makrigiannis_giannis

Φτηνή πόλωση για κατανάλωση από κορόιδα

Γιάννης Μακρυγιάννης

Την ώρα που οι εκπρόσωποι του νέου δικομματισμού επιδίδονταν στις, τόσο γνωστές από το παρελθόν, κοκορομαχίες προς άγρα κορόιδων, το ενδιαφέρον μου εστιαζόταν σε ειδήσεις, που είχαν κάπως «αγνοηθεί»: στη μελέτη, για παράδειγμα, που αποκάλυπτε ότι τα ασθενοφόρα, ειδικά στην Αττική καθυστερούν υπερβολικά να φτάσουν στα συμβάντα. 

Την ώρα που οι εκπρόσωποι του νέου δικομματισμού επιδίδονταν στις, τόσο γνωστές από το παρελθόν, κοκορομαχίες προς άγρα κορόιδων, το ενδιαφέρον μου εστιαζόταν σε ειδήσεις, που είχαν κάπως «αγνοηθεί»: στη μελέτη, για παράδειγμα, που αποκάλυπτε ότι τα ασθενοφόρα, ειδικά στην Αττική καθυστερούν υπερβολικά να φτάσουν στα συμβάντα. Ή στην άλλη είδηση, της άγριας καταστολής που επιφυλάσσει η… «προοδευτική διακυβέρνηση» στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Η πρώτη είδηση απλώς μας επαναφέρει στην… «κανονικότητα» μίας χώρας, που παραμένει σε βαθιά κρίση, με άλυτα βασικά προβλήματα για όσους έχουν την ατυχία να περιμένουν το διαλυμένο κοινωνικό κράτος, που άφησαν πίσω τους τα μνημόνια και οι «σωτήρες» κάθε είδους, εγχώριοι και ξένοι.

Η δεύτερη επιβεβαιώνει ότι η καταστολή παραμένει μέσο επιβολής αντιλαϊκών πολιτικών, ακόμα κι όταν πρόκειται για κυβερνήσεις, που ομνύουν στο όνομα της αριστεράς. Άλλωστε και τη δεκαετία του 80, με την τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση έπεφτε το ξύλο του… Αρκουδέα – χορτάσαμε δακρυγόνα και γκλομπ για χάρη του… πασοκικού σοσιαλισμού. Έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε ΠΑΣΟΚ δευτέρας διαλογής, οπότε όλα αυτά είναι αναμενόμενα.

Ενώ λοιπόν η καθημερινότητα των μεσαίων και φτωχότερων κοινωνικών παραμένει δύσκολη έως εφιαλτική και το μέλλον δυσοίωνο σε μία Ευρώπη που ενισχύει τις ανισότητες και τροφοδοτεί το έλλειμμα δημοκρατίας, στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό κάποιοι προσπαθούν να αναβιώσουν ένα φθηνό δικομματισμό. Και να επιβάλλουν, με φθηνά κόλπα, ένα ανούσιο κλίμα πόλωσης, που μόνο θλίψη προκαλεί.

Προσωπικές επιθέσεις, ανταλλαγή χαρακτηρισμών, ατέρμονη παρελθοντολογία, διαξιφισμοί χωρίς ουσία, μία εξόφθαλμα προσχηματική σύγκρουση για την εξουσία και μόνο. Ακούγοντάς τους και βλέποντας τις μεθόδους διεκδίκησης της διακυβέρνησης και άσκησης «πολιτικής» αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι αρκεί να τους αλλάξεις θέση (από κυβέρνηση αντιπολίτευση και αντιστρόφως) για να λέει ο ένας αύριο, αυτά που λέει ο άλλος σήμερα – και αντιστρόφως! Ναι, διαφορές υπάρχουν, αλλά η ουσία είναι ίδια.

Τα ερωτήματα είναι λοιπόν: Ενδιαφέρει κανέναν η πόλωση; Συνεγείρει πολλούς μία πολιτική όξυνση, που παραπέμπει σε λογικές παρελθόντος; Εξακολουθεί το ευρύ κοινό, πέραν των κομματικών στρατών, να χωρίζεται σε στρατόπεδα και μάλιστα με φανατισμό; Μπορεί να στοιχηθούν πίσω από ψευτοδιλήμματα, οι σοβαρές κοινωνικές δυνάμεις; Συγκινεί όλο αυτό το κακοστημένο θέατρο ανταγωνισμού δύο κομμάτων, που συναγωνίζονται ποιο θα είναι το πιο αγαπημένο των ισχυρών, των ελλήνων και ξένων επενδυτών και «επενδυτών», των Ευρωπαίων και των Αμερικανών; Θα συγκεντρώσει ο δικομματισμός τα υψηλά ποσοστά που φαντάζονται κάποιοι; Ή τελικά ο κόσμος θα τους γυρίσει την πλάτη, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν πέφτει σε επικοινωνιακές παγίδες και δεν γοητεύεται από «σωτήρες» κάθε είδους, που απλώς ψάχνουν κορόιδα; Διότι το μόνο που φαίνεται να έχει σημασία τελικά είναι οι κοινωνικοί αγώνες. Όχι το σημαδεμένο πολιτικό παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

P.S.

Πάντως τις τελευταίες τέσσερις φορές (ευρωεκλογές, δύο εθνικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα) ο σοφός λαός, ψηφίζοντας Τσίπρα, "'έστειλε μήνυμα ότι πέφτει σε επικοινωνιακές παγίδες και γοητεύεται από σωτήρες κάθε είδους, που απλώς ψάχνουν κορόιδα".

Θα ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία οικογενειακώς.

Τόσον εγώ όσον και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου θα ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, μαυρίζοντας τους αχρείους συριζαίους.

Φολα στα κομματοσκυλα!

Τα σχολια στις 8:06, 8:07, 8:09, 8.10, 8:11 (2), 8:12, ειναι όλα δικα σου! Τα εχεις αναρτήσει κι άλλες φορές, με την ίδια περίπου σειρα, τις ίδιες ώρες! Οι αναγνώστες που σιχαινομαστε τα διάφορα κοματικα τρολ σου λέμε : ουστ από δω ελεεινό τιποτενιο και αχρειο λεχριτρολ!

Ο σύριζα και ο τσίπρας θα φάνε τόσο μαύρο στις εκλογές...

Που θα βάλουν και στις κωλότσεπες!!!

Σε όλες τις κάλπες των προσεχών εκλογών...

Θα δοθεί η απάντησή μας και θα είναι μία και μοναδική. Ψήφο στη Νέα Δημοκρατία. Με χέρια και με πόδια!!!

Χίλιες φορές καλύτερα να ψηφίσω...

Τη Χρυσή Αυγή, παρά να ξαναψηφίσω τον Σύριζα.

Τον σύριζα τον περιμένουμε στις κάλπες...

Για να του χορηγήσουμε υπερμέγεθες "αγγούρι Καλυβιώτικο"!!!

Γιατί το κουράζουμε άσκοπα;;;

Οποτεδήποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές, το αποτέλεσμά τους είναι ήδη γνωστό. Η Νέα Δημοκρατία θα θριαμβεύσει και ο Σύριζα θα συντριβεί. Γιατί το κουράζουμε άσκοπα;;;

Κ. Μακρυγιάννη σας ευχαριστούμε...

Διότι χάρη και σε εσάς τον αριστερότατο δημοσιογράφο, φάνηκε όλη η βρωμιά, η ανηθικότητα και η μπαρούφα της αριστεράς. Μας είχαν ζαλίσει τα ούμπαλα τόσα χρόνια. Στις εκλογές θα τους τα δώσουμε, αντί ψήφων!

Α

Ο σύριζα είναι ακροαριστερό κόμμα και εκπροσωπεί την αριστερά επάξια.. δε ξέρω τι ακριβώς προσπαθείτε να περάσετε, αλλά σίγουρα δεν είμαστε χαζοί, οπότε μη παίζετε με τη νοημοσύνη μας.. το να προσπαθείτε να δώσετε άφεση στην αριστερά για άλλη μια φορά ή να μιλήσετε για δήθεν αριστερά, μόνο μπούμερανγκ θα σας γυρισει και αυτός που θα την πληρώσει είναι όλα τα αριστερά κόμματα, οπότε πάρτε το αλλιώς... Ας πάρει αλλά εκατό άτομα που ανήκαν στη δεξιά, δεν έχει σημασία..όποιος μπαίνει, μπαίνει για να υπηρετήσει τον αλεκσι, και αποποιείται το παρελθόν και τις απόψεις του, τέλος .οποιος μπαίνει τώρα, μπαίνει για να ψηφίσει τις Πρέσπες. Οπότε για ποια δεξιά μιλάτε; Τέσσερα χρόνια τώρα έχουμε αριστερή κυβέρνηση..για ποιους ΑΝΕΛ μιλάτε; Τι θέλετε να σχολιάσουμε; Το μεταναστευτικό; Τα θρησκευτικά; Τη θεματική βδομάδα; Τις αλλαγές στο μάθημα ιστορίας με αριστερες δόσεις αλήθειας; Τα πανεπιστήμια; Την εκκλησία;;; Τις Πρέσπες;; Ακούστε φιλτατε, ο αλεκσις όχι μόνο δεν έμαθε να γράφει με το δεξί, άλλα έμαθε και σε όσους τον ακολούθησαν και τον ακολουθούν να γράφουν με το αριστερο.. έτσι είναι οι πατερουληδες...υγ: σας συνιστώ, να μάθετε λίγα περισσότερα πράματα για τη Βενεζουέλα..έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως χώρα, και θα διαπιστώσετε με έκπληξη τρομακτικές ομοιότητες με την Ελλάδα, και στους ψηφοφόρους και στους "αρχηγούς" και στον τρόπο διακυβέρνησης της..2. ο Στάλιν ήταν δεξιός;;; Διότι ή δε γνωρίζετε τι είναι η αριστερά, ή παραπλανείτε σκοπίμως..

SPARTA.

Ή ακροδεξιά στροφή του Τσίπρα είναι εμφανής. Πρώτη φορά μετά την χούντα με την πρώτη φορά αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε έν ενργεία στρατιωτικό στην θέση του Υπουργού Άμυνας.Με ακροδεξιά ρετάλια όπως ο Τέρενς Κουίκ Σπένσερ, η Κατερίνα Παπακώστα, η χουντική Έλενα Κουντουρά και oι τυχάρπαστοι λαδωμένοι γυρολόγοι όπως ο Δανέλης, ο Παπαχριστόπουλος και το απολοειφάδι της Ένωσης Κεντρώων η Μεγαλοοικονόμου. θα ξεπουλήσουν την Ελληνική Μακεδονία.Οι μέρες μετράνε αντίστροφα για την άθλια κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου την χειρότερη μετά την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου πού τόσο άρεσε στον Πάνο στα τέσσερα Καμμένο. Ραντεβού στις εκλογές, καθάρματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία