Η Γη των Μακεδόνων και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Η Γη των Μακεδόνων και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ

Διαβάζω στην Διαύγεια πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς έβαλε την υπογραφή του στην απόφαση έγκρισης μια πρότασης με τίτλο: Δίκτυο Εικονικής Περιήγησης στη γη των Μακεδόνων, ως «σύμφωνη με την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 1.878.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ».

Επαναλαμβάνω το ποσό: 1.878.000 ευρώ. Μην με ρωτήσετε αν είναι λίγα ή πολλά τα λεφτά, αν το έργο αξίζει για τόσα ή και για λιγότερα. Πολύ περισσότερο μην με ρωτήσετε το ποια είναι η …Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική και το πώς εκείνη συνδυάζεται με την Γη των Μακεδόνων.

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο τις ημερομηνίες διαπιστώνω ότι το έργο – παρά το γεγονός ότι είχε υποβληθεί ως πρόταση από το υπουργείο Πολιτισμού κλπ- εν τούτοις παρέμενε παγωμένο για δύο και κάτι χρόνια.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πιστέψω πως το ξεπάγωμα και οι σχετικές εγκρίσεις έχει να κάνει με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και την ανάγκη – φιλοτιμία του ΣΥΡΙΖΑplus που βιώνει τα χαμηλά βαρομετρικά των ψηφοφόρων της Βόρειας Ελλάδας.

Αν και κατά συνήθεια οι υπουργικές αποφάσεις δεν βοηθούν στην ενημέρωση πρόκειται για ένα έργο που «τρέχει» με διάφορες παραλλαγές (και υποέργα) εδώ και χρόνια… Το πώς και το γιατί το αγνοώ. Η απόφαση του υπουργού ΨΗΠΤΕ κάνει λόγο για την Εικονική Περιήγηση στη γη των Μακεδόνων αλλά στο διαδίκτυο κανείς βρίσκει στοιχεία για ένα εξελισσόμενο έργο Εικονικής Περιήγησης στο Αρχαίο Βασίλειο των Μακεδόνων.

Η αναζήτηση μου με οδήγησε εδώ: «Δίκτυο Εικονικής Περιήγησης στο Αρχαίο Βασίλειο των Μακεδόνων:Ο ψηφιακός αυτός κόμβος θα περιλαμβάνει πολιτιστικές διαδρομές και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος του αρχαίου βασιλείου των Μακεδόνων. Με στόχο τη διεθνή προβολή των επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της γεωγραφικής αυτής ενότητας, το Δίκτυο θα παρέχει, με τη βοήθεια σύγχρονων εφαρμογών, την πληροφόρηση που χρειάζεται τόσο ο εικονικός επισκέπτης του διαδικτύου, όσο και ο επισκέπτης του φυσικού γεωγραφικού χώρου προκειμένου να διαμορφωθεί για την περιοχή μιας διεθνούς εμβέλειας ταυτότητα πολιτιστικού προορισμού.

Οι Αιγές, η Πέλλα, η Βέροια και η Έδεσσα είναι ανάμεσα στα σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία, με τη βοήθεια βιωματικών ξεναγήσεων και ψηφιακών αποκαταστάσεων, θα γίνουν ευρύτερα προσβάσιμα στο κοινό, και θα έχουν εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό χαρακτήρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα