Νεοφιλελευθερισμός και Ακροδεξιά: Οι δήθεν εχθροί του Αλέξη Τσίπρα
kouvaras3

Γιώργος Κουβαράς

Νεοφιλελευθερισμός και Ακροδεξιά: Οι δήθεν εχθροί του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με τη θεωρία που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στο Στρασβούργο, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και με αυτά που λέει το τελευταίο διάστημα εντός Ελλάδας, δύο είναι οι εχθροί του: ο Νεοφιλελευθερισμός και η Ακροδεξιά.

Ας τους πάρουμε, λοιπόν, έναν-έναν για να δούμε πόσο πραγματικά τους εχθρεύεται:

Νεοφιλελευθερισμός είναι η πολιτική που υπέγραψε και εφάρμοσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το τρίτο μνημόνιο. Το οποίο ορίζεται από την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη φτωχοποίηση ακόμη περισσότερων Ελλήνων (σήμερα μιλάμε πια για την κοινωνία του 1/3, μια που τα 2/3 δυσκολεύονται πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους), καθώς επίσης και από τη διαπίστωση ότι οι πολύ πλούσιοι έγιναν ακόμη πλουσιότεροι με την κρίση, ενώ το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε δραματικά.

Για να το πούμε πιο απλά προκειμένου να γίνει αντιληπτό από όλους, πιο απλά και από την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νεοφιλελευθερισμός, όπως τον εννοεί ο Αλέξης Τσίπρας, θα είναι μαζί μας για καιρό ακόμη, είτε κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε κάποιος άλλος, γιατί το δικό του μνημόνιο που «τελείωσε» έχει αφήσει πίσω του «νεοφιλελεύθερες» υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που θα ισχύουν για πολλά χρόνια ακόμη.

Ας πάμε τώρα στον έτερο εχθρό, την Ακροδεξιά: πόσο πειστικός άραγε μπορεί να είναι ένας πρωθυπουργός που ενώ καταγγέλλει την Ακρα Δεξιά, επέλεξε ως κυβερνητικό εταίρο του ένα κόμμα που από το ξεκίνημά του έως και σήμερα εξακολουθεί να κινείται δεξιότερα της Ν.Δ.; Ποια αριστερή μεταρρύθμιση, για παράδειγμα στον τομέα των δικαιωμάτων, πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη Βουλή χωρίς τη συνδρομή της αντιπολίτευσης; Καμία! Οι ΑΝ.ΕΛ. ήταν και παραμένουν αντίθετοι σε τέτοιες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες τελικά περνούν με τις ψήφους βουλευτών της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, αλλά και κάποιων βουλευτών της Ν.Δ. Πρόσφατα παραδείγματα είναι το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια και η αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Αλλά ας δούμε και τη μεγαλύτερη εικόνα: Ο Αλέξης Τσίπρας υποτίθεται ότι πρωταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή μάχη κατά του Ορμπαν κάνοντας λόγο για «Ορμπανοποίηση της Ν.Δ.», παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα άδειασαν τον Ορμπαν. Εχει, όμως, ενδιαφέρον να δούμε γιατί κατηγορείται ο Ορμπαν και αντιμετωπίζει τις συνέπειες της ευρωπαϊκής απομόνωσης:

Πρώτον, κατηγορείται ότι παρεμβαίνει στην ουγγρική Δικαιοσύνη. Σας θυμίζει κάτι;

Κλείσιμο
Δεύτερον, κατηγορείται ότι έχει μετατρέψει σε κομματικό παραμάγαζο τα κρατικά ΜΜΕ στην Ουγγαρία. Και αυτό σας θυμίζει κάτι, δεν μπορεί...

Τρίτον, κατηγορείται ότι υποστηρίζει κύκλωμα κατασκευαστών δημοσίων έργων με τους οποίους έχει αναπτύξει σχέση διαπλοκής. Εχει γούστο να σας θυμίζει κάτι και αυτό...

Τέταρτον, κατηγορείται ότι θέτει περιορισμούς στη λειτουργία του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης, συμφερόντων Σόρος. Μα εμείς εδώ δεν έχουμε καν ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Πέμπτον, κατηγορείται ότι προβαίνει σε υβριστικές επιθέσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων, δημιουργώντας αντιδημοκρατικό κλίμα. Εδώ δεν χρειάζεται να θυμηθείτε τίποτα. Απλώς γελάτε...

Συμπέρασμα: Οι δύο εχθροί του Αλέξη Τσίπρα, ο Νεοφιλελευθερισμός και οι ακροδεξιές πρακτικές, είναι κάτι παραπάνω από γνωστοί του. Είναι οι ευκαιριακοί του φίλοι για την κατάκτηση και τη διατήρηση της εξουσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα