Η δυστυχία των Ελλήνων, κ. Κοτζιά, οφείλεται σε εσάς
Nikolopoulos

Γρ. Νικολόπουλος

Η δυστυχία των Ελλήνων, κ. Κοτζιά, οφείλεται σε εσάς

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά πως αν η Τουρκία ήταν ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος εμείς θα ήμασταν πολύ ευτυχέστεροι, είναι απολύτως σωστή. Μέχρι εκεί όμως. 

Πρώτον, είναι πολύ αμφίβολο αν η Τουρκία θα γίνει ποτέ ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος και, δεύτερον, είναι βέβαιο ότι η δυστυχία μας δεν οφείλεται πρωτίστως στην Τουρκία, αλλά κυρίως στις πολύ κακές πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, με μεγάλο μερίδιο ευθύνης να φέρουν και οι προηγούμενες. Βέβαια ο κ. Κοτζιάς όπως και όλα τα στελέχη του πολιτικού μας κόσμου θέλουν να ρίχνουν τις ευθύνες για τη δυστυχία μας σε κάποιους ξένους.  Στην Τουρκία, στη Γερμανία, παλιότερα στις ΗΠΑ και στην Αγγλία, σταθερά στην Αλβανία, ενίοτε στα Σκόπια και συστηματικά στους «ξένους» γενικώς που μας επιβουλεύονται.

 Ομως δεν είναι έτσι, κ. Κοτζιά. 

Η δυστυχία των σημερινών Ελλήνων οφείλεται κυρίως στις αποτυχημένες πολιτικές της κυβέρνησής σας. Οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιήσατε εκείνον τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη και χάσαμε πολύ χρόνο και χρήμα. Οφείλεται στο ότι η κυβέρνησή σας τρομοκράτησε όλους τους Ελληνες που έτρεχαν να σηκώσουν από τις τράπεζες τα λίγα λεφτά που είχαν. Οφείλεται στο ότι τους πείσατε να ψηφίσουν «Οχι» σε ένα παρανοϊκό ερώτημα που θέσατε μέσω δημοψηφίσματος και στη συνέχεια, μόλις καταλάβατε ότι αυτό είναι ανεφάρμοστο λόγω τεράστιας εθνικής βλάβης το πετάξατε στα σκουπίδια και υπογράψατε νέα πιο δυσβάστακτα μνημόνια. Οφείλεται στο ότι η κυβέρνησή σας επέβαλε τα capital controls.

Οφείλεται στο ότι τρομοκρατήσατε τους επιχειρηματίες και οδηγήσατε σε κλείσιμο εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ότι δεν πράξατε τίποτα για να φέρετε επενδύσεις, αντίθετα κάνατε τα πάντα για να μη γίνουν επενδύσεις ούτε από Ελληνες ούτε από ξένους. Οφείλεται στο ότι δεν κάνατε τίποτα για να μειώσετε την ανεργία, να σταματήσετε την αιμορραγία των άριστων νέων προς το εξωτερικό. Οτι δεν κάνατε τίποτα για να πιάσετε τη φοροδιαφυγή και ότι αρπάζετε το χρήμα όπου και αν το βρείτε, κατάσχοντας καταθέσεις και σπίτια και αυξάνοντας συνεχώς τις φορολογικές εισφορές και τους φόρους. Οφείλεται στο ότι μειώνετε τους μισθούς και τις συντάξεις. Στο ότι διαλύετε την Παιδεία, με αποτέλεσμα τα ελληνικά πανεπιστήμια να καταρρέουν μπροστά στις διεθνείς αξιολογήσεις. Οφείλεται στο ότι δεν πληρώνετε τα λεφτά που χρωστάτε στα νοσοκομεία, τα οποία δεν έχουν ούτε φάρμακα, ούτε αναλώσιμα, ούτε καν σεντόνια.

Οφείλεται στο γεγονός ότι δεν κάνατε τίποτα για να περιορίσετε το κόστος καυσίμων, ούτε για να περιορίσετε την εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο. Μπορεί να υποστηρίζετε ότι η ΔΕΗ έχει σχετικά φθηνότερο από άλλους οικιακό τιμολόγιο, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι σε καμία άλλη χώρα δεν έρχεται τόσο υψηλός λογαριασμός ρεύματος εξαιτίας των τόσων και τόσων επιβαρύνσεων για τρίτους, με πρώτη και κύρια την κρατική τηλεόραση, με τη ΔΕΗ να εξακολουθεί να επιβαρύνει τη βιομηχανία με το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, χώρια που ο συνάδελφός σας υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης βγήκε προχθές και δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα τώρα που ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου ενώ στην πραγματικότητα αυτό που μας διαλύει δεν είναι η τιμή του μαύρου χρυσού αλλά οι υπερβολικοί φόροι που την επιβαρύνουν και οι οποίοι όταν ανεβαίνει το πετρέλαιο ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο. 

Κλείσιμο
Η δυστυχία των Ελλήνων, κ. Κοτζιά, οφείλεται στο ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανέναν υπουργό, αντιλαμβανόμενοι ότι ο καλύτερος από εσάς ό,τι ξέρει το ξέρει διαβάζοντας εφημερίδες σε καφενεία. Οφείλεται στο γεγονός ότι ακούει τον κ. Πολάκη να βρίζει και να απειλεί χυδαία. Οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπει τον κ. Καρανίκα να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό. Οφείλεται στο γεγονός ότι ο «Ρουβίκωνας» σπάει τα πάντα στο πέρασμά του και προστατεύεται από την κυβέρνηση.

Οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στους μετανάστες, στο ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί ή δεν αφήνεται να προστατέψει τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τους εγκληματίες. Οφείλεται στο γεγονός ότι η γραφειοκρατία και η διαφθορά βασιλεύουν ακόμη.  Η δυστυχία των σημερινών Ελλήνων, κ. Κοτζιά, οφείλεται μεταξύ άλλων και στο ότι εσείς προσωπικά διαπραγματεύεστε εν κρυπτώ την ονομασία των Σκοπίων και είστε έτοιμοι να δεχτείτε μια λύση που περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία», χωρίς όμως να εξηγήσετε σε κανέναν τι έχουμε να κερδίσουμε από αυτήν τη διαπραγμάτευση και γιατί δεν είναι κακό ή, εν πάση περιπτώσει, γιατί είναι αναπόφευκτο να χρησιμοποιηθεί η λέξη «Μακεδονία» από τη γείτονα χώρα. 

Σε αυτά και σε πολλά άλλα οφείλεται η δυστυχία των Ελλήνων, κ. Κοτζιά. Πόσο ευτυχέστερους θα μας έκανε η Τουρκία αν ήταν μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα; Θα παραμέναμε δυστυχείς διότι, δυστυχώς, ο εχθρός είναι εντός των πυλών, όχι εκτός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK