Εδώ ο κόσμος χάνεται (στην κυριολεξία), και εμείς το βιολί μας
Nikolopoulos

Γρ. Νικολόπουλος

Εδώ ο κόσμος χάνεται (στην κυριολεξία), και εμείς το βιολί μας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χωρίσει τον κόσμο σε δύο (τουλάχιστον) στρατόπεδα. Από τη μία είναι οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Καναδάς, η Αγγλία, η Αυστραλία και η Μεγάλη Βρετανία. Και πολλές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης στην ευρωπαϊκή παρέα.

Από την άλλη είναι η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα, το Ιράν και η Συρία (ελεγχόμενη από τη Ρωσία) και η Ερυθραία (ο Θεός και η ψυχή τους γιατί). Όλες οι άλλες χώρες, απέναντι στη Ρωσία. Κι όμως εδώ, περίπου ο μισός πληθυσμός είναι εναντίον της Δύσης και υπέρ της Ρωσίας. Ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί συμβαίνει αυτό. Αντί να διχαστεί η Ρωσία σε Ρώσους που θέλουν δημοκρατία και σε άλλους που υποστηρίζουν το πουτινικό καθεστώς, διχάζεται η Ελλάδα!

Γιατί διχάζεται η Ελλάδα; Γιατί σχεδόν οι μισοί Ελληνες υποστηρίζουν τη Ρωσία από ιδεοληψία. Ουσιαστικά, είναι ιδεοληπτικά αντιαμερικανοί και από κεκτημένη ταχύτητα αντιευρωπαίοι. Συνολικά αντινατοϊκοί. Γιατί; Ουδείς γνωρίζει. Επειδή το ΝΑΤΟ έκανε χειρότερα από αυτά που κάνει η Ρωσία τώρα; Επειδή το «ξανθό γένος» θα μας σώσει;

Επειδή οι ΗΠΑ έφεραν τη χούντα το ’67; Επειδή ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο; Ναι. Για όλα αυτά και για άλλα πολλά και επειδή κυρίως πρέπει σώνει και καλά να αντιδρούμε σε όλα τα δυτικά «συμφέροντα» και σε όλα τα δυτικά «πρότυπα», ναι, είμαστε οι μισοί υπέρ της Ρωσίας. Και όχι μόνοι οι αριστεροί. Αλλά και η λαϊκή Δεξιά.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι το ακατανόητο είναι κατανοητό. Επί δεκαετίες οι Ελληνες στήριζαν κρυφά ή φανερά τη Σοβιετική Ενωση. Λόγω Αριστεράς και λόγω Ορθοδοξίας. Τώρα όμως δεν έχουμε Σοβιετική Ενωση. Δεν υπάρχει το παραμύθι του κομμουνισμού, οι δε Ρώσοι παπάδες θέλουν να υπερκεράσουν τους δικούς μας.

Υπάρχει μόνο ένας βαρύμαγκας δικτάτορας, ο Πούτιν, ο οποίος δεν λέει να αποδεχτεί ότι από την ώρα που κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς η Σοβιετική Ενωση διαλύθηκε και οι χώρες που την αποτελούσαν έγιναν ανεξάρτητες και μπορούν ελεύθερα να αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον τους. Οταν, λοιπόν, η ανεξάρτητη πρώην σοβιετική δημοκρατία που λέγεται Ουκρανία αποφάσισε να μπει στο ΝΑΤΟ, ο Πούτιν δεν το ανέχτηκε και εισέβαλε. Εισέβαλε σε μια ανεξάρτητη χώρα επειδή θεωρεί ότι δεν έχει το δικαίωμα να είναι ανεξάρτητη.

Ότι δεν επιτρέπεται να αποφασίζει μόνη της τι θα κάνει. Όπως επίσης θεωρεί ότι δεν είναι ανεξάρτητη χώρα η Γεωργία, η Μολδαβία, ούτε καν η αφόρητα ενοχλητική Πολωνία, καμία χώρα από αυτές που επί 70 χρόνια βρίσκονταν υπό ρωσική κατοχή και με το που κατέρρευσε αυτό το καθεστώς έσπευσαν να ανεξαρτητοποιηθούν και δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν για ρωσική ηγεμονία. Η Δύση, λοιπόν -αυτή η «άθλια συντεχνία», την οποία οι μισοί Ελληνες απεχθάνονται, αλλά, προς Θεού, μην τους στερήσεις τίποτα από την πολυτελή διαβίωση που τους εξασφαλίζει-, πήρε πολύ σκληρά οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας.

Κλείσιμο
Και οι Ελληνες «προοδευτικοί» ενοχλήθηκαν. Υποστηρίζουν ότι φταίει η Δύση που εκμεταλλεύτηκε τους Ρώσους μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης αντί να τους στηρίξει. Φταίει γιατί σκέφτηκε να δεχτεί στο ΝΑΤΟ την Ουκρανία ενώ ήξερε ότι θα ενοχληθεί ο βαρύμαγκας Πούτιν. Φταίει γιατί έστειλε όπλα στην Ουκρανία για να συνεχίσει να μάχεται ενάντια στους Ρώσους εισβολείς. Φταίει γιατί έλαβε σκληρά οικονομικά μέτρα που στερούν τα Prada από τους Ρώσους ολιγάρχες.

Γιατί τα πιστεύουν όλα αυτά οι μισοί Ελληνες; Ελα ντε... Επειδή δεν σκέφτονται ίσως ότι άλλο είναι να υποστηρίζεις τη Σοβιετική Ενωση, που στο κάτω-κάτω της γραφής είχε ένα ιδεολογικό υπόβαθρο, κι άλλο είναι να στηρίζεις έναν δικτάτορα που εισβάλλει σε γειτονικές χώρες. Αυτό δεν μπαίνει στην εξίσωση. Δεν περνάει από το μυαλό τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι όσοι υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή τη Ρωσία δεν υποστηρίζουν ούτε την πρόοδο, ούτε την ισότητα, ούτε τη δημοκρατία. Υποστηρίζουν έναν δικτάτορα, τον Πούτιν, που εισβάλλει στις γειτονικές χώρες και σκοτώνει αδίστακτα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους μόνο και μόνο για να αναβιώσει τη νεκρή αυτοκρατορία της μεγάλης Ρωσίας.

Κανένα συμφέρον δεν έχει η Ρωσία από αυτόν τον πόλεμο, κανένα όφελος δεν θα είχαν οι Ρώσοι ακόμη κι αν καταλάμβαναν ολόκληρη την Ουκρανία, τίποτα δεν θα είχαν πετύχει επί της ουσίας, και τελικά ο Πούτιν κατέστρεψε τη χώρα του και δίχασε ολόκληρο τον κόσμο.

Και το πιο αστείο απ’ όλα: Ο Πούτιν που υπερασπίζονται οι Ελληνες αριστεροί -και μόνο αυτοί, διότι κανένα αριστερό ή κομμουνιστικό κόμμα της Ευρώπης δεν τον υποστηρίζει- είναι αντικομμουνιστής! Με την αυτοκρατορική λογική του και με τους ολιγάρχες στην αυλή του μοιάζει περισσότερο με τους τσάρους παρά με τους μπολσεβίκους που στηρίζουν οι δικοί μας «προοδευτικοί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ