leon01

Οι φίλοι μου μεταμορφώνονται σε δημοτικούς συμβούλους

Γρηγόρης Λέων

Είναι ένα σχόλιο που μεταξύ σοβαρού και αστείου διαβάζω στα κοινωνικά δίκτυα -είμαι σίγουρος ότι έχετε δει τα σχετικά ποστς- αλλά και ακούω συχνά γύρω μου.

Με το που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη αρκετοί έσπευσαν να με ρωτήσουν: Τι θέλεις και μπλέκεις; Έχεις μια απόλυτα επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, τι πας να κάνεις στο δήμο; Άκουσα και πιο βαριά σχόλια για τους πολιτικούς, αλλά το πνεύμα το καταλαβαίνετε.

Η απάντησή μου είναι μάλλον προφανής. Ασχολήθηκα ακριβώς επειδή έχω πετύχει στον επαγγελματικό μου τομέα και επομένως δεν περιμένω να «αποκατασταθώ» από την πολιτική. Θέλω να προσφέρω όσο και όπου μπορώ ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας στην πιο ιστορική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Αυτό ως κίνητρο θα έπρεπε να είναι από μόνο του αρκετό. Όπως θα έπρεπε να είναι αρκετή η προκήρυξη των δημοτικών εκλογών για να συζητήσουμε για το δήμο και τις ανάγκες του αλλά και για τα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν και εν πολλοίς θα αποφασίζουν για μας τα επόμενα 4 χρόνια.

Δυστυχώς στην ευρύτερη τάση απαξίωσης της πολιτικής οι δημοτικές εκλογές βρίσκονται στην κορυφή. Η συζήτηση συχνά δεν ξεφεύγει πέρα από το γνωστό τρίπτυχο «σκουπίδια, οικονομική διαχείριση, προσβασιμότητα». Εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα, αλλά η ευθύνη του δήμου δεν εξαντλείται σε αυτά.

Όπως και η συζήτηση για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους δε μπορεί να εξαντλείται στο ποιον ξέρουμε από την τηλεόραση, ποιος είναι οικογενειακός φίλος, ποιος είναι νέος, γυναίκα κτλ. Δεν αρκεί κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά από μόνο του για να αξιολογήσουμε έναν υποψήφιο. Τα βασικά μας κριτήρια θα πρέπει να είναι ποιος μπορεί να μας εκπροσωπήσει καλύτερα στο δημοτικό συμβούλιο. Να καταλάβει τις αρμοδιότητες του δήμου και να τις εξαντλήσει προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή στην πόλη μας.

Ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί αύριο να είναι ένας αντιδήμαρχος ή να έχει αναλάβει μια θέση ευθύνης, στην Τεχνόπολη, στη διαχείριση των έργων του δήμου, στην εκπροσώπησή του στην Ευρώπη. Η εκλογή δημοτικών αρχόντων είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε σε άμεση δημοκρατία. Οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε με τις επιλογές μας. Αν ψηφίζουμε π.χ. για να διαμαρτυρηθούμε, θα καταλήξουμε με μια τετραετία διαμαρτυρίας. Αν επιλέξουμε με βάση τις προσωπικές μας σχέσεις, θα μείνουμε με συγγενείς και φίλους.

Το σίγουρο είναι ότι η Αθήνα μας δεν έχει πλέον περιθώριο για πειραματισμούς, χρειάζεται άμεσα ουσιαστικές παρεμβάσεις και υπεύθυνους τοπικούς πολιτικούς. Αλλά για να εκλεγούν αυτοί χρειαζόμαστε καταρχήν υπεύθυνους πολίτες. Τους έχουμε;

Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Αθήνα Ψηλά» και τον Κώστα Μπακογιάννη

www.grigorisleon.gr

ΣΧΟΛΙΑ (7)

epic

Εαν οχι σε αυτες τι εκλογες, στις επομενες θα εκλεγουν youtubers και influencers . Και θα ψαχνονται οι καναλαρχες και οι δημοσιογραφοι.

napoleon

Σας ευχομαι Καλη Επιτυχια

Ερώτηση

Όταν ένας ιατροδικαστής λέει "έχω πετύχει στον επαγγελματικό μου τομέα", όταν και οι φίλοι του λένε "Έχεις μια απόλυτα επιτυχημένη επαγγελματική πορεία" τί ακριβώς εννοεί; Μεγάλε λειτούργημα εκτελείς, δεν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας. Είτε το κάνεις σωστά, είτε όχι. Μήπως θες να πεις ότι δεν ακολουθείς το πρωτόκολλο και κάνεις του κεφαλιού σου; Τί ακριβώς σε κάνει εσένα επιτυχημένο και άλλους αποτυχημένους; Και είσαι και νεαρός για να πεις "έχω ανοίξει περισσότερα πτώματα από τον ανταγωνισμό, έχω επιβεβαιώσει περισσότερους βιασμούς". Άκου εκεί "πετυχημένος ιατροδικαστής".

Iatrodikastis

Φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις τι είναι η ιατροδικαστική ενώ σχολιάζεις έναν άνθρωπο χωρίς να δεις πριν το βιογραφικό του με αποτέλεσμα να εκτίθεσαι.

αννα

Ειναι Διδακτωρ του ΕΚΠΑ,προεδρος της ελληνικής Εταιρειας Ιατροδικαστικής , εχει βγει και στο 2NIGHT SHOW του Αρναουτογλου....

.

ΛΑΜΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Καλά καλά...

Αυτά είναι χιλιοειπωμένα. Κανονικά έπρεπε κάθε υποψήφιος να έχει ένα αρχείο με 10 προτάσεις ( ούτε 9, ούτε 11) αριστερά, το κόστος δεξιά, και το χρονοδιάγραμμα που θεωρεί, γι αυτές. Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιολογία.

Candyman

Ναι, σας έπιασε ξαφνικά όλους σας ο πόνος για την πατρίδα. Ουστ ρε πολιτικάντηδες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία