LIVE

Κορωνοϊός

Nikolopoulos

Θα μας φορολογήσουν μέχρι θανάτου και μετά θα μας πτωχεύσουν

Γρ. Νικολόπουλος

Από την αρχή της κρίσης, καθημερινά, χτυπάει το τηλέφωνο και διάφοροι γνωστοί από όλους τους κλάδους της οικονομίας προτείνουν λύσεις που, κατά τη γνώμη τους, θα έλυναν κάποια από τα σημερινά προβλήματα που έχει η χώρα. Και σας διαβεβαιώνω ότι οι περισσότερες από αυτές τις ιδέες είναι σωστές, εφαρμόσιμες, αποτελεσματικές και θα έλυναν το πρόβλημα ή, τουλάχιστον, θα το περιόριζαν. Σας βεβαιώνω επίσης ότι όλες αυτές οι ιδέες -και φαντάζομαι και πολλές άλλες ακόμη- έχουν μεταφερθεί στην κυβέρνηση, στους αρμόδιους υπουργούς, στον πρωθυπουργό τον ίδιο, στην αντιπολίτευση και στη δημόσια διοίκηση. Τέλος, σας βεβαιώνω ότι καμία από αυτές δεν εφαρμόστηκε και όλες πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Από την αρχή της κρίσης, καθημερινά, χτυπάει το τηλέφωνο και διάφοροι γνωστοί από όλους τους κλάδους της οικονομίας προτείνουν λύσεις που, κατά τη γνώμη τους, θα έλυναν κάποια από τα σημερινά προβλήματα που έχει η χώρα. Και σας διαβεβαιώνω ότι οι περισσότερες από αυτές τις ιδέες είναι σωστές, εφαρμόσιμες, αποτελεσματικές και θα έλυναν το πρόβλημα ή, τουλάχιστον, θα το περιόριζαν. Σας βεβαιώνω επίσης ότι όλες αυτές οι ιδέες -και φαντάζομαι και πολλές άλλες ακόμη- έχουν μεταφερθεί στην κυβέρνηση, στους αρμόδιους υπουργούς, στον πρωθυπουργό τον ίδιο, στην αντιπολίτευση και στη δημόσια διοίκηση. Τέλος, σας βεβαιώνω ότι καμία από αυτές δεν εφαρμόστηκε και όλες πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Και εδώ τίθενται τα ερωτήματα: Γιατί; Είναι ανίκανοι οι πολιτικοί και η δημόσια διοίκηση; Είναι προδότες; Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα; Είναι πράκτορες ξένων συμφερόντων;

Η άποψή μου είναι ότι δεν είναι ούτε ανίκανοι, ούτε προδότες, ούτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα ξένα συμφέροντα και θεωρίες συνωμοσίας. Απλώς, δεν θέλουν. Τι δεν θέλουν; Δεν θέλουν να μειώσουν το μέγεθος του δημόσιου τομέα, ούτε να αλλάξουν τη δομή και τη λειτουργία του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κορυφαίοι υπουργοί  όπως ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Ρέππας είναι ιδιαίτερα ευφυείς, ιδιαίτερα ικανοί και αποτελεσματικοί άνθρωποι, με πολύ καλή αντίληψη των διεθνών συνθηκών και του οικονομικού γίγνεσθαι. Ομως αυτό που τους ζητάμε, αυτό που χρειάζεται η χώρα, δεν το χωράει το μυαλό τους. Δεν θέλουν να το εξυπηρετήσουν. Οι άνθρωποι αυτοί μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν μέσα στα κόμματα. Ανέβηκαν με μεγάλες δυσκολίες την κομματική σκάλα και έφτασαν στο υψηλότερο σημείο. Οι φίλοι τους είναι κομματικοί. Οι συγγενείς τους είναι κομματικοί. Οι συνεργάτες τους είναι κομματικοί. Οι υφιστάμενοί τους είναι κομματικοί. Οι προϊστάμενοί τους είναι κομματικοί. Οι ψηφοφόροι τους είναι κομματικοί. Η ζωή τους είναι το κόμμα, η πολιτική, η δημόσια διοίκηση.

Τι ζητάμε λοιπόν από αυτούς τους ανθρώπους; Να μειώσουν το μέγεθος του δημόσιου τομέα και τις αμοιβές των δημόσιων υπαλλήλων, να καταργήσουν διευθύνσεις και οργανισμούς και να πουλήσουν τις ΔΕΚΟ. Δηλαδή τους ζητάμε να διώξουν συγγενείς και φίλους, να τους πετάξουν στον δρόμο, να εγκαταλείψουν το σπίτι τους (το κόμμα), να απολύσουν τους υπαλλήλους τους. Γίνεται; Κατά τη γνώμη μου, όχι.

Αν οι πολιτικοί μειώσουν τον δημόσιο τομέα, θα χάσουν, εκτός από τους συγγενείς και φίλους, και τη δύναμή τους. Αν το Δημόσιο εξυγιανθεί, αν το έλλειμμα εξαφανιστεί, πώς θα διορίζουν, πώς θα δίνουν υποσχέσεις και θα αγοράζουν ψήφους, πώς θα διαλέγουν ποιος επιχειρηματίας θα αναλάβει τα δημόσια έργα; Η μείωση του δημόσιου τομέα και η μετατροπή του ελλείμματος σε πλεόνασμα είναι καταστροφή για τους Ελληνες πολιτικούς. Ούτε ανίκανοι, λοιπόν, είναι, ούτε προδότες. Απλώς είναι ταυτισμένοι με τη δημόσια διοίκηση, τους κομματικούς δημόσιους υπαλλήλους, τη διαφθορά και το ρουσφέτι. Και επειδή αναφέρομαι έως τώρα σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, οφείλω να θυμίσω ότι τα ίδια και πολύ χειρότερα έκαναν οι υπουργοί και οι βουλευτές της Ν.Δ. και αν, ο μη γένοιτο, επανέλθουν, θα κάνουν ακριβώς τα ίδια μέχρι να φτάσουμε στην απόλυτη καταστροφή.

Μπαίνει, λοιπόν, τώρα ένα ακόμη ερώτημα: Μα, αν δεν μειώσουν το Δημόσιο και το έλλειμμα, η χώρα θα πτωχεύσει. Και εδώ δίνεται ο μεγάλος αγώνας των πολιτικών με τον χρόνο. Κοροϊδεύουν τους Ευρωπαίους μπας και περάσει ο καιρός και αλλάξει η πολιτική στην Ευρώπη και βγει ευρωομόλογο ή κατέβει ο από μηχανής θεός και μας σώσει. Αποτέλεσμα αυτής της κοροϊδίας είναι να αυξήσουν φέτος τις δημόσιες δαπάνες αντί να τις μειώσουν και το έλλειμμα να ξαναπλησιάσει το επίπεδο του 2009. Εξωφρενικό!

Και όταν φτάνει το μαχαίρι στο κόκαλο, όπως τώρα που απηύδησε και έφυγε η τρόικα απειλώντας να μη μας δώσει τη δόση, προτιμάνε να ρίξουν ένα χαράτσι στα κεφάλια όλων, όπως ο φόρος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, όπως οι έκτακτες εισφορές, όπως όλα τα άλλα που θα σκαρφιστούν, αρκεί να μη μειώσουν το μέγεθος του Δημοσίου.

Φυσικά, η άσκηση αυτή δεν λύνεται. Το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι θα μας φορολογήσουν μέχρι θανάτου πριν μας πτωχεύσουν και μετά θα κατηγορούν τους Ευρωπαίους ότι δεν μας στήριξαν. Ετσι θα δικαιολογήσουν και την πτώχευση και την επιστροφή στη δραχμή, και με βάση αυτά και μερικές κραυγές περί ανεξαρτησίας της χώρας και περί εθνικής κυριαρχίας και με τον Χολαργό να τυπώνει κατοχική δραχμή θα ζητήσουν ξανά την ψήφο μας για να μας διορίσουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτή θα είναι η εξέλιξη, αυτό θα είναι το τέλος της κρίσης, απλό, καθαρό και προφανές και όποιος διαφωνεί, εύχομαι ολόψυχα να δικαιωθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (31)

τοῦ ἐκβιασμοῦ , τῷ ἐκβιασμῷ , ὤ ἐκβιασμέ

 ΟΚ , το πρόβλημα είναι δηλαδή ο Δημόσιος τομέας και όχι οι αρπαχτές , οι ρεμούλες , τα Βατοπέδια , οι φοροφυγάδες , η αποβιομηχάνοποίηση και οι λοιπές κλεψιές ; Αντί να συναινείτε στο ξεπούλημα της δημόσιας ή εθνικής περιουσίας , καλό θα είναι να κράζετε κάθε μέρα τους ληστές του εθνικού πλούτου. Ο όγκος του Δημοσίου τομέα είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα και λύνεται συντεταγμένα και σε βάθος χρόνου. Οι δήθεν εθνικής ( μάθανε νέα λέξη οι ΠΑΣΟΚοι ) ανάγκης απολύσεις το μόνο που θα κάνουν θα είναι να διογκώσουν το κοινωνικό πρόβλημα. Εν τω μεταξύ οι υπεύθυνοι του μεγέθους του Δημοσίου Τομέα θα το παίζουν σωτήρες και θα βαλουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

af

διώξτε τους ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε , κοπρίτες εχετε καταστρέψει την Ελλάδα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αηδιασμενος

 Εγω θα διαφωνησω με το αρθρο. Οι πολιτικοι μας εκτος απο κλεφτες και ανικανοι, πρωτα απο ολα ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ξεκαθαρα αφου ξεκαθαρα εξυπηρετουν ξενα συμφεροντα μονο για λιγο "καρεκλα" παραπανω. Μονο τελειωμενοι και ξευτιλισμενοι προδοτες θα ψηφηζαν το μεσοπροθεσμο. Συγχαρητηρια στον Κουρουμπλη και σε οσους σηκωσαν κεφαλι στην συμμορια των δοσιλογων. Περιμενουμε απο σεβαστα και αξια ατομα σαν τον Κουρουμπλη καποια πολιτικη κινηση για να τους στηριξουμε ολοι.

@George

 Εισαι θεοστραβος η απλα ενα ακομα κυβερνητικο παπαγαλακι? Που την ειδες την παιδια και την δωρεαν υγεια που οι κυβερνησεις των δοσιλογων ουτε βιβλια δεν τυπωσαν. Στα νοσοκομεια εχουν ελειψεις ακομα και απο γαζες και δεν σου γραφουν πια τα περισσοτερα φαρμακα και εξετασεις ειτε γιατι τα απαγορευσαν ειτε γιατι εχουνε φεσωσει ολα τα φαρμακεια. Οσο για την αστυνομια, εδω προσλαμβανουν συνεχεια και εξοπλιζουν οχι αστυνομικους (ξερεις αυτους που προστατευουν τους πολιτες απο τους κλεφτες), αλλα μπατσους (αυτους που σπανε κεφαλια και δηλητηριαζουν τους Ελληνες πολιτες προκειμενου να προστατευσουν τους κλεφτες και τους προδοτες που ξεπουλανε τη χωρα και τις ζωες μας, και τους κανουνε νομιμους κουκουλοφορους-γενιτσαρους εναντιον του λαου μας)

σαιμον

 Κυριε Νικολοπουλε ειναι ξεκαθαρο το αρθρο σας ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ τι σημασια εχει οτι ειναι ευφυεις; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DOERS! Δεν εχουν ποτε κανει τιποτα....τοσο απλο!!! και ας το καταλαβουμε ολοι μας δεν προκειται να γινει τιποτα!!!! μην ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ λιοπον να το πειτε ειναι ολοι τους απατεωνες!!

OΛΓΑ

 ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΤΑ ΜΜΕ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ....ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ.ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.ΚΑΙ ΡΩΤΩ...?ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ?ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΦΥΤΟΖΩΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ?ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ....ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ..ΜΟΝΟ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...

redteam

 Το μεγάλο κόλπο με τη μείωση του δημόσιου! Η Αργεντινή χρεοκόπησε το 2001 για τον ίδιο λόγο. Μείωσε το δημόσιο υπό τις εντολές του ΔΝΤ, μειώθηκαν τα δημόσια έσοδα αφού όλα έγιναν ιδιωτικά (200.000 δημόσιες υπηρεσίες, ανάμεσά τους το ηλεκτρικό, το νερό και όλες οι παραγωγικές πηγές, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, κτηνοτροφία κ.λ.π.), οι ιδιώτες φοροδιέφευγαν και φοροαπαλλάσσονταν, άρα ξέμεινε από ρευστό το δημόσιο και με έλλειμμα 2,5% και χρέος 65% του ΑΕΠ χρεοκόπησε μια νύχτα, αφού και οι τραπεζίτες μετέφεραν τα λεφτά τους έξω. Ας αφήσουμε την πλάκα με το δημόσιο και τους δήθεν τεμπέληδες. Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για την Αργεντινή (η οποία είναι και πιο πλούσια χώρα από εμάς) για δείτε ότι τους έλεγαν τα ίδια ακριβώς, περί τεμπέληδων, ακαμάτηδων δημοσίων υπαλλήλων, περί φοροδιαφυγής από τους ταξιτζήδες και λοιπούς επαγγελματίες. Μέχρι που τους άφησαν χρεοκοπημένους!

Akis

Τολμώ να ομολογήσω ότι είμαι αναστατωμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Πατρίδα μας. Ο Μπούρνο Γιασίνσκι είχε πεί "Μην φοβάσαι τους εχθρούς σου- στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να σε σκοτώσουν! Μην φοβάσαι τους φίλους σου - στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να σε προδώσουν! Να φοβάσαι τους αδιάφορους- αυτοί δεν σκοτώνουν ούτε προδίδουν όμως με τη σιωπηρή συμφωνία τους, κάθε μέρα γίνονται στον κόσμο και προδοσίες και εγκλήματα!". Και ένα τέτοιο έγκλημα νίωθω ότι συντελλείται στην Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα όπως όλοι μας νιώθω μία τεράστια απειλή σαν εξωγήινος κομήτης να μας απειλεί, θα έλεγα με απλά λόγια ότι πηγαίνουμε με βεβαιότητα στην καταστροφή με ταχύτητα 1000 χιλ/ώρα. Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι πολιτικοί όλοι, αλλά ιδιαίτερα της κυβέρνησης, έχουν πάθει μία άκρως ανησυχητική ασθένεια, αυτή της καθολικής τύφλωσης μαζί με γεροντική άνοια, ίσως λόγω πανικού και απόγνωσης. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω διαφορετικά, πολιτικούς άνδρες που μέχρι χτες χαρακτηρίζονταν ευφειείς να αντιδρούν με τόσο αυτοκαταστροφικό τρόπο. Και αναρωτιέμαι, κανένας από αυτούς δεν σκέφτηκε ότι όλα τα μέτρα, κυρίως τα φοροεισπρακτικά θα γυρίσουν μπούμεραγκ. Οτι όλοι οι εισπρακτικοί μηχανισμοί αντί και ενισχυθούν και να ενισχύσουν τα έσοδα, έχουν παραλύσει και τάσσονται πλεόν υπερ των πολιτών-θυμάτων; Οτι δεν θα εισπράξουν παρά έλαχιστα, με αποτελέσμα να πρέπει να ληφθούν καινούργια μέτρα και άντε πάλι από την αρχή; Και πόσο θα πάει αυτή η ρώσική ρουλέττα που γυρίζει; Μήπως κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος; Και γιατί δεν αντιδρούν οι ιθύνοντες πριν φτάσουμε στο τέλος αντί να βγάινει ο Βενιζέλος και να μας λέει ότι θα είναι δραματικό αν δεν πληρώσουμε; Γιατί να πληρώσουμε; Καταρχήν έχουμε να πληρώσουμε; Αλλά και να έχουμε σήμερα θα έχουμε αύριο για να ξαναπληρώσουμε; Μένω άλλαλος και άφωνος με αυτά που παρατηρώ μέσα από τα κανάλια και το διαδίκτυο και είμαι πεπεισμένος ότι από εδώ και πέρα ότι ζήσουμε θα είναι πρωτόγνωρο και τραυματικό όσο ένας πραγματικός πόλεμος. Το χειρότερο βρίσκεται μπροστά μας. Γιατί μόλις μας κόψουν το ηλεκτρικό επειδή δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, όταν δεν θα έχουμε να ταίσουμε τα παιδιά μας και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, το πρώτο κτίριο που θα παραδοθεί στις φλόγες από το ποτάμι αγανάκτησης του λαού, θα είναι η Βουλή. Ο Θεός να δώσει να μην δούμε τέτοιες εικόνες, όμως δυστηχώς φοβάμαι πάρα πολύ ότι προς εκεί οδεύουμε

GREEKM4DN3SS|

 @ Vasilis | 18/09/2011 16:47 Φιλε Βασιλη, δυσκολευτικα να διαβασω το σχολιο σου, γιατι το εγραψες με Λατινικους χαρακτηρες και οχι Ελληνικους? Γιατι βρε παιδι μου? Και μην μου πεις οτι δεν εχεις το Ελληνικο "πληκτρολογιο" γιατι ο "Νικολοπουλος" θα σε προδοσει! Γραψτε με Ελληνικους χαρακτηρες και ας κανετε ορθογραφικα λαθη, Δεν πειραζει. Σωστε τη Ελληνικη γλωσσα.

Θεόδωρος Οἰκονόμου

Μία λύση θὰ ἤταν νὰ ζητήσουμε στοὺς Τροικανοὺς νά ἰδρύσουν κόμμα. Ἐνας Πόουλ Τώμσεν μᾶς χρειάζεται γιὰ πρωθυπουργὸς καὶ ἡ χώρα τάχιστα θὰ πρόκωβε πάλι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία