Η κιβωτός του Νώε
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Η κιβωτός του Νώε

Ζούγκλα ή φρενοκομείο; Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, εβδομάδων και μηνών δείχνουν μια κοινωνία που παλεύει με τους δαίμονές της, συντηρείται από μύθους, αποκαλύπτει το κακό που βρισκόταν στη διπλανή πόρτα, κρύβει το σατανικό πίσω από αγαθοεργίες, γερνάει χωρίς αύριο και δεν παράγει νέες ιδέες παρά μόνο καταγγέλλει, συντηρείται σε μεγάλο βαθμό από επιδόματα και φοροδιαφεύγει κατά βούληση, ψυχαναλύεται για να ψάξει τα λάθη των άλλων και να αναζητήσει μια νέα αρχή, διχάζεται μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, παρακολουθεί και παρακολουθείται και ψάχνει τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ για να εξασφαλίσει τον επιούσιο

Επικίνδυνα πράγματα, εξισώσεις δυσεπίλυτες, καθημερινότητα αβάστακτη, τρέξιμο αδιάκοπο, καβγάδες ασταμάτητοι, όλα στο κόκκινο. Ισως αναμενόμενα σε κάποιο βαθμό. Πέρασαν 10 χρόνια οικονομικής κρίσης και μνημονίων, ανέχειας και φτώχιας. Δέκα χρόνια Οδύσσειας που για τους πολλούς δεν έχει τελειώσει.

Για κάποιους τα δύσκολα τώρα ξεκινούν και βρίσκονται να χάνουν τα σπίτια τους για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ επειδή οι εισπρακτικές δεν δέχονται να... πατσήσουν με τίποτα. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι δεν βρίσκουν να νοικιάσουν σπίτι στα όρια των οικονομικών τους ικανοτήτων επειδή τα ενοίκια έχουν πάει στον Θεό και τα ημιυπόγεια 60-70 τμ έχουν φτάσει να μισθώνονται όσο ένας μέσος μηνιαίος μισθός.

Το όνειρο των νέων εξαργυρώνεται με τζόγο στο διαδίκτυο που επιτρέπει στους παίκτες να ονειρεύονται ότι θα κερδίσουν πολλά, ή λιγότερα και θα καταφέρουν να κλείσουν κάποια τρύπα. Άλλοι ψάχνουν αγάπη στα κατοικίδια γιατί οι φίλοι τους είναι πολύ απασχολημένοι να σερφάρουν με το κινητό στο διαδίκτυο, στα σόσιαλ μήντια, στις εφαρμογές γνωριμιών, γενικώς όπου μπορούν να σπαταλήσουν τον χρόνο τους ανέξοδα.

Και μέσα σ' όλα αυτά η κλειδαρότρυπα. Και το σοκ. Και η αγανάκτηση. Να μαθαίνεις ότι μια ΜΚΟ που υποσχόταν αγάπη και φροντίδα στα ανήμπορα και εξαθλιωμένα παιδιά είχε καταντήσει φυλακή για όσα δεν ήταν υπάκουα. Και να τρελαίνεσαι ακούγοντας δικαιολογίες του τύπου ότι δεν μπορείς να ελέγξεις παιδιά παραβατικών οικογενειών με άλλο τρόπο παρά με τιμωρία, λες και αναβιώνουν μεσαιωνικά τάγματα του καθολικισμού. Και να μαθαίνεις ακόμη και για κλουβιά όπου φυλακίζονταν τα παιδιά που δεν έδειχναν... συνέπεια.

Μια κοινωνία που έχει ένα κομμάτι της να ψάχνει το εύκολο σεξ επί πληρωμή μέσα σε αυτοκίνητα, αδιαφορώντας για το αν το θύμα είναι μια αθώα 12χρονη ψυχή. Εκατοντάδες μπήκαν στον πειρασμό, δεκάδες ασέλγησαν και βίασαν την ψυχή και το σώμα της 12χρονης κόρης όλων μας.

Είναι όλοι στην Κιβωτό του Κόσμου κακοποιητές ανηλίκων που έκαναν ασελγείς πράξεις σε ανήμπορα παιδιά που ήθελαν να ξεφύγουν από προβληματικές οικογένειες και τους βασανιστές τους; Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα; Η Δικαιοσύνη, αναρωτιέμαι ειλικρινά, απονέμεται πια στις δικαστικές αίθουσες ή η ετυμηγορία ανήκει στην κοινή γνώμη-αρένα και σε όλους μας που κάνουμε τους ενόρκους με το τηλεκοντρόλ ή το smartphone στο χέρι ανακηρύσσοντας ενόχους; Αυτά και τόσα άλλα καθημερινά μυστικά σε μια κοινωνία κορεκτίλας, σήψης και παρακμής, που πολλές φορές για να ανακαλύψεις την αλήθεια πρέπει απλώς να ανασυνθέσεις τη διαδρομή του χρήματος, follow the money που λένε και οι Αμερικανοί εφοριακοί.

Κλείσιμο
Είναι νομίζω όλο και περισσότεροι αυτοί που σκέφτονται κάθε μέρα ότι η σωτηρία μοιάζει να βρίσκεται στην Κιβωτό. Του Νώε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ