2015 (ΦΕΚ 116/23-9-2015), διόρισε τον ιατρό ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ειδικότητας Ψυχιατρικής σε συνιστώμενη προσωρινή και προσωποπαγή θέση Επιμ. Β΄κλάδου ΕΣΥ επί θητεία στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.

Ο κ. Πολάκης, δηλαδή, μας λέει ότι η απόφαση του Υπουργού ήταν άδικη; Και αν είναι έτσι, γιατί δεν αντέδρασε τον Δεκέμβριο του 2016, όταν εκδόθηκε η Απόφαση; Γιατί επέλεξε 2μιση χρόνια αργότερα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου και με τον κ. Κυμπουρόπουλο υποψήφιο για τις επικείμενες ευρωεκλογές, να μας μιλήσει για «ΙΣΕΣ ευκαιρίες» και πώς ο ίδιος τις αντιλαμβάνεται;

Πράγματι «ΝΤΡΟΠΗ και ΚΡΙΜΑ» αλλά για τον κ. Πολάκη που, αν και συνάδελφος-ιατρός και ο ίδιος, φέρνει –όπως το συνηθίζει- για άλλη μια φορά σε δύσκολη θέση κάποιους από τους πολιτικούς του συντρόφους, όχι, όμως, δυστυχώς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Όλοι, θέλω να πιστεύω σοκαρίστηκαν από την πλήρη κάλυψη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Παύλο Πολάκη, εκθέτοντας ταυτόχρονα άθελά του και όλους τους Σφακιανούς. Είναι άραγε λόγοι κομματικής αλληλεγγύης; Είναι έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης; Είναι η, δηλωμένη άλλωστε, τακτική τους ότι κάποιοι πρέπει να εξοντωθούν πολιτικά, ακόμα και αν παραβιάζονται βασικές έννοιες δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ίσων ευκαιριών και αισθήματος δικαίου; Αρχές που έχουν πέρα από εθνική και ευρωπαϊκή κατοχύρωση!

Τι από τα παραπάνω ισχύει θα το δείξουν και οι πολίτες με την ψήφο τους. Επί του παρόντος, εύχομαι στον συνάδελφο Στέλιο Κυμπουρόπουλο Καλή Επιτυχία. Ούτως ή άλλως έχει μάθει να δίνει και να κερδίζει μάχες, αλλά και σαν ψυχίατροι που είμαστε γνωρίζουμε, ότι σε περιπτώσεις σαν τη συγκεκριμένη υπάρχουν συχνά και παράπλευρα οφέλη. Το ατόπημα και η αναλγησία του κ. Πολάκη και ακολούθως του ίδιου του Πρωθυπουργού εύχομαι να πριμοδοτήσει με ψήφους τον φίλο Στέλιο και να τον αναδείξει για άλλη μία φορά σημαιοφόρο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες ευρωεκλογές.


*H Μένη Μαλλιώρη είναι Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ και Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος ΟΚΑΝΑ από το 1997 έως το 1999 και από το 2010 έως το 2013 και ευρωβουλευτής από το 1999 έως το 2004.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network