Αξιότιμοι κ.κ. Νίκο Ανδρουλάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη
georgio_d_andreou_blog

Γιώργος Δ. Ανδρέου

Αξιότιμοι κ.κ. Νίκο Ανδρουλάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη

Προτροπή - συμβουλή προς τους αρχηγούς των κομμάτων του, αληθώς, δημοκρατικού τόξου, Νίκο Ανδρουλάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη

Νίκο Ανδρουλάκη, τελείωνε το θέμα της παρακολούθησής σου. Ανακοίνωσε επίσημα, μόνο εσύ μπορείς, τον πραγματικό λόγο για τον οποίο σε παρακολούθησε η ΕΥΠ , νόμιμα μεν τυπικά - με υπογραφή του αρμόδιου εισαγγελέα - εσφαλμένα όμως πολιτικά, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός δικαιώνοντάς σε.

Κλείσε δημόσια το θέμα που συντηρούν οι Συριζαίοι, πουλώντας «δημοκρατία» και «αγωνία» για τους θεσμούς. Οι δήθεν και κατ’ εξοχήν αντιθεσμικοί, με λόγια και έργα, που έφτασαν να υπαινίσσονται θρασύτατα πως κάτι φοβάσαι και εκβιάζεσαι. Το απόρρητο που εμποδίζει καταρρακώθηκε ήδη από το Σύριζα, τους Ραμμοβαξεβάνηδες και τα κυκλώματα της αθλιότητας που παράγουν, διακινούν και τους τροφοδοτούν με παράνομο υλικό. Συγκοινωνούντα δοχεία.

Η συντήρηση του θέματος αυτού βλάπτει μόνο εσένα και το πολιτικό κλίμα, χωρίς να έχει απήχηση στην κοινωνία, το δείχνουν όλες οι μετρήσεις. Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πως η ΕΥΠ σε παρακολουθούσε ως Ευρωβουλευτή, με αίτημα των Βελγικών Αρχών, στα πλαίσια της έρευνας για το Κατάρ gate. Η πίστη αυτή ενισχύθηκε από τις διαρροές ότι η έρευνα έχει αρχίσει σχεδόν 1,5 χρόνο πριν και συνέπεσε με τον κρίσιμο χρόνο της παρακολούθησής σου. Ακόμα κι έτσι όμως, ό,τι ζημιά ήταν να γίνει στο κόμμα σου έγινε από την εμπλοκή της Καϊλή. Για σένα δεν ακούστηκε το παραμικρό, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Αν πάλι είναι κάτι άλλο που δεν έχει κυκλοφορήσει δεν πρέπει να σε φοβίζει, αντίθετα, μιας και δεν έχει προκύψει οτιδήποτε σε βάρος σου.

Μόνο να ωφεληθείς συνεπώς έχεις, προσωπικά και ως παράταξη, από το ξεκαθάρισμα. Θα επιβεβαιωθεί πως είσαι καθαρός και θα διαλυθούν οι υποψίες που συντηρούν οι Συριζαίοι. Παράλληλα θα κλείσει μια πληγή του δημόσιου βίου και θα πιστωθείς με την αποκατάσταση ήρεμου εκλογικού κλίματος.

Κάνουν, πολιτικά, λάθος όσοι σε συμβουλεύουν:
- να συντηρείς το θέμα γιατί δήθεν βλάπτει την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και ωφελείται το ΠΑΣΟΚ. Είδες προχθές τι έγινε στη Βουλή, σε ποια έδρανα κάθονται οι άθλιοι και ως που φτάνει η αθλιότητα.
- να προκαλείς τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει αυτός το λόγο της παρακολούθησής σου. Γνωρίζεις πως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός, ο θεσμικός τηρητής της νομιμότητας, να βγει και να παραβιάσει δημόσια το απόρρητο αποκαλύπτοντας το λόγο της δικής σου παρακολούθησης. Να εκτεθεί διεθνώς ο ίδιος και η χώρα.

Κλείσιμο
Δική σου συνεπώς η επιλογή και η ευθύνη αν θα απαλλάξεις τον τόπο από την τοξικότητα με την οποία τον τροφοδοτούν αυτοί που λεηλάτησαν την παράταξή σου ή θα εξακολουθείς να συμπράττεις στη διατήρηση του νοσηρού κλίματος που βλάπτει άμεσα κι εσένα και τη χώρα.

Κυριάκο Μητσοτάκη, κ. Πρωθυπουργέ, βγάλε στον αέρα, ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία των εκλογών. Τώρα. Αδιάφορο ότι το ζητάει ο Τσίπρας με θεατρινισμούς, ένας λόγος παραπάνω. Η υγιής κοινωνία του δίνει απάντηση κάθε μέρα.

Το θέλει ο κόσμος της αγοράς και των επιχειρήσεων, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι που εισπράττουν την αβεβαιότητα που συνεπάγονται οι εκλογές και αγωνιούν. Αυτοί που συγκρίνουν και εξακολουθούν να σε πιστεύουν. Όσο και αν η έκβασή τους προεξοφλείται ευνοϊκή. Το ζητάνε οι επενδύσεις και όσοι προτίθενται να βάλουν τα χρήματα και τη δραστηριότητά τους στην Ελληνική οικονομία που έγινε ελκυστική.

Οι Τουρκικές εκλογές που ίσως βλέπεις ως εμπόδιο ούτως ή άλλως θα επακολουθήσουν. Δικό τους το πρόβλημά αν επιλέξουν πάλι τον εν αποδρομή Σουλτάνο.

Είναι υποχρεωτικά διπλές οι εκλογές κ. πρόεδρε, λόγω της απλής αναλογικής - άλλη μια εγκληματικά αρνητική παρακαταθήκη της διακυβέρνησης της πρώτης φοράς «αριστερά» - και η αβεβαιότητα θα κρατήσει περισσότερο απ’ ότι κανονικά. Είναι και τα Ελληνοτουρκικά στη μέση. Το καλοκαίρι πρέπει να βρει τη χώρα με ανανεωμένη Βουλή και δυνατή αυτοδύναμη Κυβέρνηση για να υποδεχτεί τον τουρισμό σε επίπεδα ρεκόρ, να συνεχίσει τα έργα και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, να παραλάβει και να προωθήσει περαιτέρω την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας.

Μην αφήνεις τις ύαινες να αλυχτούν για πολύ χρόνο ακόμα αναζητώντας πτώματα, οι υλακές και οι κρωγμοί είναι αποτρόπαιοι και φοβίζουν τον κόσμο. Ειδικά τους αληθώς προοδευτικούς πολίτες που θέλουν, τους ενδιαφέρει, προεχόντως, η ησυχία, η ηρεμία, η εργασία, η πρόοδος, το μέλλον. Πρέπει, το οφείλεις, να συνεχιστούν απρόσκοπτα με βάθος μιας ακόμα τετραετίας:
- οι επενδύσεις και η ανάπτυξη,
- η μείωση της ανεργίας,
- η αύξηση των συντάξεων και των αποδοχών των εργαζομένων,
- ο εκσυγχρονισμός του κράτους,
- συστηματική, πρωτοφανής στήριξη των αδύναμων της κοινωνίας στη διεθνή ενεργειακή κρίση και την πανδημία,
- η αναβάθμιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Προεχόντως όμως πρέπει να ολοκληρωθεί η αμυντική θωράκιση της χώρας και να διασφαλισθεί η σθεναρή, αποτελεσματική απόκρουση της επιθετικής στάσης της Τουρκίας και η διεθνής απομόνωσή της. Η προστασία της εθνικής μας ακεραιότητας. Όσο περισσότερο σου επιτίθεται προσωπικά ο Ερντογάν, κ. πρωθυπουργέ, οι Έλληνες θα είναι μαζί σου.

Οι τολμηρές αποφάσεις δείχνουν τους ηγέτες, αξιότιμοι κύριοι πρόεδροι των δύο κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου.
Οι πολίτες σας θέλουν τολμηρούς και κυρίως ξεκάθαρους.

O Γιώργος Ανδρέου είναι δικηγόρος (www.andreoulaw.gr)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ