tziovaras_grigoris

«Σκοτώστε τους αγγελιαφόρους!»

Γρηγόρης Τζιοβάρας

Ίσως να μην εξέπληξαν πολλούς οι ειρωνείες που επιστράτευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να αποφύγει να δώσει ουσιαστική απάντηση στο τεράστιο ζήτημα με τον πολλαπλασιασμό των σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και την εκτίναξη του κόστους διέλευσης των αυτοκινήτων από τον τόσο σημαντικό για όλο το βορειοελλαδικό χώρο οδικό αυτό άξονα.

Και δεν εξέπληξαν μάλλον επειδή φαίνεται να έχουν γίνει ρουτίνα τα συνεχή κρούσματα της καθεστωτικής νοοτροπίας από την οποία διακατέχονται οι άνθρωποι που –με βασικότερο μοχλό τα μέσα ενημέρωσης- αναρριχήθηκαν στην εξουσία εξαπατώντας τους πάντες και ελπίζουν ότι θα μακροημερεύσουν στις καρέκλες τους καθυποτάσσοντας την ενημέρωση και λοιδορώντας τους λειτουργούς της.

Η δυσανεξία που επιδεικνύουν όχι μόνον όταν τους ασκείται κριτική, αλλά ακόμη και όταν τους υποβάλλονται απλά και αυτονόητα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες, κάνει το αλήστου μνήμης «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε» του μακαρίτη Μένιου Κουτσόγιωργα να ωχριά μπροστά στη θρασύτητα νεόκοπων πολιτικάντηδων που εκείνο για το οποίο μπορούν να επαίρονται είναι η… επί διετία διαμονή τους σε λαϊκά προάστια.

Οι γκεμπελικού τύπου σκόπιμα απαξιωτικοί ισχυρισμοί του τύπου «θυμάμαι ότι πολλές φορές είχατε δείξει αντίστοιχη ευαισθησία…» αποτελεί τον κανόνα με τον οποίο έχουν επιλέξει να πολιτεύονται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Οι ανοίκειες αναρτήσεις και οι άναρθρες κραυγές του Πολάκη και των ομοίων του για τα «βοθροκάναλα», δυστυχώς, δεν συνιστούν εξαίρεση. Αντιθέτως κάθε μέρα που περνά πείθονται και οι πλέον άπιστοι ότι ήταν οι τροχιοδεικτικές βολές που προοιωνίζονταν τον πόλεμο με όλα τα μέσα που έχει αποφασιστεί από την κορυφή της κυβερνητικής πυραμίδας.

Τον πολεμικό τόνο, άλλωστε, τον δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που δεν χάνει ευκαιρία να αντιδικεί με τα μέσα ενημέρωσης και να στοχοποιεί  ό,τιδήποτε δεν του είναι αρεστό και οποιονδήποτε δεν υποτάσσεται στην εξουσία του. Δεν αρκείται, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας στα υβριστικά non paper που εκδίδονται –με την προφανή επίνευσή του, αν όχι και την υπαγόρευσή του- αλλά αναβαθμίζει την επιθετικότητά του και με προσωπικές δηλώσεις.
  
«Μόνο μεμψιμοιρία, χαιρεκακία και εμφανής στοίχιση ορισμένων κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση με το χρέος», διαπίστωσε προ ημερών ο πρωθυπουργός της χώρας. Και εξέδωσε γραπτή προσωπική δήλωση με αυτές τις διατυπώσεις επιχειρώντας να ασκήσει πίεση στα μέσα ενημέρωσης ώστε να αποσιωπηθεί το ομολογημένο ναυάγιο της ανερμάτιστης διαπραγμάτευσης που κάνει δύο χρόνια τώρα με τους πιστωτές και, αντ΄ αυτού, να προβληθεί το υποτιθέμενο success story του αναιμικού 0,4% της ανάπτυξης που έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.  

         Η συνεχής ενασχόληση των κυβερνητικών αξιωματούχων με τον συστηματικά αρνητικό σχολιασμό του τρόπου με τον οποίο επιλέγουν να παρουσιάσουν κάθε φορά την επικαιρότητα τα μέσα ενημέρωσης είναι ίσως το μικρότερο κακό με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι απασχολούνται σε αυτά. Άλλωστε, μια ματιά στις κυκλοφορίες των εντύπων, στην ακροαματικότητα των ραδιοσταθμών, στην τηλεθέαση των καναλιών και στην επισκεψιμότητα των διαδικτυακών μέσων καταδεικνύει ότι οι πολίτες –όπως κάνουν διαχρονικά, έτσι και τώρα- επιβραβεύουν όσους σέβονται τους αναγνώστες, τους ακροατές ή τους θεατές τους και αποστρέφονται όσους επιδίδονται αποκλειστικά στη λιβανιστική προπαγάνδα.

        Το χειρότερο όλων είναι η εκδικητικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται από τους κυβερνώντες όλοι όσοι εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης. Δεν εξηγείται αλλιώς ο αργός θάνατος στον οποίο έχει καταδικαστεί το Ταμείο Περίθαλψης και Επικουρικής Ασφάλισης των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης. Μόνον τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι έναν ολόκληρο  χρόνο μετά την κατακρεούργηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από τον περιώνυμο «νόμο Κατρούγκαλου», ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως αποκαλείται ο φορέας της υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, βρίσκεται υπό καθεστώς απόλυτης οικονομικής ασφυξίας. Καταργήθηκαν οι πόροι που είχε τις τελευταίες δεκαετίες (από το λεγόμενο «αγγελιόσημο») χωρίς, όμως, να αντικατασταθούν από ο,τιδήποτε άλλο (π.χ. αναδιάρθρωση των εισφορών ασφαλισμένων και συνταξιούχων).

         Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ο πρώτος -και ο μόνος προσώρας- ασφαλιστικός φορέας που εδώ και μερικές εβδομάδες έχει συντονισμένα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών, αφού αδυνατεί να πληρώσει το προσωπικό του, να καλύψει τις παροχές προς τους ασφαλισμένους του και να καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις προς τους συνταξιούχους. Το τι μέλλει γενέσθαι εφεξής ουδείς γνωρίζει. Και πάντως κανείς από την κυβέρνηση δεν δείχνει να ενδιαφέρεται τι θα γίνει με τους χιλιάδες ανθρώπους –εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους- που μένουν χωρίς περίθαλψη. 

         Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι ότι το όποιο κυβερνητικό «ενδιαφέρον» εξαντλείται στην επίδειξη πυγμής έναντι μιας υποτιθέμενης «κάστας ισχυρών», όπως εμφανίζονται να είναι οι άνθρωποι της ενημέρωσης, που πρέπει να τιμωρηθούν για να ικανοποιηθούν τα ένστικτα των μαζών που έχουν εκπαιδευθεί να μισούν –τον γείτονα και την… κατσίκα του- καθώς και να αντλούν ικανοποίηση από την ισοπέδωση των πάντων.

Με αυτές και με πολλές άλλες μεθοδεύσεις, όπως η εμμονή στον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών, ή η σκανδαλώδης εύνοια στους φίλιους επιχειρηματίες που εμπλέκονται στα μέσα ενημέρωσης και το κυνήγι όλων των υπολοίπων, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει επενδύσει στο «σκοτώστε τους αγγελιαφόρους». Θεωρούν ότι η καθυπόταξη των μέσων ενημέρωσης σε βαθμό που να αναμεταδίδουν μόνον τα προπαγανδιστικά non paper μπορεί να διασώσει την καταρρέουσα εξουσία τους. Υποτιμούν τους πολίτες, κρίνοντας ίσως από την ευκολία με την οποία τους εμπιστεύτηκαν παρά τις τερατώδεις υποσχέσεις που είχαν δώσει. 

        Ας μην τρέφουν, όμως, άλλες αυταπάτες. Και ας μην ματαιοπονούν. Δεν θα τα καταφέρουν. Όπως δεν τα κατάφεραν τόσες και τόσες αυταρχικές εξουσίες πριν από αυτούς. Όσους αγγελιαφόρους και αν στοχεύσουν, οι ειδήσεις, οι πληροφορίες και η ενημέρωση δεν θα σταματήσουν ποτέ να «τρέχουν». Και, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει, στο διάβα τους παρασέρνουν τους κάθε λογής αυταρχικούς και ανιστόρητους πολιτικάντηδες και σαρώνουν τις πρόσκαιρες εξουσίες του που –κακώς, κάκιστα- θεωρούν πως είναι αιώνιες.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Darko

Ανέδειξες εύστοχα, ένα καίριο θέμα Γρηγόρη! Πήρες λίγο από το αίμα μας πίσω από αυτούς τους συμπλεγματικούς! Θα αφήσουν πίσω τους καμμένη γη στον δημοσιογραφικό κλάδο, έχοντας σπάσει τα μούτρα τους με την νέα διευθέτηση των συμφερόντων που επεδίωκαν. Αδιαφορούν βέβαια για τη μοίρα των αναλώσιμων επαγγελματιών, επειδή αυτοί έχουν εισιτήριο επιστροφής κλεισμένο. Θα τους κυνηγήσουμε όμως μέχρι να πατήσουν άσπρο χιόνι. Και σε τέτοιες αμάχες που χρειάζονται σκληροτράχηλους πεισματάρηδες, οι τρυφεροί γλουτοί τους, δεν είναι μαθημένοι...

Απορία?

Μήπως μπορείς να μας θυμισεις τι εγραψες όταν ο χρυσοχοιδης διπλασιασε τις τιμες των διοδιων και έλεγε οτι έκανε αναπροσαρμογή και όχι αυξήσεις?

freeman

Ήδη εκτελέσαμε τον Γαπ το 2009 , υπό την καθοδήγηση όλων των ΜΜΕ . Άκου εκεί , θράσος, να μας πεί πως πτωχεύσαμε και έχουμε και εκτεταμένη διαφθορά, το Αμερικανάκι . . . αμ το άλλο . . .ή Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε και αν αλλάξουμε τότε ναι λεφτά υπάρχουν . . . ρε εμείς γουστάρουμε ΟΥΤΕ να αλλάξουμε αλλά και να ΜΗΝ βουλιάξουμε . . .μπορείς Αμερικανάκι ? . . .δεν μπορούσες και για αυτό φέραμε τους Σαμαρά και Τσιπροκαμένους που με τον τσαμπουκά τους μπορούν . . .

Επίχειρα

Έτσι συμβαινει σχεδόν πάντα. Και είναι κάτι σαν Νέμεσις. Μπορεί και αυτό που λένε Θεία Δικη. Οι υπαίτιοι της ζημιάς την πληρώνουν πρώτοι. Τα ΜΜΕ λοιπόν που τους ανέδειξαν, καλούνται να πληρώσουν το βαρύτερο τίμημα από όλους. Αυτό τους πρέπει μεταξύ μας. Γιατί συνέβαλαν τα μάλα στη μεγαλύτερη πολτιτική όλων των εποχών. Με τις υγείες, λοιπόν κύριοι των ΜΜΕ. Είναι τα επίχειρα των πράξεων σας. Και αν ευκαιρέσουμε θα σας κλάψουμε...

noStupidSyrizaVoter

κ. Τζιοβαρα καλα κανετε και εκθετετε το σχεδιο δημιουργιας καθεστωτος απο τους ανθρωπους του καφενειου που ανελαβαν με 100% ψεμματα την εξουσια. Ειναι ομως τελειωμενοι. Ο περισσοτερος κοσμος εχει ηδη αρχισει να σκεφτεται την μετα-Συριζαϊκη περιοδο.

.

Γιατί να μην έχει διόδια η Εγνατία, και στην Λάρισα να έχουμε διόδια και στον παράδρομο;

Δεξιος

Γιατι αυτοι ελεγαν οτι θα τα καταργησουν, αυτοι ηταν το κινημα δεν πληρωνω. Λογικο αυτο που λες και μαλιστα η εγνατια εχει κινηση πολλη και απο ξενα οχηματα που θα συνεισφερουν κατι, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ!!! ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Angel of...

Γιατί αγαπητέ αυτή η νοοτροπία μας έφερε εδώ. Επειδή δεν είσαι εσύ καλά παρακαλάς να μην είναι και ο δίπλα που είναι καλά, αντί να εύχεσαι να του μοιάσεις κι εσύ να πας παραπάνω να είσαι καλά. Αντί να απαιτήσεις να καταργηθούν τα δικά σας διόδια εύχεσαι να μπουν και στους άλλους. Γιατί όποιος είναι στον πάτο σε αυτήν την χώρα αντί να δουλέψει να ανέβει θέλει να παρασύρει και τους άλλους στον πάτο. Γι αυτό βγήκε ο Σύριζα για να σκοτώσει την κατσίκα του γείτονα γιατί θα απαιτούσε δουλειά από το 36% να αποκτήσει και να συντηρήσει και αυτό την κατσίκα του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία