LIVE

Κορωνοϊός

apostolopoylos

Εμβολιασμοί και covid19. Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με νεοφιλελεύθερες προθέσεις;

Γιώργος Αποστολόπουλος

Ακούγονται πολλά τις τελευταίες ημέρες για τα ελπιδοφόρα νέας τεχνολογίας εμβόλια κατά του covid19.

Και είναι γεγονός ότι τα περισσότερα παραδοσιακά εμβόλια έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές. Τα περισσότερα. Γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που κατέστρεψαν ζωές και μην πει κανείς ότι αυτό αποτελεί θεωρία συνωμοσίας.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ένα περίεργο φαινόμενο. Σαγηνευτικός πολιτικά σαν την Κίρκη που σου ανοίγει νέους δρόμους.
Θυμίζει πολιτικό αναψυκτικό, διότι «πάει με όλα».

Κάνει σημαία την ελευθερία, παρόλο που την υιοθετεί αλά καρτ.

Πλασάρεται ως εκσυγχρονιστικό ρεύμα, αποκρύπτοντας ωστόσο τις βαθύτερες μεσαιωνικές του αντιλήψεις.

Προβάλλει το μοντέλο του οικονομικά επιτυχημένου ως τέλειο πρότυπο, παραβλέποντας βασικές ηθικές αξίες.

Δυσανασχετεί με την εκκλησία προφασιζόμενος ορθολογισμό αλλά στην πραγματικότητα γιατί έχει αλλεργία στην κοινωνική δικαιοσύνη της Χριστιανικής διδασκαλίας.

Χαρακτηρίζει συλλήβδην κάθε αντίθετη άποψη ως γραφική και αναχρονιστική.

Εκφράζεται συχνά με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους φτωχούς και τους αδύναμους που παρουσιάζει ως λιγότερο ικανούς να επιτύχουν. Στην ακραία του μορφή μάλιστα, αυτός ο στρεβλωμένος δαρβινισμός θυμίζει φυλετικές θεωρίες αφού έχει διατυπωθεί η άποψη ότι οι «επιτυχημένοι» διαθέτουν ανώτερο DNA από τους «αποτυχημένους».

Διακατέχεται από τάση για θεοποίηση της τεχνολογίας είτε ψηφιακής είτε ιατρικής, στην πραγματικότητα με σκοπό το εύκολο κέρδος.

Παραδοσιακό του όχημα στη χώρα μας αποτελούν κεντροδεξιές παρατάξεις, στις οποίες κυριάρχησε ως «πολιτικός ξενιστής». Καθώς όμως αποτελεί ένα ευφυές και ευπροσάρμοστο ιδεολογικό μόρφωμα, διεισδύει σαν «ιός» και σε αριστερούς χώρους, τροποποιώντας με ευκολία το «χρώμα» του και απομιμούμενος θεωρίες «διεθνισμού» και «ανοιχτής κοινωνίας».

Αν και επιφανειακά ευαγγελίζεται την προσωπική ελευθερία, τη δημοκρατία και τον προοδευτισμό, υποκρύπτει πολλούς θολούς αστερίσκους.

Σε μία δημοκρατική Πολιτεία όπως η Ελληνική, γυναίκες και άντρες «διαχειρίζονται» το σώμα τους ελεύθερα και αυτό το δικαίωμα είναι συνυφασμένο με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πρόκειται για κορυφαία κατάκτηση, πανανθρώπινη και όχι «νεοφιλελεύθερη». Ούτε βέβαια το δικαίωμα στην άμβλωση ή το δικαίωμα έκφρασης της αντίθετης άποψης είναι αποτέλεσμα δράσης κάποιων «νεοφιλελεύθερων αγωνιστών». Αποτελεί επιτυχία της κοινωνίας που ανέδειξε το πνεύμα της ατομικής ελευθερίας έως τον υπέρτατο πυρήνα του. Αυτόν της αυτόβουλης διάθεσης του ανθρωπίνου σώματος. Και κάπου εδώ οι αστερίσκοι του νεοφιλελευθερισμού αποκαλύπτουν τις δυστοπικές υποσημειώσεις τους.
Η παρούσα Κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε, δύναται υπό προϋποθέσεις να επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Αυτή η αποτρόπαια πρακτική αντίκειται όχι μόνο σε θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα άλλα έχει εφαρμοστεί μόνο από τους ναζί στο Άουσβιτς κατά των Εβραίων, των μειονοτήτων, των αναπήρων και των αντιπάλων του καθεστώτος. Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ γνωρίζοντας το κακό Γερμανικό παρελθόν σε τέτοια θέματα, έσπευσε να τονίσει την προαιρετικότητα των εμβολίων.

Φυσικά, δεν ισχυρίζομαι ότι θα εφαρμοστεί απαραίτητα κάτι τέτοιο. Ακόμα και «η δυνατότητα» όμως και μάλιστα με πειραματικά εμβόλια που δεν έχουν δοκιμαστεί για μακροχρόνιες παρενέργειες, προκαλεί ανατριχίλα.
Φαντάζεστε δεμένους ανθρώπους να οδηγούνται σε Κέντρα Εμβολιασμών ή απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ή Ειδικά Ποινικά Δικαστήρια για μη εμβολιασμένους;

Και αναρωτιέμαι. Βρέθηκε ένας «νεοφιλελεύθερος» να αντιταχθεί σε αυτήν την ανόσια Πράξη της Κυβέρνησης που ακόμα και εάν δεν εφαρμοστεί, μένει ως παρακαταθήκη για ένα μελλοντικό εφιαλτικό καθεστώς; Όχι βέβαια. Όπως δεν βρέθηκε σχεδόν κανείς να μιλήσει για άλλες φρικτές πράξεις που συμβαίνουν όπως οι κλειτοριδεκτομές, το trafficking, το εμπόριο οργάνων ή η «οικονομική ανάπτυξη» με οίκους ανοχής από τους οποίους ελάχιστοι είναι αδειοδοτημένοι.

Για τους νυν Κυβερνώντες ωστόσο, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Σημασία έχουν τα 25.000.000 εκατομμύρια εμβόλια που αγοράζουν, αριθμός αντίστοιχος με τα… αιγοπρόβατα που ζουν στην Ελλάδα. Για να μη θυμηθούμε τα εκατομμύρια εμβόλια του 2009.

Τελικά ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με νεοφιλελεύθερες προθέσεις;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (48)

Παναγιώτης

Ψάξτε καλύτερα κάποιοι και θα δείτε ότι ούτε με το εμβόλιο θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Δεν είναι έτσι απλά όπως τα παρουσιάζουν. Άλλο τα τεστ που κάνουν τα οποία τεστ γιατί υπάρχουν επιστήμονες που λένε πως δεν έχουν ανακοινώσει ούτε τα στοιχεία,και άλλο να γίνει το εμβόλιο σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα κ.ο.κ Κοντολογις αυτά που λένε τώρα για 90% είναι παραμύθια και.βλεπουμε πως το έχουν κάνει χρηματιστήριο οι εταιρείες.. Παγκόσμια δυστοπία είναι αυτο που ζούμε Οποιοσδήποτε με μυαλό καταλαβαίνει πως έχουν επηρεάσει τους ανθρώπους που τελούν υπό καθεστώς φόβου από τα μμε πράγμα που επηρεάζει την αντικειμενικότητα τους και την κριτική σκέψη τους για τον ιο

E.L

Μπράβο σου Γιώργο Αποστολόπουλε! Το κείμενο σου είναι άριστο και εκφράζεις πολύ κόσμο που είναι χωρίς φωνή και τρομοκρατημένος. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη!

Ελευθερία

Μπραβο στον αρθρογραφο. Αυτό λέγεται δημοσιογράφια. Ελευθερια αποψεων .Όχι μονομερης ενημέρωση. Ψάξτε και λίγο ιστορία. Μαζικοί εμβολιασμοί έχουν ξαναγίνει αλλα όταν ήρθαν οι οδυνηρές συνέπειες ο ένας έριχνε το φταίξιμο στον άλλον. " Δεν ξέραμε " λεγανε " ότι είχε παρενεργειες " Και που να το ξέρουν με εμβολιο ενός χρόνου . Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σώμα του. Ελευθερη βουληση.

Ευγενία Πανοπούλου

Δεν καταλαβαίνω γιατί να σπεύδουμε να στήνουμε στον τοίχο μια κυβέρνηση που δεν μίλησε για υποχρεωτικά εμβόλια , έτσι ; λόγος να γίνεται ; και γιατί θα έπρεπε να μιλήσει για κλειτοριδεκτομές ; μας αφορά σαν χώρα ; σαφώς και συμφωνώ ότι τέτοιες πρακτικές όπως και το trafficking, το εμπόριο οργάνων ή η «οικονομική ανάπτυξη» με οίκους ανοχής, τις καταδικάζουμε , αλλά γιατί ΤΩΡΑ θυμηθήκατε να τις αναφέρετε ; για να περνάει η ώρα προφανώς...

Σωτήρης

Αναφέρει γιατί,γιατί μπορεί να γίνει μελλοντική χρήση των νόμων που πέρασαν χωρίς να ψυθιρισει κανείς τίποτα.. Σαν σε ολοκληρωτικό καθεστώς.

Loco

Όλοι εσείς που γράφετε τις βλακειες σας και τις τρολιες έχετε τελειώσει το σχολείο. Μάλλον όχι, γιατί φαίνεστε ότι είστε αγράμματοι και δεν έχετε καταλάβει το τι διαβάσατε. Βρε ορνια όταν δεν καταλαβαίνετε μην γράφετε ηλιθιότητες και τρολιε. Μάλλον η πολύ καραντινα σας έχει κουράσει την χούφτα.

Freeman

Καλό θα είναι να υπάρχει προορισμός εννοιών. Φιλελεύθερος είναι ο άνθρωπος που πιστεύει στην ατομική ελευθερία και στο περιορισμό των εξουσιών του κράτους στο απολύτως απαραίτητο. Αυτός συνήθως είναι πιο συντηρητικός στις απόψεις του διότι αντιλαμβάνεται την ατομική ευθύνη. Στα άτομα τα οποία αναφέρεστε αρμόζει ο ορισμός "προοδευτικός"... Ο οποίος έχει την τάση να έχει αριστερές απόψεις και να γίνετε οπαδός και ακόλουθος του κράτους. Γι αυτόν το κράτος πρέπει να του τα παρέχει όλα, και φταίνε πάντα οι άλλοι. Δεν έχει ευθύνες ποτέ.

Έχεις δίκιο!

Από αιώνες υπάρχει σ' αυτόν τον πλανήτη μια τόσο όμορφη, τόσο ηθική κοινωνία, αγγελικά πλασμένη, χωρίς ανισότητες, όπου οι πάντες έχουν στέγη, τροφή, απολαμβάνουν μια όμορφη ζωή κι έχεις τώρα μερικά άτομα, κάτι παλιόπαιδα, που δυσανασχετούν και γκρινιάζουν μπροστά σε αυτή την απίστευτη πλανητική ομορφιά! Μαέστρο, αβάντι έναν καλαματιανό παρακαλώ!

Gus

Την αληθεια θα την μαθουμε σε 10 με 15 χρονακια οπως μαθαμε για το ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ κ.α. Ηθε καθε ανθρωπος να ειναι αφεντης του εαυτου του και μονο....

Στελιος

Δεν νομίζω ότι θα είναι υποχρεωτικό. Για όσους δεν εμβολιαστούν υπάρχει πάντα ο φυσικός τρόπος ανοσίας. Θα κολλήσουν κ θα αναπτύξουν αντισώματα ή μπορεί να το περάσουν πιο βαριά. Η φύση έχει προνοήσει για όλα

Ντροπη

Ντροπή στον κυριο αυτόν. Οποιος λοιπον δεν θέλει να εμβολιαστεί θα εχει SMS, απαγορευση 9-5, απαγορευση αλλαγης νομού και μάσκα μεχρι να το κάνει. Γκεγκε;

Αφού θα

Κάνεις το εμβόλιο τι φοβάσαι?? Τόσο πολύ το εμπιστεύεσαι?

Αρνητης

Άλλος ένας αρνητής που θα σύρει την χώρα σε νεες περιπέτειες. Ντροπη στο πρωτο θέμα που βγάζει τετοιους ψεκασμένους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία