Danke Herr Tsipras…
plantzos_kostas

Κωστής Πλάντζος

Danke Herr Tsipras…

Αν ρωτούσε ο Σόιμπλε τι θα πει "Germanotsolias", η απάντηση θα ήταν πολύ απλή: "Tsipras"!

Έσπαγε κανάτια στην Κέρκυρα το Πάσχα ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ...ευχόταν να τα πέταγε στο κεφάλι του Σόιμπλε. Τόσο πολύ «αντιστασιακός» ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Δεν φοβήθηκε μήπως προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με το «αστειάκι» του.
 
Αλλά ο Σόιμπλε δεν παρεξηγεί. «Δεν κοροϊδεύει εμένα, τους Έλληνες κοροϊδεύει» λέει από μέσα του ο Σόιμπλε.
 
Μήπως κάνω λάθος; Μήπως είναι χολωμένος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό; Μήπως έχει χάσει τον ύπνο του γιατί οι Έλληνες μισούν τους Γερμανοτσολιάδες;
 
Ας κάνουμε έναν –προσωρινό- απολογισμό των «δεινών» που προκάλεσε η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στους Γερμανούς:
 
-        Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πουλήθηκε για 231 εκατ. ευρώ στην Deutsche Invest Equity. Ο κύριος Ιβαν Σαββίδης βρέθηκε στο σωστό «στρατόπεδο» και η δουλειά έκλεισε.
Κλείσιμο
 
-        Οι Έλληνες υπουργοί κ.κ. Τσακαλώτος και Σπίρτζης παρέδωσαν τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια στην Γερμανική Fraport. «Ευκολάκι» ήταν. Ο Σαμαράς δεν θα μπορούσε να τα κάνει αυτά, αφού οι συνδικαλιστές θα είχαν κάνει κατάληψη και μόνον «πάνω από το πτώμα τους» θα μπαίνανε οι ξένοι. Όταν όμως τα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco) τότε οι «αντιστασιακοί» φωνακλάδες κάνουν τους ... κινέζους.
 
 
-        Να βγει στις αγορές με τα «πρόωρα» πλεονάσματα και να τελειώσει το 2ο Μνημόνιο τον Φεβρουάριο του 2015, δοκίμασε ο Σαμαράς. Ευτυχώς ή δυστυχώς, τον έριξε ο Τσίπρας και ... «σιγούρεψε» το 3ο Μνημόνιο. Δεν κρατιόταν ο Αλέξης να να το (δια-) κόψει «με ένα άρθρο και ένα νόμο», αντί να αφήσει να περάσει ο Φεβρουάριος (και η εκλογή Προέδρου) που του πρότεινε ο Αντώνης και να πάνε το καλοκαίρι στις κάλπες. Είτε είχαμε βγει τότε ή όχι (αλλά και με «χρυσά κουτάλια» να ζούσαμε από τότε) μάλλον ο Τσίπρας και πάλι θα έβγαινε. Πάνω απ’όλα όμως, μη μείνει χωρίς Μνημόνιο η Ελλάδα ήταν όλο το θέμα, όχι πότε θα άλλαζε η κυβέρνηση.
 
 
-        Να διώξει το ΔΝΤ ψέλισε το 2014 πως θέλει η ΝΔ και τότε ...«πέθανε» ο Σαμαράς για την Μέρκελ. Αντιθέτως ο Βαρουφάκης που καθύβριζε πατόκορφα ολόκληρη την Ευρώπη (και τους μετ’ολίγον «φίλους» της κυβέρνησης Ολάντ , Γιούνκερ, Μοσχοβισί  κλπ κλπ) την ίδια στιγμή -για όσους θέλουν να τα ξεχνάνε- «έγλειφε» δημοσίως Λαγκάρντ και Ταμείο για να παραμείνουν στην Ελλάδα. «Σύμμαχοί μας είναι» έλεγε, ενώ όλοι οι άλλοι «εχθροί»...  Τόσο φίλοι, που Τσίρπας και Τσακαλώτος «μας παίρνουν μέτρα» 4 δισ. το 2019-2020 (μετά και το τέλος του 3ου Μνημονίου που λήγει το 2018!) επειδή, λένε, ο κακός Σόιμπλε επιμένει να μπει το Ταμείο! «Χαλάλι του» τα 4 δισ. ευρώ του Γερμανού, άλλοι τα πληρώνουν άλλωστε...
 
-        Φαγώθηκε η Ελλάδα και η Ευρώπη όλη (βλέπε Ρέντσι στην Ιταλία, Podemos στην Ισπανία, Γάλλοι, Άγγλοι Πορτογάλοι και ...λοιποί συγγενείς) ότι η Ελλαδίτσα είναι διαλυμένη και χρεωκοπημένη χώρα και δεν αντέχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που της ζητούσαν οι «κακοί» του Βερολίνου. «Συμμαχία κατά της λιτότητας» έστηναν Τσίπρας – Βαρουφάκης – Τσακαλώτος και τρέχανε στους ευρωπαίους Ολάντ, Μοσχοβισί, Σαπέν, Ρέντσι, Μπαντοάν, Die Linke και πόσους άλλους κάθε τρεις και λίγο. Τόσα μίλια με το αεροπλάνο και τα τρένα (όταν ο Βαρουφάκης έφτανε μέχρι την Γηραιαά Αλβιόνα για περιοδείες), που ασφαλώς ξεθεώθηκαν οι άνθρωποι. Και να που ήρθε η Ώρα της Αλήθειας: 4,2% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα «κατά Μνημόνιο» η Ελλαδίτσα. Δηλαδή από 7,5 δισ. ευρώ πλεόνασμα, χωρίς Ανάπτυξη (αρκεί που την ανακοίνωσε ο Τσίρπας εκείνη την ημέρα που τον «έστησε» στο ραντεβού τους για το 2016), χωρίς ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ, χωρίς ANFA’s και SNP’s, με capital controls, με part-time απασχόληση, με κομμένες τις συντάξεις (ή χωρίς συντάξεις οι χήρες!), με ιδιωτικοποιήσεις, με ξένα funds στην Ελλάδα.... Ποιος θα πει τώρα ότι η Λιτότητα δεν φέρνει αποτελέσματα; Μέχρι και ο Σόιμπλε «τρολάρει» το ΔΝΤ πως έπεσε έξω, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες «ευχάριστα»!
 
Είναι σίγουρο πως έρχονται «ακόμα καλύτερες ημέρες».
 
Danke Herr Tsipras…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ