tsaousis_kostas

Τι σχέση έχει το μετα-μνημονιακό αφήγημα Τσίπρα με το «ξύλινο ποδάρι της γιαγιάς»;

Κώστας Τσαούσης

Τώρα που το κυβερνητικό αφήγημα για την μετα-μνημονιακή Ελλάδα αρχίζει -στα σοβαρά- να «τρίζει σαν το ξύλινο ποδάρι της γιαγιάς μας» (όπως τραγουδά και ο Διονύσης Σαββόπουλος) τα μέλη του οικονομικού επιτελείου συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, περιμένοντας να περάσει ο χρόνος αλλά ο πόνος της κάλπης…

Οι σοβαρές ενστάσεις των Βρυξελλών που μοιάζουν να ξυπνούν από λήθαργο σκοπιμότητας σε σχέση με την «ιστορία επιτυχίας» του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του στην κοινοπραξία ΣΥΡΙΖΑplus διαμορφώνουν μια προεκλογική περίοδο όπου τον πρώτο λόγο δεν μπορούν να έχουν οι κάθε είδους παροχές, ρυθμίσεις, διευθετήσεις, ρουσφέτια και διορισμοί ημετέρων. Κάθε άλλο… Ο πρωθυπουργός και συν αυτώ θα χρειασθεί μέσα σε αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται να … ιδρώσουν (επιτέλους) την φανέλα και να ασχοληθούν θέλοντας και μη με το πραγματικό πρόσωπο της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών.

Και σε αυτό το χρονικό σημείο δεν βοηθούν ούτε οι γέφυρες των απόμαχων της πολιτικής και της διανόησης, ούτε τα κάθε λογής υποστυλώματα από πρόθυμους ανεπάγγελτους. Πολύ περισσότερο δε, οι «Πρέσπες» και ο … διεθνής παράγοντας. Το ελληνικό γήπεδο θα δώσει τη λύση αλλά και τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης (η κάλπη των εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτή στηθεί).

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κοινοβουλευτική κοινοπραξία των ΣΥΡΙΖΑplus έχει εδώ και πολύ καιρό πάρει ουσιαστικό διαζύγιο με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και των συνεπειών που παράγουν στα εισοδήματα των πολιτών αυτής της χώρας. Και αυτό γιατί αδυνατεί να κατανοήσει την ανάγκη να δοθεί με κάθε κόστος η προτεραιότητα στην ανάπτυξη και στην ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης και της ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας.

Κακά τα ψέματα, η ανάπτυξη δεν έρχεται με νομοθετικές ρυθμίσεις ούτε με την προσφυγή στο φαντασιακό των ιδεολόγων γραφειοκρατών για τις παράλογες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν στον πολλαπλασιασμό των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στα λουκέτα και την διεύρυνση της ανεργίας.

Το πλέγμα των οικονομικών επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα δεν είναι τίποτα παραπάνω από το «ξύλινο ποδάρι της γιαγιά μας» που …τρίζει επίμονα και βασανιστικά μέχρι το τέλος.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Με το όνομά τους

Και παλι καλά πού κάνει και αυτά τα ελάχιστα για την οικονομία. Θα μπορούσε να μην κάνει και τίποτα. Ποιός θα τον ενόχληση. Έχει πισω του στρατιές πληρωμένων ψηφοφόρων, τού πελατειακού φασισμού, τόσους πολλούς, πού στο δημοψήφισμα ξεπέρασαν κάθε φαντασία με το 62%. Μόλις άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΕ θα περιορίσει το δημόσιο, πού είναι υπέρμετρα δυσανάλογο, με τον πλυθησμο τής Ελλάδος, αλλά κυρίως με την παραγωγική ικανότητα της. Έτσι σφυξαν οί πισινοι,λες να μάς βγάλουν από το δημόσιο; και να πρέπει να εργαστούμε; Όχι ποτέ αυτό. Συσπειρωθηκε το δημοσιοϋπαλληλικο κατεστημένο, πληρωμένοι κομματικοί στρατοί, των κομμάτων τής Βουλής. Νομίζω αυτός ήταν ο κύριος λόγος πού το παλικάρι μας γράφει στα παλαιότερα την οικονομία και τούς εκπροσώπους αυτής, τούς καπιταλιστές. Αυτός ο πελατειακός φασισμός, θα μάς αφανίσει, τελικά, με το ιδανικό πού αντιπρωσοπευει, να παίρνουμε πολλά λεφτά χωρίς να δουλεύουμε. Ή να δουλεύουν μόνο οί καπιταλιστές, ο ιδιωτικός τομέας. Τώρα μάλιστα πού βρέθηκαν και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων ή φυσικού αερίου, το όνειρο έρχεται ποιό κοντά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία