Le Grand Prix de Kolotoumbà
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Le Grand Prix de Kolotoumbà

Στο Παρίσι θα ταξιδεύσει αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει διάκριση «πολιτικού σθένους» από το περιοδικό Politique International. 

Με αφορμή την απονομή στον Αλέξη Τσίπρα του βραβείου «Prix du courage politique», με σεμνότητα και ταπεινότητα, θα ήθελα να υποβάλω μια πρόταση στους υπεύθυνους του περιοδικού που θα προσφέρουν το τιμημένο βραβείο «πολιτικού σθένους» στον πρωθυπουργό της Ελλάδας. 

Αν οι φίλοι μας οι Γάλλοι προλαβαίνουν, μήπως να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μετονομάσουν το «prix du courage» σε βραβείο «Le Grand Prix de Kolotoumbà»; Έστω μόνο για φέτος, θα ήταν δυνατόν να μας κάνουν αυτή τη χάρη οι υπεύθυνοι του Politique International;

Από τη στιγμή που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα βραβεία αυτού του τύπου είναι διακρίσεις που μοιράζονται μεταξύ τους οι αρχηγοί των κυβερνήσεων σε στυλ «φιλιούνται-αγκαλιάζονται» μήπως να ξαναβάφτιζαν το βραβείο που θα δώσουν στον κ. Τσίπρα σε «Le Grand Prix de Kolotoumbà»;

Κλείσιμο
Διότι υποψιάζομαι ότι ο Φρανσουά Ολάντ που πιθανόν τηλεφώνησε στα παιδιά του «Politique International» κάνει επίδειξη χιούμορ και μάλλον θέλει να τρολάρει τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο παγκοσμίως τείνουν να ταυτίζουν με τη διεθνοποιημένη λέξη «Kolotoumbà».

Για ποιο λόγο;

Επειδή, λένε οι κακεντρεχείς, ο πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ άλλα υποσχόταν στους Έλληνες κι άλλα έκανε στο τέλος. Και για να πετύχει την κωλοτούμπα με... γαρνιτούρα το διπλό τόλουπ διοργάνωσε πρώτα ένα δημοψήφισμα -θα θυμάστε υποθέτω τα γεγονότα από το καλοκαίρι του 2015- με σκοπό να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις των «Θεσμών».

Κι από τότε, όλοι οι ξένοι τον αποθεώνουν. Να σου τα μπράβο από τον Σόιμπλε, να τα συγχαρητήρια από την Μέρκελ και δίπλα τα διθυραμβικά σχόλια από την Κομισιόν, την ώρα που οι Αμερικανοί πλειοδοτούν χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα τον πιο πρόθυμο πρωθυπουργό να διευρύνει τη συνεργασία για τη χρήση της βάσης της Σούδας. Ακόμη και το τρισκατάρατο ΔΝΤ μόνο καλά λόγια έχει πλέον για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Οι εποχές αλλάζουν, όπως έλεγε παλαιά και ένας φίλος.

Θα είχε ωστόσο ενδιαφέρον να ρωτήσουν και τους φορολογούμενους τι βραβείο θα ήθελαν να απονείμουν στον πρωθυπουργό. Τους φορολογούμενους που ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει πλέον σαν «ρετιρέ». Αυτούς που ξεζουμίζει η φορομπηχτική του πολιτική. Αυτούς των οποίων τις τσέπες ψαχουλεύουν ξεδιάντροπα η ΑΑΔΕ και το Γενικό Λογιστήριο. Αυτούς που μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας ελπίδα. Αυτούς που δουλεύουν απλήρωτοι. Αυτούς που είναι απολυμένοι. Τους ανέργους. Εκείνους που δεν έχουν ούτε τα βασικά να προσφέρουν στα παιδιά τους. Κι όσους μπαίνουν στους κάδους των σκουπιδιών γυρεύοντας φαγητό.

Όλοι αυτοί οι Έλληνες έχει αναρωτηθεί ο πρωθυπουργός τι βραβείο θα του έδιναν; Λέτε να συμφωνούν με τη διάκριση «du courage politique» που αποφάσισαν οι πουρκουάδες ή μήπως θα επέλεγαν το μεγάλο βραβείο «de Kolotoumbà»;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ