makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Με κοινωνικά μερίσματα δεν βάφονται αβγά

Καλά και άγια τα κοινωνικά, λεγόμενα, μερίσματα – κι ας τα παίρνουν και αλλοδαποί, αφού είναι εργάζονται και φορολογούνται στη χώρα μας – αλλά με διάφορες τέτοιες έκτακτες «ενισχύσεις», δουλειά δεν γίνεται.

Ούτε με μερίσματα, ούτε με δήθεν επιδοτήσεις ανέργων, ούτε με τυχερούς λαχνούς στη φορολοταρία του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί να πάει η οικονομία μπροστά.

Τα 500άρικα τελειώνουν στο φτερό, τα 1000άρικα των τυχερών επίσης. Βγήκε μία υποχρέωση, που ίσως δεν έβγαινε αλλιώς, αγοράστηκε ένα δωράκι παραπάνω για τις γιορτές, άντε πληρώθηκαν και δύο τρεις καλές έξοδοι. Μέχρις εκεί. Αν όχι ήδη πριν τελειώσουν οι γιορτές, τότε σίγουρα αμέσως μετά, θα έλθει η σκληρή πραγματικότητα: Της «χλωμής» οικονομίας, της αβάσταχτης φορολογίας, της κακοπληρωμένης εργασίας, της ανεργίας, των υποχρεώσεων, που δεν έχουν τέλος.

Και, ουσιαστικά, δεν φαίνεται σοβαρή και βιώσιμη διέξοδος. Τα περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» και «νέας σελίδας» και «θα φάμε με χρυσά κουτάλια», που υπονοούν κάποιοι κυβερνητικοί, κλείνοντας με σκέρτσο το μάτι, είναι φληναφήματα και πολιτικά ανέκδοτα.

Δύο στοιχεία συγκράτησα από όσα ειπώθηκαν ή έγιναν τις τελευταίες ημέρες:

Πρώτον, τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι η χώρα την τελευταία τριετία, του 2017 συμπεριλαμβανομένου, είναι πρώτη στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Υπάρχει ένα «καλό» σενάριο: να λένε απλώς ψέματα οι κυβερνητικοί. Και υπάρχει και ένα πραγματικά κακό: να λένε την αλήθεια! Διότι, εάν όντως η χώρα είναι πρώτη στην απορρόφηση, λαμβάνοντας πολλά χρήματα από την ΕΕ και έχει ρυθμούς ανάπτυξης μικρότερους κι από 1,5% το 2017 τότε δεν μας σώζει τίποτα! Αν με τόση στήριξη από τα ΕΣΠΑ, η οικονομία παραμένει έτσι ασθενική, τότε δεν πρόκειται να εκτιναχθεί ποτέ! Κοινώς τη βάψαμε.

Δεύτερο στοιχείο: Στην Ισπανία, λέει, εργοδότες, κυβέρνηση και συνδικάτα ήλθαν σε συμφωνία για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 4% το 2018, αλλά και νέες αυξήσεις το 2019 και το 2020 – συνολικά αύξηση περί το 20 αυτή την τριετία, την ώρα που αυξήθηκε και το 2017!!! Δεν μιλάμε φυσικά για εργασιακό παράδεισο στην Ισπανία – τουναντίον η ανασφάλεια και οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι και κει ο κανόνας. Αλλά τουλάχιστον όποιος εργάζεται, πληρώνεται πολύ καλύτερα πλέον, με το κλείσιμο του κύκλου της ύφεσης.

Μπορούν εδώ να πουν ότι θα αυξηθεί ο βασικός μισθός έστω και ένα ευρώ; Ότι δεν έχει παρακάτω στην ξεφτίλα που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας; Αυτό ναι, θα έδινε ένα κάποιο, υποτυπώδες έστω, νόημα στις κυβερνητικές εξαγγελίες περί εξόδου από την κρίση. Αυτό και άλλες τέτοιες μόνιμες και όχι έκτακτες, θετικές παρεμβάσεις υπέρ των εργαζομένων, θα έσωζαν κάπως τα προσχήματα για τη χρήση του συνθήματος «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Αλλιώς ισχύει το «λέμε και καμιά κουταμάρα να περάσει η ώρα»…

ΣΧΟΛΙΑ (27)

john

Με ενα σπίτι 80 τ.μ.μια αποθήκη ετοιμόροπη 60 τ.μ. ενα αυτοκίνητο Ι.Χ. και 330 ευρώ σύνταξη μπορείς να μου πεις τι μέρισμα θα πάρεις;

Αηδιασμένος

Καλά και άγια τα κοινωνικά, λεγόμενα, μερίσματα κι ας τα παίρνουν και αλλοδαποί, αφού είναι εργάζονται και φορολογούνται στη χώρα μας γράφετε κ. Μακρυγιάννη σαν καλός κομουνιστής. Πως δικαιολογείτε όμως το γεγονός ότι ένας άνεργος Έλληνας άνεργος δεν πήρε το επίδομα επειδή μένει με τη σύζυγο του και τα παιδιά του στο σπίτι των γονιών του οπότε είναι φιλοξενούμενος. ενώ το παίρνει ο οποιοσδήποτε αλλοδαπός που δείχνει ή πραγματικά έχει μικρό εισόδημα; Ή μήπως αυτή η ερώτηση μου είναι ρατσιστική; Και βέβαια δεν περιμένω απάντηση από ένα κομουνιστή..

Παρήλθον ανεπιστρεπτί αι ημέραι εκείναι...

Το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, ο σύριζα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για τέσσερις, (4), φορές, κερδίζοντας διαδοχικά τις ευρωεκλογές τον Μάϊο 2014, τις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο 2015, το δημοψήφισμα τον Αύγουστο 2015 και τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2015. Πλέον "Παρήλθον αι ημέραι εκείναι..." διότι ο σύριζα συγκυβερνά με τους ανεξάρτητους έλληνες για τριακοστό έκτο, (36ο), μήνα, είναι το δεύτερο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο 2016, (δηλαδή για εικοσιτρείς, (23), συνεχείς μήνες, με τεράστια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται), έχουμε όλοι αντιληφθεί το ποιος είναι και βαδίζει ταχύτατα προς συντριπτική ήττα.

vagpap70

Εχει και η εξαπάτηση τα όριά της. Εκτός κι αν ο ελληνικός λαός είναι εντελώς ανεγκέφαλος κάτι που δεν ισχύει. Απλά ο ελληνικός λαός ψηφίζει με το στομάχι του κι όχι με το μυαλό του. Πρέπει να του τάξεις γιανα σε ψηφίσει. Να του διορίσεις το παιδί, να του νομιμοποιήσεις το αυθαίρετο, να του δώσεις δάνεια, συντάξεις, επιδόματα... Κι ας πάει η χώρα κατά διαόλου. Οπως και πήγε τελικά. Ποτέ μα ποτέ ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε με βάση το συμφέρον της χώρας. Γι αυτό και ψήφισε και ακόμα ψηφίζει, αυτούς που ψηφίζει. Γι αυτό και η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά.

Μαύρο και δαγκωτό στον σύριζα και...

Στον τσίπρα θα το ρίξω στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Ο λόγος είναι απλός. Η οικονομική μου κατάσταση πρόκειται να επιβαρυνθεί τρομερά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τον υποβιβασμό του ορίου για αφορολόγητο εισόδημα, (όλα "κατορθώματα της πανάθλιας συγκυβέρνησης συριζα- ανελλ...). Πρακτικά, για εμένα σημαίνει μείωση του ετήσιου εισοδήματός μου κατά 25 % τουλάχιστον. Είναι αυτονόητο ότι θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία. Με χέρια και με πόδια!!!

Θα πράξω ακριβώς το ίδιο.

Οι σκέψεις μου είναι ταυτόσημες με τις δικές σου. Θα πράξω ακριβώς το ίδιο.

a

60 cents * 3 = 1,80, bravo!

Οι μέρες διακυβέρνησης των καθαρμάτων...

Είναι πλέον μετρημένες.

Μαύρο, δαγκωτό και "χωστό"...

Θα τους το ρίξω εγώ!

Περισσότερο τιποτένιος και ξευτίλας...

Γνωρίζαμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λιγούρια της εξουσίας. Αλλά ότι θα έφταναν στο πλέον εξευτελιστικό σημείο να χρεώσουν στον κρατικό προϋπολογισμό το ποσό των 20 ευρώ για την αγορά της Ελληνικής Σημαίας που χάρισε ο Τσίπρας στον μικρό αφγανό Αμίρ, αυτό ομολογουμένως δεν το περιμέναμε. Να τι γράφει επί του θέματος ο καλά ενημερωμένος σε τέτοια θέματα απόλυτα συστημικός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου: Η τρίτη απόφαση με ενέβαλε σε μεγάλες σκέψεις. Αφορά τη δαπάνη 20 ευρώ (δηλαδή χρέωσαν τον κρατικό προϋπολογισμό με 20 ευρώ!!!), έχει ημερομηνία 8 Νοεμβρίου και αιτιολογία δώρα για επίσημους προσκεκλημένους. Ειλικρινά δεν θα μου πήγαινε πουθενά ο νους τι μπορεί να αφορά αυτό το ποσό, ειδικότερα, τι δώρα μπορεί να είναι αυτά για επίσημους προσκεκλημένους, αν δεν πρόσεχα, στο τέλος της, κάτω κάτω σημειωμένο το όνομα Αμίρ;. Με ερωτηματικό και αυτό. Ποιος είναι ο Αμίρ; Ο μικρός Αφγανός από τη Δάφνη τον οποίο η διεύθυνση του σχολείου αρνήθηκε να κάνει σημαιοφόρο και μετά τον κάλεσε (και έπραξε άριστα) ο πρόεδρος Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Έβγαλε φωτογραφίες μαζί του και του χάρισε μια ελληνική σημαία! Έχει άραγε σχέση η δαπάνη των 20 ευρώ με το πρωθυπουργικό δώρο στον μικρό Αμίρ; Μακάρι να μην έχει, θα πω. Γιατί θα χάσω πάσα ιδέα και για τον Πρωθυπουργό και για τους συνεργάτες του. Και σταματώ σε αυτό το σημείο, να μην πω τίποτε βαρύτερο. Με απλά λόγια, ο κουβαρντάς και μπρούκλης Τσίπρας έκανε δήθεν δώρο την Σημαία στο αφγανάκι, αλλά τσιγκουνεύτηκε να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 20 ευρώ, χρεώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό! Περισσότερο τιποτένιος και ξευτίλας δεν γίνεται! Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Ακόρεστοι πεινάλες που τρώνε συνέχεια με τα λεφτά των άλλων

'Ελληνες, ιδού ο πρωθυπουργός...

Τον οποίο επιλέξατε δύο, (2), φορές!!!

Πραγματικά...

"Περισσότερο τιποτένιος και ξευτίλας δεν γίνεται"!

Θαυμάσατε 'Ελληνες...

Το δήθεν ηθικό πλειονέκτημα της αριστεράς!!! Αυτοί ήταν, αυτοί είναι και αυτοί θα είναι πάντοτε οι αριστεροί!!!

Αυτόν θα ξαναψηφίσουμε για πρωθυπουργό;;;

ΠΟΤΕ!!!

Αριστερός και καλός...

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Σχετικά με το παραμύθι σου Σύριζα...

Περί της δήθεν ύπαρξης σημαντικού χρονικού διαστήματος μέχρι τη διενέργεια των επόμενων εθνικών εκλογών, το οποίο μπορεί να του επιτρέψει να ανακάμψει δημοσκοπικά. Τα πραγματικά δεδομένα σήμερα, (27-12-2017), είναι ότι ο σύριζα διανύει τον 36ο μήνα στην εξουσία και ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του σύριζα συντριπτικά στις δημοσκοπήσεις ήδη για τους τελευταίους εικοσιτρείς, (23), μήνες περίπου. Ας υποθέσουμε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με τη λήξη της τετραετίας του σύριζα. Ποια είναι αυτή η ημερομηνία; Είναι η Κυριακή, 15-09-2019. Πόσο απέχει η ημερομηνία αυτή από σήμερα; Απέχει είκοσι και μισό, (20,5), μήνες, περίπου. Τι μεσολαβεί μέχρι την ημερομηνία αυτή; Οι ευρωεκλογές του 2019. Πότε θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές αυτές; Την Κυριακή, 19-05-2019. Πόσο απέχει η ημερομηνία αυτή από σήμερα; Απέχει λιγότερο από δεκαεπτά, (17), μήνες.

"Εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσεων...

Πρόκειται να εισπράξει ο σύριζα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και με την ψήφο μου στη Νέα Δημοκρατία, θα συντελέσω και εγώ στη μεγέθυνση του "εκλογικού αγγουριού" αυτού!!!

Για να μη το κουράζουμε άσκοπα...

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ αριστερά!!!

Τι ορίζουμε ως "εκλογικό αγγούρι"...

Την διαφορά των ποσοστών ψήφου μεταξύ του 1ου κόμματος και του 2ου κόμματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, (δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δημοσιευθείσα την 18-12-2017), τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων, (με αναλογική κατανομή του ποσοστού των αναποφάσιστων σε όλα τα κόμματα), είναι: Νέα Δημοκρατία 35,88 % και Σύριζα 21,18 %. Συνεπώς το "εκλογικό αγγούρι" το οποίο εισπράττει από τη Νέα Δημοκρατία ο Σύριζα είναι 14,70 %, (35,88 % - 21,18 %). Προς τους καταναλωτές συριζαίους ευχόμεθα: Απολαυστικά καλοφάγωτο!!!

Με τι θα συνοδεύσουν το "εκλογικό αγγούρι"...

Ως ποτό οι συριζαίοι;;; Ερωτώ, διότι όλοι οι γνωστοί και οι φίλοι μου λένε ότι στις εθνικές εκλογές οι συριζαίοι "θα τον πιούνε ζεστόν - ζεστόν"...

Οι φίλοι και οι γνωστοί σου έχουν δίκιο.

Οι συριζαίοι θα τον "πιούνε ζεστόν - ζεστόν" και θα τον ευχαριστηθούν τα μάλα!!!

Απέραντη περιφρόνηση και βαθύτατη αηδία...

Αισθάνομαι για οτιδήποτε αριστερό και για οποιονδήποτε αριστερό. Για τον τσίπρα, τα αισθήματα αυτά είναι υψωμένα εις την νιοστή δύναμη. Προφανώς, στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές θα το ρίξω μαύρο και δαγκωτό στον σύριζα, ενώ θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία, με χέρια και με πόδια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία