Ο κόσμος κουράστηκε από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 7 Ιουλίου, η ευκαιρία για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή
maria

Μαρί Κατσιουγιάννη - Stridborg

Ο κόσμος κουράστηκε από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 7 Ιουλίου, η ευκαιρία για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων στην ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση είχε μία ευκαιρία. Να κερδίσει λίγο ποιοτικό πολιτικό χρόνο και χώρο στην κοινωνία, αποδεικνύοντας πως κατάλαβε γιατί υπέστη αυτή τη μεγάλη εκλογική ήττα.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσε δημόσια συγγνώμη για όλα όσα έκανε ενάντια στην μικρομεσαία τάξη, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα όπως στην περίπτωση του Μακεδονικού, ενάντια στο μέλλον της Ελλάδας όπως στην περίπτωση της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια και με τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα επέλεξε, ως μία πολιτική παρέα παλαιάς κοπής να περάσει όσα περισσότερα ρουσφέτια προλάβαινε μέχρι το κλείσιμο της Βουλής και να ρίξει στάχτη στα μάτια – για μία ακόμη φορά – με την πρόφαση των κοινωνικών «εκκρεμοτήτων».

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα λειτούργησε σα να μην υπήρχε αύριο. Διορισμοί από τα παράθυρα, μετατάξεις δίχως μέτρο και ρουσφετολογικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής για τους βουλευτές που έπρεπε να γυρίσουν στις εκλογικές περιφέρειές τους με «γεμάτα» χέρια. Κάπου εκεί, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε και τη μείωση του αφορολογήτου που ο ίδιος ψήφισε.

Η 7η Ιουλίου πλησιάζει και οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβάζει το δήθεν αντιμνημονιακό κοστούμι και ανακαλύπτει πάλι φαντάσματα εντός και εκτός Ελλάδας για να καλύψει τη δική του ανικανότητα και βουλιμία για εξουσία.

Η ΝΔ με σχέδιο και νηφάλια φωνή δεν πέφτει στην παγίδα της δημιουργίας κλίματος διχασμού και όξυνσης. Η κοινωνία χρειάζεται θετικό αφήγημα και προϋποθέσεις για να βγούμε ενωμένοι, από τη νεότερη βαθιά κρίση που μας επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πατώντας επάνω σε ψευτοδιλήμματα και ανύπαρκτα σχέδια.

Το τελευταίο που αντέχει η χώρα μας είναι να ξαναζήσει την περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν λαϊκά δικαστήρια στους «προδότες».

Κλείσιμο
Το σχέδιο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καθαρό, χωρίς αστερίσκους. Υποσχόμαστε όλα όσα αντέχει η Ελληνική οικονομία με στοχευμένες άμεσες μεταρρυθμίσεις και το βασικότερο είναι πως ελευθερώνουμε τις δυνάμεις που παράγουν πλούτο, μακριά από ιδεοληψίες, με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να δημιουργεί ευκαιρίες, να πληρώνει τις υποχρεώσεις της από την κερδοφόρα παραγωγή και όχι από την υπερφορολόγηση. Μιλάμε φυσικά για το αυτονόητο, μιλάμε για πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα που μπορεί να εγγυηθεί νέες θέσεις εργασίας – όχι τρίωρες του ΣΥΡΙΖΑ – και πολυεπίπεδη ασφάλεια για όλη την κοινωνία.

Το σχέδιο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σχέδιο εθνικό, ενώνει τους Έλληνες χωρίς κομματικούς αποκλεισμούς. Με αυτό ως δεδομένο, πρέπει στις 7 Ιουλίου, να δώσουμε στην πατρίδα μας τη μεγάλη ευκαιρία που της αξίζει, με ισχυρή αυτοδυναμία στη μεγάλη πατριωτική κεντροδεξιά παράταξη.

*Η Μαρί Κατσιουγιάννη – Stirdborg είναι  yποψήφια Βουλευτής ΝΔ Β'  Αθηνών - Δυτικού Τομέα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ