Nikolopoulos

Η δυστυχία των Ελλήνων, κ. Κοτζιά, οφείλεται σε εσάς

Γρ. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά πως αν η Τουρκία ήταν ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος εμείς θα ήμασταν πολύ ευτυχέστεροι, είναι απολύτως σωστή. Μέχρι εκεί όμως. 

Πρώτον, είναι πολύ αμφίβολο αν η Τουρκία θα γίνει ποτέ ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος και, δεύτερον, είναι βέβαιο ότι η δυστυχία μας δεν οφείλεται πρωτίστως στην Τουρκία, αλλά κυρίως στις πολύ κακές πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, με μεγάλο μερίδιο ευθύνης να φέρουν και οι προηγούμενες. Βέβαια ο κ. Κοτζιάς όπως και όλα τα στελέχη του πολιτικού μας κόσμου θέλουν να ρίχνουν τις ευθύνες για τη δυστυχία μας σε κάποιους ξένους.  Στην Τουρκία, στη Γερμανία, παλιότερα στις ΗΠΑ και στην Αγγλία, σταθερά στην Αλβανία, ενίοτε στα Σκόπια και συστηματικά στους «ξένους» γενικώς που μας επιβουλεύονται.

 Ομως δεν είναι έτσι, κ. Κοτζιά. 

Η δυστυχία των σημερινών Ελλήνων οφείλεται κυρίως στις αποτυχημένες πολιτικές της κυβέρνησής σας. Οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιήσατε εκείνον τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη και χάσαμε πολύ χρόνο και χρήμα. Οφείλεται στο ότι η κυβέρνησή σας τρομοκράτησε όλους τους Ελληνες που έτρεχαν να σηκώσουν από τις τράπεζες τα λίγα λεφτά που είχαν. Οφείλεται στο ότι τους πείσατε να ψηφίσουν «Οχι» σε ένα παρανοϊκό ερώτημα που θέσατε μέσω δημοψηφίσματος και στη συνέχεια, μόλις καταλάβατε ότι αυτό είναι ανεφάρμοστο λόγω τεράστιας εθνικής βλάβης το πετάξατε στα σκουπίδια και υπογράψατε νέα πιο δυσβάστακτα μνημόνια. Οφείλεται στο ότι η κυβέρνησή σας επέβαλε τα capital controls.

Οφείλεται στο ότι τρομοκρατήσατε τους επιχειρηματίες και οδηγήσατε σε κλείσιμο εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ότι δεν πράξατε τίποτα για να φέρετε επενδύσεις, αντίθετα κάνατε τα πάντα για να μη γίνουν επενδύσεις ούτε από Ελληνες ούτε από ξένους. Οφείλεται στο ότι δεν κάνατε τίποτα για να μειώσετε την ανεργία, να σταματήσετε την αιμορραγία των άριστων νέων προς το εξωτερικό. Οτι δεν κάνατε τίποτα για να πιάσετε τη φοροδιαφυγή και ότι αρπάζετε το χρήμα όπου και αν το βρείτε, κατάσχοντας καταθέσεις και σπίτια και αυξάνοντας συνεχώς τις φορολογικές εισφορές και τους φόρους. Οφείλεται στο ότι μειώνετε τους μισθούς και τις συντάξεις. Στο ότι διαλύετε την Παιδεία, με αποτέλεσμα τα ελληνικά πανεπιστήμια να καταρρέουν μπροστά στις διεθνείς αξιολογήσεις. Οφείλεται στο ότι δεν πληρώνετε τα λεφτά που χρωστάτε στα νοσοκομεία, τα οποία δεν έχουν ούτε φάρμακα, ούτε αναλώσιμα, ούτε καν σεντόνια.

Οφείλεται στο γεγονός ότι δεν κάνατε τίποτα για να περιορίσετε το κόστος καυσίμων, ούτε για να περιορίσετε την εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο. Μπορεί να υποστηρίζετε ότι η ΔΕΗ έχει σχετικά φθηνότερο από άλλους οικιακό τιμολόγιο, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι σε καμία άλλη χώρα δεν έρχεται τόσο υψηλός λογαριασμός ρεύματος εξαιτίας των τόσων και τόσων επιβαρύνσεων για τρίτους, με πρώτη και κύρια την κρατική τηλεόραση, με τη ΔΕΗ να εξακολουθεί να επιβαρύνει τη βιομηχανία με το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, χώρια που ο συνάδελφός σας υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης βγήκε προχθές και δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα τώρα που ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου ενώ στην πραγματικότητα αυτό που μας διαλύει δεν είναι η τιμή του μαύρου χρυσού αλλά οι υπερβολικοί φόροι που την επιβαρύνουν και οι οποίοι όταν ανεβαίνει το πετρέλαιο ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο. 

Η δυστυχία των Ελλήνων, κ. Κοτζιά, οφείλεται στο ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανέναν υπουργό, αντιλαμβανόμενοι ότι ο καλύτερος από εσάς ό,τι ξέρει το ξέρει διαβάζοντας εφημερίδες σε καφενεία. Οφείλεται στο γεγονός ότι ακούει τον κ. Πολάκη να βρίζει και να απειλεί χυδαία. Οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπει τον κ. Καρανίκα να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό. Οφείλεται στο γεγονός ότι ο «Ρουβίκωνας» σπάει τα πάντα στο πέρασμά του και προστατεύεται από την κυβέρνηση.

Οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στους μετανάστες, στο ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί ή δεν αφήνεται να προστατέψει τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τους εγκληματίες. Οφείλεται στο γεγονός ότι η γραφειοκρατία και η διαφθορά βασιλεύουν ακόμη.  Η δυστυχία των σημερινών Ελλήνων, κ. Κοτζιά, οφείλεται μεταξύ άλλων και στο ότι εσείς προσωπικά διαπραγματεύεστε εν κρυπτώ την ονομασία των Σκοπίων και είστε έτοιμοι να δεχτείτε μια λύση που περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία», χωρίς όμως να εξηγήσετε σε κανέναν τι έχουμε να κερδίσουμε από αυτήν τη διαπραγμάτευση και γιατί δεν είναι κακό ή, εν πάση περιπτώσει, γιατί είναι αναπόφευκτο να χρησιμοποιηθεί η λέξη «Μακεδονία» από τη γείτονα χώρα. 

Σε αυτά και σε πολλά άλλα οφείλεται η δυστυχία των Ελλήνων, κ. Κοτζιά. Πόσο ευτυχέστερους θα μας έκανε η Τουρκία αν ήταν μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα; Θα παραμέναμε δυστυχείς διότι, δυστυχώς, ο εχθρός είναι εντός των πυλών, όχι εκτός.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Μητσος

Κύριε Νικολόπουλε, να σας υπενθυμίσω οτι δεν έχουμε όλοι οι Έλληνες προβλήματα μνήμης και οι περισσότεροι μπορούμε και θυμόμαστε και πριν την.. τρέχουσα τετραετία!

Μιχαλης

Εσυ πρεπει να εισαι συριζαιικο κυφηναριο

ακατανομαστος

ετσι ακριβω ειναι φιλε μου....!κοντες μνημες απεκτησαν πολλοι τωρα τελευταια....

άεργος, γλοιώδης, ρουφιάνος, αλλα με ηθικό πλεονέκτημα

σύντροφε, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ μετά το '81 οδήγησαν την χωρα στην χρεωκοπία, πρέπει όμως να αναφέρουμε την αντίσταση των κομματων της αριστεράς, τους αγώνες της ντόπιας αριστερής διανόησης εναντια στις πρακτικές των κυβερνήσεων αυτών. εμείς δεν ήμασταν εκείνοι που αντιδρούσαν στο όργιο προωρων συνταξιοδοτήσεων, προσλήψεων σε ΟΤΑ/ΔΕΚΟ/δημόσιο, στο μοντέλο κρατικοδίαιτης ανάπτυξη με δανεικά και στόχο την κατανάλωση; εμείς δεν εναντιωθήκαμε ενεργά στο πλιάτσικο του κράτους της δεξιάς, στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης; εμείς δεν πηγαίναμε κόντρα στην συνδικαλιστική λετσαρία, στις απεργίες, στις καταλήψεις, στο κλείσιμο εργοστασίων; σύντροφοι μας δεν ασκούσαν συνεχεια κριτική στο μπάχαλο των κοινωνικοποιήσεων, στην ρεμούλα, στην ατιμωρησία, στην κομματικοποίηση της παιδείας;  οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ μοίραζαν δανεικό χρήμα στο πόπολο αλλα αυτό πήγαινε μόνον σε στελέχη και ψηφοφόρους των κομματων αυτών, οι οπαδοί των αριστερών κομματων δεν πήραν τίποτε. εμείς δεν αποδεχθήκαμε την λούφα σαν εργασιακό κεκτημένο το status-quo του Δημοσίου και των συντεχνιών του σαν λαϊκές κατακτήσεις. τα κόμματα της αριστεράς δεν πλειοδοτούσαν σε αιτήματα, προειδοποιούσαν έγκαιρα για τη επερχόμενη δημοσιοοικονομική κατάρρευση. απατεώνες είμαστε; 

Μητσο?

Εγω που ειμαι λιγο μεγαλυτερος και δεν εχω κοντη μνημη, το συναφι σου εκαιγε τα παντα οταν καποιοι ειπαν οτι δεν θα δωσουν 5% αυξηση στους μισθους , αλλα μονο 2% να γλιτωσουμε τα μνημονια , και οταν η βενζινη πηγε 0,92 ευρω τα καγκελα δεν ηταν αρκετα να φιλοξενησουν ολους τους καφρους φιλους σου απο τις φωνες οτι καταστρεφεται η χωρα...Αντε φαε σανο τωρα , τρολακι

Καμιά αντιπαλότητα

Όλα αυτά που περιγράφονται θαυμάσια,όμως ποιοι τα κάνουν και γιατί. Και ο εχθρός είναι εντός των πυλών και όχι εκτός. Και επίσης, ο εχθρός είναι συγκεκριμενος ορατος και ισχυρός. Και από αυτό το γεγονός οι εχθροί οι έξω, παίρνουν θάρρος και μας επιτιθενται.Γιατί γνωριζουν οτι είμαστε αδύναμοι, εφόσον εχουμε εχθρό εσωτερικο που μας πολεμά. Άρα είμαστε και διαιρημενοι , άρα ότι και να διεκδικησουμε , θα πετύχουμε κάτι. Άρα είμαστε της σφαλιαρας. Ένας εχθρός που δεν πρόκειται ποτέ να νικηθεί, γιατί δεν τον βλέπει κανείς. Ούτε δεχεται την ύπαρξη του. Αλλά όπως ομολογειται στο κείμενο, σχεδόν τα περισσότερα κακά των Ελλήνων, η δυστηχία μας, δεν μπορούσαν να την επιβαλουν οι εκτος εχθροί μας. Αλλά πολύ εύκολα μπορουσαν οι εντός της χώρας εχθροι .Και ετσι θα συναιχιστει η παρούσα, η μέχρι τώρα αναλγησία , κακοδαιμονία της κοινωνίας. Αλλά είναι για την μειωψηφια της κοινωνίας, δηλαδή το 38% από το δημοψήφισμα του "όχι".Είναι όσοι ψηφησαν ναι. Όλοι οι άλλοι ,ευτυχως ευημερουν. Και αυτά που λένε ορισμένοι γραφικοι, δεν ισχύουν. Δεν ισχύουν ότι υπάρχει στρατός κατοχής, πληρωμενοι ψηφοφόροι, δικτακτόρια του κοινοβουλίου, κατάργηση του συνταγμάτος στα περισσότερα άρθρα του.Ο πελατειακος φασισμος , το δημοσιουπαλληλικο κατεστημενο κτλ.Ο εσωτερικός εχθρός είναι απείρως ποιο ισχυρός από τον εξωτερικό. Που αυτός προσελκύει και τον εξωτερικό. Το ότι επικαλουνται τον εξωτερικο εχθρό, την ΕΕ π.χ. είναι για να επιβιώνει ο εσωτερικός. Να μάθουμε να ζουμε με τον εσωτερικό εχθρο και να μην τον πολεμά με. Άλλωστε τον χρηματοδοτεί αφειδως και η Ένωση, οι εταίροι μας. Καμία αντιπαλοτητα με τον κ.Νικολοπουλο.

ΙΩΑΝΝΗΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΝ 1Η ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΧΡΗΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΛΕΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΞΑΓΩ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ (ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ). ΕΔΩ ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ "ΕΛΑ ΝΑ ΦΑΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?" Ε, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ, "ΕΛΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ". ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ. ΟΣΟ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΕΙ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ.

Stamatis pilatis

Δηλαδή κύριε Νικολόπουλος για την χρεοκοπία φταίει ο βαρουβακης?φοβερός είστε!

viva Deutschland

Ακόμα ένα καταπληκτικό, πλήρες, αναλυτικό και δίκαιο άρθρο για τα πάμπολλα ΣΤΡΕΒΛΑ της ελληνικής οικονομίας, με παράδειγμα τη ΔΕΗ. Υ.Γ. Οι στρεβλές επιβαρύνσεις του λογαριασμού ρεύματος υπέρ "διαφόρων άσχετων" ΔΕΝ ΑΓΓΙΧΤΗΚΑΝ ούτε επί Σαμαρο-Βενιζέλων.

Κώστας

Άριστος. Η μόνη ένστασή μου είναι για 'εκείνον τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη'. Αν δεχτούμε ότι φταίει, δεν αυτοδιορίστηκε. Υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός, δουλειά του οποίου είναι η επίβλεψη, ο έλεγχος και ο συντονισμός των υπουργών. Όταν βρίζει ο Πολάκης και δεν τον μαζεύει ή ξηλώνει ο Τσίπρας, είναι σαν να βρίζει ο Τσίπρας. Τάχουμε ρίξει όλα στον Βαρουφάκη και βγαίνουν όλοι οι άλλοι λάδι. Που στο κάτω κάτω δεν τον αφήσανε να ολοκληρώσει το σχέδιό του. Μάλλον θα είμασταν χειρότερα αλλά όχι σίγουρα, ποτέ δεν θα το μάθουμε. Δηλαδή δεν ήξερε ο Τσίπρας την καταστροφικότητα να βγούμε από το ευρώ και του ήρθε ξαφνικά η επιφοίτηση; Χώρια που δεν τον ήθελαν οι ξένοι, άρα, ο μόνος από την αρχή της κρίσης που δεν ήταν στα τέσσερα.

Δεν σε χρεωσε .....

ουτε ο Βαρουφακης , ουτε ο Τσιπρας , ουτε ο Πολακης .....σε χρεωσαν ΝΔ. και ΠΑΣΟΚ .- ΓΙΑΤΙ πηγαμε για δανεικα στο ΔΝΤ ?????? , εχεις παρει χαμπαρι ...... ΓΙΑΤΙ ???????

vassilis

Oxi φίλε. Μας χρεοκόπησαν οι άχρηστες ιδεοληψίες της αριστεράς, που διαμαρτύρονταν στα πεζοδρόμια για ό,τι αλλαγή πήγαινε να διαμορφωθεί. Απλώς οι προηγούμενοι, δεν έκοψαν τη ρίζα του κακού, που ευτυχώς τώρα μαραίνεται απο μόνη της, αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος....

Δεν εκοψαν τη ριζα του κακου .....

ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΣΕΝΑ βλακα και σε κανανε ΘΥΜΑ του ΔΝΤ . Για να πληρωσεις ...........αυτα που φαγανε αυτοι .

kostas

Ακομα να λιωσει αυτη η καραμελα; Ο Μπαρουφ χειροτερεψε την κατασταση απο κει που ηταν διαχειρισημη και τελειωνε σε αλλα τεσσερα χρονια πολυ μεγαλυτερου πονου. Βεβαια σε σας τους αγνους κομμουνιστες οι κλειστες τραπεζες δεν λενε τιποτα, το κομμα και ο πατερουλης σας παρεχει τα παντα. Ουτε σας λεει τιποτα οτι εξανεμιστηκαν καμμια 40ρια δις που ειχαν μπει στις τραπεζες, ουτε οτι ΔΕΗ ΟΣΕ εχουν αξια σκουπιδιων. Και τωρα το καλυτερο. Δεν ειναι μονο οτι ο Τσιπρας εχει μαζεψει στη κυβερνηση του ολους τους αποτυχημενους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ξερεις εσυ, αυτους τους λαικιστες που τα φαγανε, δεν ειναι που τον αρχηγο τους τον Πακη τον εκανε προεδρο, αλλα κι ο ιδιος μεσα απο την επιχειρηση του μπαμπα του που ειχε αμεριστη ευνοια απο χουντα και δωθε, εχει βγαλει ουκ ολιγα. Μετα βεβαια ηθελε να σε πεισει οτι αυτος ζει στο νοικι και δεν πληρωνει ενφια, κι εσυ σαν μυρηκαστικο το μασησες. Λοιπον τερμα το παραμυθι. Αυτοι που κυβερνανε εφαγαν, εφαγαν, εφαγαν... Εκτος κι αν ο Καημενος που παει μοντε καρλο με δικα του, ηταν απλως το φωτεινο παραδειγμα αυτου που ειχε τενεκεδες οταν ο θεος εβρεχε λεφτα.

Μπαρουφες γραφεις .......

Αν μπορεις ...., οχι μονο εσυ , αλλα και οι αλλοι σχολιαστες .......Να μας πεις . Ποιος ηταν ο ΛΟΓΟΣ ......????Η ΑΙΤΙΑ .....???? ΤΙ ΕΓΙΝΕ ....?????Και πηγαμε για δανεικα στο ΔΝΤ Τα υπολοιπα που γραφεις ειναι πολυ ΦΤΗΝΗ .................. προπαγανδα . Τωρα αν πιστευεις πως θα μας εσωζε ..........αυτος , ( Σαμαρας ) που μαζι με τον Βενιζελο θαψανε τη λιστα λαγκαρτ , και δεν μαθαμε ποτε , τι εγιναν τοσα λεφτα .............. ( 15.6% το ελλειμμα του καραμαν αλη , ΜΟΝΟ .....!!!!!!!! Οσο για τους αλλους ......!!!! ΚΑΛΟΥΣ ..........!!!!!!βουλευτες του ΠΑΣΟΚ , ηταν αυτοι ...που ξυπνουσαν το πρωι και εβρισκαν εκατομμυρια στους λογαριασμους τους .........

kostas

Αντε παλι απο την αρχη... Μπηκαμε στα μνημονια γιατι δεν μπορουσαμε να δανειστουμε αλλο. Μας εφτιαξαν το χρεος ετσι ωστε αυτα που πληρωνουμε τωρα το χρονο ειναι λιγωτερα απο τις παλιες καλες μερες. Ο Τσουπρας κολλησε τα παντα για δυο χρονια, δεν γυρισαμε ποτε εκει που ειμαστε, και μας ερριξε κι αλλο χρεος στο κεφαλι. Δεν σου κανουν για στοιχεια αυτα; Ολα τα νουμερα υπαρχουν και ειναι γνωστα, αλλα το σχολιο δεν ειναι βιβλιο. Και τωρα εχουμε Καραμαν, δηλαδη Πανος, που ουρλιαζε για τις λιστες και οταν τις πηρε δεν εβγαλε πενηνταρακι. Βρηκαν εκατομμυρια σαν τον Σταθακη, να λεμε. Η μονη προπαγανδα στο ολο θεμα ειναι η κυβερνητικη, που βιαστηκε να ξανανοιξει τα 4 της ΕΡΤ μη χασουμε τιποτα. Και τους εκανε ολους (και τον Σκαι) να τα κανουν πανω τους και αν δεν ειναι κυβερνητικοι ειναι τουλαχιστον φιλικα διακειμενοι. Ο Γκαιμπελς ωχρια μπροστα σας!

Εισαι ωραιος ....!!!!!!!!

Ειμαστε σε μνημονια ....διοτι ΕΙΧΑΜΕ λεφτα και μας τα ΕΚΛΕΨΑΝ .....ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , με αποτελεσμα , να μην εχουμε και κατα συνεπεια ....να τρεχουμε για δανεικα ..... Και οχι επειδη δεν μπορουσαμε να δανειστουμε αλλο .....Μηπως σου εχουν πει .....πως εμεις θα ζουμε παντα με δανεικα ?????? Μηπως σου εχουν πει ....πως οι αλλοι .., εχουν γεννηθει για να δανειζουν εμας ????? Τα λεφτα σου .....ειναι στη λιστα λαγκαρτ ......σ'αυτη που εθαψαν ........ο Σαμαρας και Βενιζελος .

Η δυστυχια ....των Ελληνων ,

ειναι αποτελεσμα , της ψηφου των Ελληνων . Οσο για τα μνημονια και τα capital control ........κτλ . Eιναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .....των κυβερνησεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , που λεηλατησαν την οικονομια της Ελλαδος και κατα συνεπεια .... μας κανανε ζητιανακια .....και δουλους .....στο ΔΝΤ . ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΟΥΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ........ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ...................Θελουμε να μας γραψετε την ΑΙΤΙΑ ........ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ......και οχι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ......

Μητσος

Η αιτια εισαι εσυ, εγω ο καθενας μας. Οχι δεν τα φαγαμε μαζι, αλλα ολοι εμεις δωσαμε την εξουσια στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ (το ΚΚΕ δεν την ηθελε, του φτανει το 5% γιατι μετα θα επρεπε να δουλεψουν) με την ψηφο μας, τα ρουσφετακια μας, τα διακοποδανεια μας, την απεργια μας, τις τοπικες μας, την αγνοια μας, την αδιαφορια μας, την αμορφωσια μας κλπ.

vagpap

Ακριβώς. Εχουμε τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν και όπως τραγούδησε και ο μέγας Καζαντζίδης, κανένας δεν μας φταίει για το χάλι μας, σπάσιμο θέλει το κεφάλι μας.

Georgios

Sostotatos

AT

Ακριβώς. Η ευθύνη όμως ταιριάζει στους φιλελεύθερους ανθρώπους μόνο. Οι "άλλοι" προτιμούν την βολική σκλαβιά της ανευθυνότητας.

Spy

Ετσι. Σωστός. Εύστοχος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία