tziovaras_grigoris

Αφού τα αγέννητα μωρά δεν είναι ψηφοφόροι τους!

Γρηγόρης Τζιοβάρας

Πριν από λίγες ημέρες ήταν η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία που σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου φέρνοντας στο προσκήνιο αποκαλυπτικά στοιχεία για τη γήρανση του ελληνικού πληθυσμού.

Οι γεννήσεις παιδιών το 2017 υποχώρησαν κατά 4,7% σε σχέση με το 2016, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 4,8%. Με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να μειωθεί κατά περισσότερο από 30.000 άτομα, που σημαίνει ότι με αυτούς τους ρυθμούς θα αφανίζεται κάθε χρόνο μια πόλη σαν την Άρτα ή τη Φλώρινα.

Ακολούθησε η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που πιστοποίησε κάτι που όλοι υποψιαζόμαστε: ότι, δηλαδή, η ατελεύτητη οικονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και μια δεκαετία δεν συρρικνώνει μόνον την ελληνική οικονομία, αλλά και την ελληνική οικογένεια. Ο δείκτης γονιμότητας από το 1,5 που ήταν το 2008 υποχώρησε στο 1,3 το 2016 και όλα δείχνουν ότι στην καθοδική αυτή πορεία δεν μπαίνει κανένα φρένο.

Θα περίμενε κανείς ότι η δημοσιοποίηση αυτών των τόσο ανησυχητικών για το μέλλον του ελληνικού έθνους στοιχείων να είχε σημάνει συναγερμό στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Και πρωτίστως στην κυβέρνηση που είναι εκείνη που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον μπορεί να δώσει τον τόνο του επείγοντος χαρακτήρα που έχει η ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η προϊούσα συρρίκνωση.

Ειδικότερα στην ελληνική περιφέρεια, η κατάσταση είναι παραπάνω από δραματική. Χωριά ολόκληρα και κωμοπόλεις, ιδίως στις μη τουριστικές περιοχές, ερημώνουν μέρα με την ημέρα, καθώς οι γεννήσεις σπανίζουν και οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία ως αποτέλεσμα και της ανασφάλειας που δημιουργεί η εγκατάλειψη των τόπων αυτών από τους νέους άνδρες και τις νέες γυναίκες που αναζητούν τον δικό τους ζωτικό χώρο είτε στις μεγάλες πόλεις είτε στο εξωτερικό.

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος αυξημένες εθνικές ευαισθησίες ή και ανησυχίες για το μέλλον του Ελληνισμού ώστε να αναγνωρίσει ότι η πληθυσμιακή γήρανση αποτελεί στις μέρες μας το υπ΄ αριθμόν ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας συνεγείρει όλους. Αρκεί ίσως για να κινητοποιηθούμε το κοινωνικό ενδιαφέρον για το «τι τέξεται η επιούσα» για τους νυν και επόμενους απόμαχους της εργασίας στη χώρα μας.
Αν, με άλλα λόγια, δεν ανανεώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδος, ποιος θα εργαστεί για να μπορέσουν να ζήσουν οι τωρινοί και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι; Ποιος θα πληρώνει φόρους και εισφορές για να εξακολουθήσουν να καταβάλλονται συντάξεις και να υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες για την αρωγή ολόκληρου του πληθυσμού;

Ορισμένοι ίσως απαντήσουν στα προφανή αυτά ερωτήματα υποδεικνύοντας ως λύση το Μεταναστευτικό ζήτημα και την ενσωμάτωση όλων εκείνων οι οποίοι «πολιορκούν» τη χώρα μας θέλοντας να την καταστήσουν είτε μόνιμο τόπο εγκατάστασης ή προσωρινό σταθμό για την μετακίνησή τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες μελέτες, η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από τις δύο προηγούμενες δεκαετίες κατά τις οποίες η χώρα μας, μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης, υποδέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, δεν είναι και πολύ θετική.

Η συμβολή των μεταναστών στην αύξηση του Εγχώριου Προϊόντος υπήρξε μάλλον μικρή. Και ακόμη μικρότερη ήταν η συνεισφορά τους στην πληρωμή φόρων και εισφορών, λόγω της φύσης των εργασιών που αναλάμβαναν και οι οποίες ήταν κατά βάση σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που κυριαρχούσε η φοροδιαφυγή. Για να μην μιλήσουμε για τις εκροές από τα εμβάσματα αρκετών εξ αυτών προς τις πατρίδες τους. Όπως άλλωστε, κακά τα ψέματα, έκαναν δεκαετίες ολόκληρες νωρίτερα οι συμπατριώτες μας απόδημοι που συνεισέφεραν σημαντικά στην ελληνική οικονομία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αναρωτιέται κάθε εχέφρων άνθρωπος γιατί οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν ρίξει σχεδόν αποκλειστικά όλο το βάρος των προσπαθειών τους στο πως θα αποφύγουν τον -κατά τα φαινόμενα απολύτως επικοινωνιακό- σκόπελο της μη (περαιτέρω) μείωσης των συντάξεων. Ενώ την ίδια ώρα δεν… δίνουν δεκάρα τσακιστή για να πάνε όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Και, πολύ περισσότερο, δεν στίβουν το μυαλό τους για να βρουν κίνητρα που θα βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια να ανοίξουν το δικό τους νοικοκυριό και να κάνουν παιδιά τα οποία όταν μπουν στην παραγωγική δραστηριότητα θα συντηρήσουν τους σημερινούς μεσήλικες.

Παρακολουθώντας βεβαίως τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, μάλλον δεν πρέπει να εκπλησσόμεθα με αυτή την, εκ πρώτης, αντιφατική συμπεριφορά του μονομερούς ενδιαφέροντος για τους τωρινούς συνταξιούχους. Βλέπετε οι τελευταίοι έχουν δικαίωμα ψήφου και είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι τους, όπως και οι 17ρηδες που μπορεί να πιστέψουν ότι ο υπουργός Παιδείας θα τους αφήσει να κοιμούνται περισσότερο και θα τους επιτρέψει να εισαχθούν στα (υποβαθμισμένα, τι σημασία έχει;) Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις.
Ενώ τα αγέννητα μωρά, δεν είναι… ψηφοφόροι τους. Οπότε ποιος και γιατί να ενδιαφερθεί γι΄ αυτά;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Η λιμασμένη συριζαρία...

Γιατί απορείτε;;; Η εκλογική βάση του σύριζα είναι κάθε καθίζημα της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή η λιμασμένη συριζαρία, (πρωην λιμασμένη πασοκαρία...). Από τέτοιους ανθρώπους αναμένετε να σκεφθούν τους αγέννητους ΄Ελληνες;;;

Συγχαρητήρια!!!

Τα περιέγραψες θαυμάσια όλα με το σχόλιό σου.

Μόνον ψηφοθηρία

Έτσι είναι φίλε αρθρογράφε. Όποιος δεν είναι ή δεν μπορεί να γίνει ψηφοφόρος τους, ας πάει στο διάολο. Το βλέπουμε ολούθε. Και οι άλλοι ψηφοθηρούσαν, αλλά αυτό που γίνεται τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο. Γιατί και δεν πρόκειται να ασχοληθούν με το δημογραφικό που έτσι και αλλιώς δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντα τους και για ιδεοληπτικούς λόγους. Η πίστη τους είναι ότι ο πλανήτης και οι δυτικές χώρες θα σωθούν από τους μετανάστες. Γι΄ αυτό και είναι υπέρ των ανοικτών συνόρων, αλλά κλείνουν και τα μάτια στο αίσχος της Μόριας.

sotos

Τώρα διαπιστώνετε ότι οι μετανάστες προσέφεραν στο ΑΕΠ ελαχιστα.Σε λίγα χρονια θα υπάρξει η διαπίστωση ότι το 2015-2018 οι εκατονταδες χιλιάδες ....σικέ που εισέβαλαν στην χώρα δημιούργησαν μη αναστρεψιμα κοινωνικά προβλήματα.

SPARTA.

Ό χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει.Όλοι πιά αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που προσφέρει ο Τσίπρας στον τόπο είναι δυστυχία, φτώχεια και καταστροφή. Αφήνει καμμένη γή κυριολεκτικά.Μιά οικονομία ρημαγμένη που βασίζεται στην παραοικονομία στους φόρους και στην φοροδιαφυγή, μιά κοινωνία σε διάλυση παραδωμένη στους αλλοδαπούς κακοποιούς λαθρομετανάστες, και μια Ελλαδα ξεβρακωμένη σε όλα τα εξωτερικά και Εθνικά θέματα.Σίγουρα μόνος του τέτοια καταστροφή δεν θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Χρειάζεται συστράτευση κομμάτων της αντιπολίτευσης για να οδηγήσουν πρώτα τους Τσίπρα, Καμμένο, Κοτζιά στην δικαιοσύνη και κατόπιν την Ελλάδα στην ομαλότητα.Το πείραμα της πρώτης και τελευταίας φοράς αριστεράς αφήνει βαθία τα σημάδια του στην Ελληνκή κοινωνία.

Παρήλθον ανεπιστρεπτί αι ημέραι εκείναι...

Το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, ο σύριζα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για τέσσερις, (4), φορές, κερδίζοντας διαδοχικά τις ευρωεκλογές τον Μάϊο 2014, τις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο 2015, το δημοψήφισμα τον Ιούλιο 2015 και τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2015. Πλέον "Παρήλθον αι ημέραι εκείναι..." διότι ο σύριζα συγκυβερνά με τους ανεξάρτητους έλληνες για σαράντα πέντε, (45), μήνες περίπου, είναι το δεύτερο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο 2016, (δηλαδή για τριάντα τρεις, (33), συνεχείς μήνες, με τεράστια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται), έχουμε όλοι αντιληφθεί το ποιος είναι και βαδίζει ταχύτατα προς συντριπτική ήττα, στις επερχόμενες τρεις, (3), εκλογικές αναμετρήσεις, (ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές).

Η πλέον πρόσφατη ακραιφνώς συριζαίϊκη δημοσκόπηση: Νέα Δημοκρατία 161 βουλευτές,..

Την 24-09-2018, στον ιστότοπο tvxs του συριζαίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis. Τα αποτελέσματά της, στο αποκρυπτόμενο τελικό μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων», (το οποίο ανακοινώνουν οι δημοσκόποι παγκοσμίως, πλην Ελλάδος...), είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία 35,427 % και 161 βουλευτές, Σύριζα 24,894 % και 78 βουλευτές, ΚΚΕ 8,069 % και 25 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 6,153 % και 19 βουλευτές και Χρυσή Αυγή 5,471 % και 17 βουλευτές. Συμπερασματικά, Η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει με διαφορά 10,533 % από τον Σύριζα, θα έχουμε πεντακομματική βουλή, με αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας τον Ιανουάριο 2020 συνεργαζόμενη μόνο με το Κίνημα Αλλαγής.

Προς οτιδήποτε και οποιονδήποτε αριστερό!!!

Εσάς τους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, σας δοκιμάσαμε, σας γνωρίσαμε και σας σιχαθήκαμε έως τα τρίσβαθα της ψυχής μας. Οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν και θα διαπιστώσετε το μέγεθος της απέραντης περιφρόνησης και της βαθύτατης αηδίας μας προς οτιδήποτε και οποιονδήποτε αριστερό!!!

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, πλέον μετράτε αντίστροφα...

Για την αποβολή σας από την εξουσία, στις αμέσως προσεχείς εθνικές εκλογές, μέσω της κλωτσιάς την οποία σας ετοιμάζει ο ελληνικός λαός.

Εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν την 19-05-2019...

Ταυτόχρονα με τον 1ο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τότε: "ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, σας απομένουν επτά, (7), μήνες και δέκα τέσσερις, (14), ημέρες... Δεδομένου ότι οι εθνικές εκλογές διεξάγονται από υπηρεσιακή κυβέρνηση, (η οποία διορίζεται έναν, (1), περίπου μήνα πριν από την ημερομηνία των εθνικών εκλογών), τότε σας απομένουν λίγοτερο από εξήμισυ, (6,5), μήνες ακόμη καταστροφικής διακυβέρνησης της πατρίδας μας!!!"

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, σας απομένουν επτά, (7), μήνες και είκοσι μία, (21), ημέρες...

Θεωρώντας ότι την 26-05-2019 θα διεξαχθούν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, σας απομένουν επτά, (7), μήνες και είκοσι μία, (21), ημέρες... Δεδομένου ότι οι εθνικές εκλογές διεξάγονται από υπηρεσιακή κυβέρνηση, (η οποία διορίζεται έναν, (1), περίπου μήνα πριν από την ημερομηνία των εθνικών εκλογών), τότε σας απομένουν λιγότερο από επτά, (7), μήνες ακόμη καταστροφικής διακυβέρνησης της πατρίδας μας!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία