Ούτε καν μια αργοπορημένη συγγνώμη από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Ούτε καν μια αργοπορημένη συγγνώμη από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Χτες το μεσημέρι δεν υπήρχε site που να μην αναφέρει την είδηση από το δικαστικό ρεπορτάζ για τις «51 αθωώσεις και 7 καταδίκες» στην υπόθεση της ΔΕΗ. Μάλιστα, οι 7 καταδίκες αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά πρωτοκλασάτα ονόματα του συνδικαλισμού της επιχείρησης.

Διαβάζω σχετικά στο protothema.gr: «Το δικαστήριο κήρυξε αντίθετα ενόχους επτά πρώην συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για το αδίκημα της απάτης, χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/50 ενώ σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε όσους κηρύχθηκαν ένοχοι, ανάμεσά τους ο Νίκος Φωτόπουλος, ο Ρίζος Ρίζος και η κόρη του, ξεκινούν από τρία χρόνια φυλάκιση και φτάνουν έως τα 5 χρόνια κάθειρξη. Μάλιστα, σε το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι όλοι οι καταδικασθέντες αποχώρησαν το δικαστήριο ελεύθεροι».

Η πρώτη κίνηση μετά την ανάγνωση της είδησης ήταν η (σκόπιμη) επίσκεψη μου στον ιστότοπο της συνδικαλιστικής οργάνωσης ( https://genop.gr/). Έψαξα – όσο μου επιτρέπουν οι διαδικτυακές μου γνώσεις και η όραση μου- αλλά έστω και μια μικρή ανακοίνωση για την απόφαση του δικαστηρίου για τους πρώην συνδικαλιστές ηγέτες δεν βρήκα… Για τους διαχειριστές του genop.gr ήταν απλώς άλλη μια Πέμπτη – την επαύριον μιας απεργίας όπου το συνδικαλιστικό κίνημα έκανε το καθήκον του αντιπαλεύοντας το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ. Κατά τα άλλα, διαβάζω και ενημερώνομαι για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μεταξύ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. η οποία σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ «έχει θετικό πρόσημο και τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά για τη δεδομένη συγκυρία», για τα νέα πακέτα της κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει η Ομοσπονδία σε συνεργασία με εταιρεία του κλάδου κ.α.

Αλλά, για την ταμπακέρα ούτε λέξη… Προφανώς δεν υπάρχει σκέψη – και πολύ περισσότερο διάθεση- να διατυπωθεί από την επίσημη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας έστω και μια αργοπορημένη συγγνώμη σε εκατομμύρια πελάτες- χρήστες των υπηρεσιών της ΔΕΗ αλλά και τους φορολογούμενους πολίτες.
Το γιατί της επιλογής αυτής ας το κρίνει ο κάθε ένας από εμάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ