Προτεραιότητα στο αποτέλεσμα
giorgos-stylios01

Γιώργος Στύλιος

Προτεραιότητα στο αποτέλεσμα

Συγκεκριμένοι στόχοι, χρονοδιαγράμματα, λογοδοσία, απολογισμός. Έννοιες που ξαναήρθαν στο προσκήνιο μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Μία ομιλία που αιφνιδίασε ευχάριστα και τους πιο κακόπιστους, φέρνοντας σε αμηχανία την αντιπολίτευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε αναλυτικά τις πολιτικές ανά τομέα για το επόμενο δωδεκάμηνο. Στην επόμενη ΔΕΘ, θα γίνει ο απολογισμός του ετήσιου κυβερνητικού έργου έτσι ώστε οι πολίτες να βγάλουν τα συμπρεράσματά τους.

Εχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις: αυξημένες μεταναστευτικές ροές, κατάρρευση των δημόσιων υποδομών, κλίμα έντασης με την γείτονα χώρα, προβλέψεις για οικονομική ύφεση στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να δράσουμε. Οι πολίτες δεν μας εμπιστεύθηκαν για να προβούμε σε διαπιστώσεις, αλλά να κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια χώρα που υπόσχεται στο εσωτερικό και επαιτεί στο εξωτερικό. Μιλά με την ίδια γλώσσα μέσα και έξω. Προτάσσει ένα δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα κερδίζοντας εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Έχει άποψη για τα μεγάλα διεθνή ζητήματα του περίγυρού της, συνδιαμορφώνει με τους εταίρους της τις εξελίξεις, δεν τρέχει πίσω από αυτές.

Στο εσωτερικό τους δύο πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας δεν κάναμε τίποτα λιγότερο από αυτό που είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά. Καταθέσαμε και ψηφίσαμε στη Βουλή τρία νομοσχέδια που αφορούν το επιτελικό κράτος, τις νέες φορολογικές διατάξεις και την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας, στα πανεπιστήμια, την κυβερνησιμότητα. Μειώσαμε τους φόρους, ξεμπλοκάραμε μεγάλες επενδύσεις, αντιμετωπίζουμε με λογική και ευαισθησία ζητήματα της καθημερινότητας. Προσπαθούμε να κάνουμε την ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Από αυτό θα κριθούμε.

Απέναντί μας έχουμε τα προβλήματα του τόπου και σύμμαχό μας την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η μεσαία τάξη που τόσο κυνηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, οι άνθρωποι της καθημερινότητας και της βιοπάλης που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, οι αγρότες μας που δίνουν ζωή και υπόσταση στην ύπαιθρο, η γενιά του brain drain που θέλει ευκαιρίες και προοπτική για να επιστρέψει στην πατρίδα μας.

Στο όνομα και στις ελπίδες αυτών των ανθρώπων θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες παθογένειες στην οικονομία, το ασφαλιστικό, να απελευθερώσουμε τη χώρα από τα δεσμά του κρατισμού και να δώσουμε ευκαιρίες στους πολίτες να παράξουν πλούτο και ευημερία. Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος που θα προσφέρει στον πολίτη Ασφάλεια, αξιοπρεπή Υγεία και σύγχρονη Παιδεία. Να δουλέψουμε με διαφάνεια, λογοδοσία και μετρήσιμη αποτελεσματικότητα για να ξανακερδίσει η πολιτική τη χαμένη της αξιοπιστία.

Η χώρα μας χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μία νέα προσπάθεια με την ευθύνη όλων και την συμμετοχή όλων. Και αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να μην στηρίζεται στις αξίες της αλήθειας, της συναίνεσης, του πραγματισμού και της καλής θέλησης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ελπίδα του απλού ανθρώπου για μία καλύτερη ζωή. Αυτό τον στόχο θα υπηρετήσουμε. Γιατί μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα.

(*) Ο Γ. Στύλιος είναι Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στης Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ