tsaousis_kostas

Η Γη των Μακεδόνων και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ

Κώστας Τσαούσης

Διαβάζω στην Διαύγεια πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς έβαλε την υπογραφή του στην απόφαση έγκρισης μια πρότασης με τίτλο: Δίκτυο Εικονικής Περιήγησης στη γη των Μακεδόνων, ως «σύμφωνη με την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 1.878.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ».

Επαναλαμβάνω το ποσό: 1.878.000 ευρώ. Μην με ρωτήσετε αν είναι λίγα ή πολλά τα λεφτά, αν το έργο αξίζει για τόσα ή και για λιγότερα. Πολύ περισσότερο μην με ρωτήσετε το ποια είναι η …Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική και το πώς εκείνη συνδυάζεται με την Γη των Μακεδόνων.

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο τις ημερομηνίες διαπιστώνω ότι το έργο – παρά το γεγονός ότι είχε υποβληθεί ως πρόταση από το υπουργείο Πολιτισμού κλπ- εν τούτοις παρέμενε παγωμένο για δύο και κάτι χρόνια.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πιστέψω πως το ξεπάγωμα και οι σχετικές εγκρίσεις έχει να κάνει με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και την ανάγκη – φιλοτιμία του ΣΥΡΙΖΑplus που βιώνει τα χαμηλά βαρομετρικά των ψηφοφόρων της Βόρειας Ελλάδας.

Αν και κατά συνήθεια οι υπουργικές αποφάσεις δεν βοηθούν στην ενημέρωση πρόκειται για ένα έργο που «τρέχει» με διάφορες παραλλαγές (και υποέργα) εδώ και χρόνια… Το πώς και το γιατί το αγνοώ. Η απόφαση του υπουργού ΨΗΠΤΕ κάνει λόγο για την Εικονική Περιήγηση στη γη των Μακεδόνων αλλά στο διαδίκτυο κανείς βρίσκει στοιχεία για ένα εξελισσόμενο έργο Εικονικής Περιήγησης στο Αρχαίο Βασίλειο των Μακεδόνων.

Η αναζήτηση μου με οδήγησε εδώ: «Δίκτυο Εικονικής Περιήγησης στο Αρχαίο Βασίλειο των Μακεδόνων:Ο ψηφιακός αυτός κόμβος θα περιλαμβάνει πολιτιστικές διαδρομές και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος του αρχαίου βασιλείου των Μακεδόνων. Με στόχο τη διεθνή προβολή των επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της γεωγραφικής αυτής ενότητας, το Δίκτυο θα παρέχει, με τη βοήθεια σύγχρονων εφαρμογών, την πληροφόρηση που χρειάζεται τόσο ο εικονικός επισκέπτης του διαδικτύου, όσο και ο επισκέπτης του φυσικού γεωγραφικού χώρου προκειμένου να διαμορφωθεί για την περιοχή μιας διεθνούς εμβέλειας ταυτότητα πολιτιστικού προορισμού.

Οι Αιγές, η Πέλλα, η Βέροια και η Έδεσσα είναι ανάμεσα στα σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία, με τη βοήθεια βιωματικών ξεναγήσεων και ψηφιακών αποκαταστάσεων, θα γίνουν ευρύτερα προσβάσιμα στο κοινό, και θα έχουν εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό χαρακτήρα».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Χαράς Ευαγγέλια

Είδατε την στρατηγική των κόκκινων φασιστών πού κυβερνούν. Σταγόνα σταγόνα σε εμπλουτίζουν με το μικρόβιο τού ερυθρού φασισμού. Με πράγματα ασήμαντα φαινομενικά, όπως η επίσκεψη λατινοαμερικανου Μοραλες, τί και αν έχει βίλα στην πατρίδα του 35 εκατομμυρίων και βρίσκεται άνευ Συντάγματος η χώρα του . Στον δείχνουν για να το συνηθίσεις. Είναι τόση δε η έπαρση τους, ότι είναι και μεγάλα μυαλά, και διαχειρίζονται τις μάζες, πού κατάργησαν και τις αδιαβλητες εκλογές. Ό δικαστικός αντιπρόσωπος θα είναι κάποιος δημόσιος υπάλληλος πού θα κάνει και την καταμέτρηση. Με τέτοιους "αδιαβλητους" τρόπους άντε να ψηφίσεις. Τα φασιστακια. Έχουν πίσω τους βέβαια εκατοντάδες χιλιάδες πληρωμένους ψηφοφόρους, από τούς πελατειακους στρατούς των κομμάτων τής Βουλής. Και επίσημα πλέον, ή πάς να ψηφίσεις ή δεν πάς, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Χαράς Ευαγγέλια .

Leviathan

Η βίλα των 35.000.000 είναι ένας ουρανοξύστης που στεγάζει 5 υπουργεία και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και εξοικονομεί 20.000.000 το χρόνο. Δεν βαρεθήκατε να αναπαράγετε face news?

Σιγά τα λεφτά...

Αγαπητέ , εδώ ο Παππάς ετοιμάζει να κάνει έργο 40 εκατομμύρια !, για να βάλει wifi στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης ( που δεν έχουν αλυσίδες για να ανέβουν στο Πανόραμα και αφεντικό είναι ο μπαμπάς του ) , 25 εκατομμύρια για να έχουν bar code οι εφημερίδες , 20 εκατομμύρια για να βλέπουν την μπάλα οι διαιτητές ( VAR) και 20 εκατομμύρια για την διαχείριση εγγράφων και όλα με μια προσφορά και περίεργες προκηρυξεις ... Και δεν έχει τελειωμό η λίστα και το που και πως πάνε τα έργα ... Και όλα από τους φόρους (ΠΔΕ) και όχι από το ΕΣΠΑ για να μην έχει έλεγχο .... Πλάκα κανείς για το 1,8;;; Αυτό είναι για τα πούρα τους ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία