makrigiannis_giannis

Όταν ο Στάλιν… «σώζει» αντιπολίτευση και κυβέρνηση

Γιάννης Μακρυγιάννης

Αυτά παθαίνει όποιος δεν ξέρει ή δεν έχει τον τρόπο να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση: να καταφεύγει στον ιστορικό αναθεωρητισμό, να αναμοχλεύει μία συζήτηση ακραίων, εθνικιστικών και άλλων αντιδραστικών κύκλων της Ευρώπης, να ταυτίζει τον Τσίπρα με τον… Στάλιν και τον ΣΥΡΙΖΑ με το… ΚΚΣΕ, μπας και στριμώξει κάπως τη σημερινή κυβέρνηση.

Την οποία την ίδια ώρα κατηγορεί ως ακραία μνημονιακή και κατά βάθος… ζηλεύει, σκεφτόμενος «μας πώς τα καταφέρνει και κάνει όσα θα θέλαμε εμείς, χωρίς να γκρεμοτσακίζεται ακόμα, όπως είχαμε πάθει εμείς;»!

Η προσπάθεια να αναχθεί μία σαχλαμάρα των Εσθονών σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα στην Ελλάδα είναι αστεία, αλλά και δηλωτική της ανυπαρξίας σοβαρής αντιπολίτευσης στη χώρα.

Όποιος παίρνει σοβαρά τους Εσθονούς, που θυμήθηκαν λέει ένα ψήφισμα της ευρωβουλής πριν οκτώ χρόνια - και στο οποίο ουδείς είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία - και στήνουν ένα συνέδριο εξισωτισμού του ναζισμού με τον  κομμουνισμό (δηλαδή τον υπαρκτό σοσιαλισμό) και το κάνει σημαία κατά της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει, τότε έχει μεγάλο πρόβλημα.

Κατ’ αρχάς να επισημανθεί ότι εκείνο το ψήφισμα το είχε καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και είχε αρνηθεί ψήφο η ΝΔ.

Δεύτερο, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ναζισμό. Όχι απλώς για ιδεολογικούς λόγους. Αλλά πρωτίστως γιατί ο ναζισμός προκάλεσε τον μεγαλύτερο και καταστροφικότερο πόλεμο της ανθρωπότητας. Μπορεί κανείς να επικρίνει όσο θέλει τη Σοβιετική Ένωση – και κυρίως τη σταλινική περίοδο. Αλλά αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με το πώς αντιμετωπίζει και οφείλει να αντιμετωπίζει παντοτινά η ανθρωπότητα τον ναζισμό και ό,τι προκάλεσε. Ούτε κανείς μπορεί αν αγνοεί ότι η Σοβιετική Ένωση πλήρωσε ακριβά την αποφασιστική της αντίσταση στον ναζισμό και βοήθησε καθοριστικά στη συντριβή του – εκτός κι αν λυπούνται γι’ αυτό κάποιοι.

Λένε, «είναι διεθνής απομονωτισμός» η απουσία μας. Ναι, κάτι τρέχει στα γύφτικα. Μας έχουν περί πολλού και θα πάθουμε τίποτα αν δεν πάμε. Αστειότητες.

Το πραγματικό σύγχρονο, επίκαιρο ερώτημα είναι εάν ο κομμουνισμός είναι εκείνος που προκαλεί πρόβλημα ή το πώς κατάντησε η Ευρώπη. Και προφανώς είναι το δεύτερο. Όσοι κόπτονται μήπως ο Τσίπρας είναι… μετενσάρκωση του… Στάλιν ας κοιτάζουν και λίγο τον προβληματισμό που αναπτύσσεται τελευταία, σχετικά με την αρνητική επίπτωση των υπέρογκων γερμανικών πλεονασμάτων στην ενωμένη Ευρώπη. Άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τη μετατροπή της Ευρώπης σε Γερμανική; Κι ας αφήσουν τα υπόλοιπα στους ιστορικούς κάθε πλευράς.

Βέβαια τους βλέπει έτσι αχαμνούς πολιτικά και τους… παίζει και ο Τσίπρας. Ο οποίος άλλο που δεν θέλει να τον λένε… αριστερό, κομμουνιστή, μπολσεβίκο και τέτοια διάφορα – του φτιάχνουν την ψυχολογία. Και μάλιστα ακριβώς την ώρα που κάνει όσα δεν κατάφερε να κάνουν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Και τη δημόσια περιουσία να ξεπουλήσει και τις δημόσιες δαπάνες να μειώσει και το ασφαλιστικό να πετσοκόψει και τα φορολογικά βάρη να αυξήσει και θεόρατα πρωτογενή πλεονάσματα να φέρει. Και κοινωνικές αντιδράσεις μεγάλες να μην έχει – γενικώς το όνειρο κάθε δεξιάς κυβέρνησης!

Τι κάνει λοιπόν ο Τσίπρας; Όταν βλέπει κάποιο θέμα αποπροσανατολιστικό, που λέμε, το κάνει μείζονα πολιτική υπόθεση και προκαλεί την αντιπολίτευση. Η οποία πέφτει στην παγίδα και στήνει καβγάδες για δευτερεύοντα θέματα (από τη σημαία και το άσυλο μέχρι την Εσθονία). Θέματα που στην καλύτερη περίπτωση για την αντιπολίτευση, απλώς της δίνουν αφορμές για να λέει κάτι και να περνάει η ώρα και στη χειρότερη εκθέτουν το συντηρητικό και αναχρονιστικό πρόσωπό της.

Πλακώνονται λοιπόν για το Στάλιν για να μην φανεί πολύ ότι στο μεταξύ περνάνε τα μνημονιακά μέτρα σαν τα καραβάκια το καλοκαίρι στο Αιγαίο…

ΣΧΟΛΙΑ (65)

eriaki

Κι όμως το θέμα της μη συμμετοχής της Ελλάδας στο συνέδριο αυτό είναι τεράστιας σημασίας!! Και δεν έχει αναδειχθεί όσο θα έπρεπε και οπως θα έπρεπε από κανέναν! Διότι αποδείχθηκε τελικά ότι έχουμε κομμουνιστική κυβέρνηση, όχι ότι δεν το ξέραμε βέβαια, αλλά τώρα έπεσαν οι μάσκες! Οι πολίτες τρομοκρατούμαστε καθημερινά από υπουργούς, βουλευτές και πολιτικά στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε δημοκρατία, ελευθερία λόγου και το κυριότερο δεν ξέρουμε αν θα έχουμε στο μέλλον και εκλογές!! Αν αυτό δεν είναι δικτατορία τότε τι είναι; Αν ετίθετο η περιπτωση κομμουνιστικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα πριν 7-8 χρόνια όλοι θα γελάγαμε! Τώρα όμως τι κάνουμε; Κλαίμε!

Παντως για το ναζισμο...

Βρεθηκαν καμποσες χιλιαδες (φανατικοι) να πολεμησουν μεχρις εσχατων οταν οι σοβιετικοι πολιορκουσαν το βερολινο και ολα ειχαν ηδη χαθει, πολλοι μάλιστα μη γερμανοι των βαφεν ες ες. Για τον κομμουνισμο οταν κατερεε το '89, βρεθηκε κανεις να ριξει καμια ντουφεκια να τον υπερασπιστει;

ΚΥΠΡΙΟΣ

Αν ο διάβολος είχε πρόσωπο ήταν σίγουρα σοσιαλιστικό. Εθνικό ή διεθνιστικό δεν έχει σημασία, αφού το αποτέλεσμα μετρά. Ολόκληροι λαοί μαρτύρησαν για να σπουδάζει δωρεάν ο κάθε ΚΚες ή για να αποκτήσουν ζωτικό χώρο οι ομογάλακτοι του θείου της Μελίνας σας... Τον Σεπτέμβρη του 1939 η ΣΕ εισέβαλε στην Πολωνία και την μοιράστηκε με τη Γερμανία. Η εισβολή στην Πολωνία θεωρείται ως η απαρχή του ΒΠΠ. Οι Αγγλογάλλοι κήρυξαν πόλεμο στη Γερμανία δύο μέρες μετά την εισβολή της 1ης Σεπτεμβρίου, και παρέλειψαν να το κάνουν -για λόγους που κάποτε πρέπει να εξηγήσουν- κατά των Σοβιετικών που 2 βδομάδες μετά επίσης εισέβαλαν και κατέκτησαν τη μισή Πολωνία, όπως συμφώνησαν σαν σήμερα Μολότοφ και Ρίμπεντροπ. Κατά τα άλλα προηγήθηκε στη Σ.Ε. ο λιμός των Ουκρανών και ακολούθησαν εισβολές σε Φινλανδία και Βαλτικές δημοκρατίες. Σαν ΣΗΜΕΡΑ συμφωνήθηκαν οι εισβολές, και τα θύματα δεν το ξέχασαν- εξ ου και επελέγη η σημερινή μέρα για να τιμήσουμε τους νεκρούς των δύο συμμαχικών ολοκληρωτισμών, των δύο μορφών εφαρμοσμένου σοσιαλισμού δηλαδή. Με βάση τον αριθμό θυμάτων οι κομμουνιστές σκότωσαν, βίασαν, έστειλαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, δίωκαν με βάση φυλετικά κριτήρια ΠΟΛΥ περισσότερους απ ότι οι ναζί, με μόνο "ελαφρυντικό" ότι οι ναζί έδρασαν ουσιαστικά από 1942 ως 1945 (η προηγούμενη τους δράση αφορούσε κυρίως διώξεις πολιτών τους, άρ δεν μπορούσαν να σκοτώσουν και τόσους), ενώ οι κομμουνιστές από το 1917 μέχρι σήμερα (και μόνο με βάση την αναλογία καθ έτος τους αναλογούν λιγότεροι νεκροί -δημιουργική στατιστική φυσικά). Οι αριστεροί ακόμα δεν μετανοήσατε, και θα ξαναεγκληματήσετε προφανώς. Την άλλη φορά ΟΜΩΣ δε θα σας δοθούν χάρη, συντάξεις και αξιώματα (το λάθος των εθνικιστών που ενώ σας τσάκισαν στο Γράμμο σας τα παραχώρησαν, επειδή αγαπούν τους Έλληνες και σας θεώρησαν ως τέτοιους)...

Ρε γιαννη

Οταν η ελλαδα μπηκε στην,τοτε , ΕΟΚ αγαπητε γιαννη αποδεχτεικε καποια πραγματα. Ψαξτο λιγο και θα δεις τι σχεση εχει η προτροπη των εσθονων ( οι βλακειες τους) με αυτα που υπεγραψες. Και θυμισου: την υπογραφη σου και την .... να προσεχεις που την βαζεις, η τοτε εβλεπες μονο τα πακετα ντελορ, πασοκε μου; Γραφεις: "με την αρνητική επίπτωση των υπέρογκων γερμανικών πλεονασμάτων στην ενωμένη Ευρώπη"... και σε ρωτω: τι ακριβως πιστευεις οτι πρεπει να γινει; 1) να βομβαρδισουμε την φρανκφουρτη και το μοναχο; 2) να απαγορευθει (απο ποιον; τον νταουλιερη;) στους γερμανους να παραγουν 3) οι γερμανοι να υποχρεωθουν να εγκαταλειψουν την προκοπη τους ωστε να ερθουν στο δικο μας επιπεδο; ( 30 εκατομ. Στο δημοσιο στην ξαπλα, ... καπως ετσι η 4) κανοντας ενα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ το οποιο θα το κερδισεις με 62+% και θα αποχαιρετισεις τας ευρωπας χτυπωντας στο συνταγμα τα νταουλια να χορευουν τσιφτετελουχτεν οι γερμαναραδες; δεν εχεις ουτε φιλοσοφια ουτε καν ιδεολογια ουτε τιποτα. Εισαι απλως ενας πασοκος. Τα κουμουνιστικα αστα για τους κκεδες, αυτοι ξερουν καλυτερα.

Αγύριγο κεφάλι

ΑΞΙΖΕΙ να μένεις ΜΟΝΟΣ σου, όταν πιστεύεις σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ Αρχές και Αξίες και στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ Αληθεια!_____________Εξομοίωση του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ με τον ΝΑΖΙΣΜΟ, ______________ΟΧΙ____________ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, κύριοι!.._____ Είναι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ πράγματα αυτά που επιχειρείτε!..____________Αυτό θα πει ΑΚΕΡΑΙΗ στάση της Ελληνικής Κυβερνήσεως!

χαχαχαχαχαχχα

Ρε Αγύριγε μήπως τελικά είσαι ο Μακρυγιάννης και τρολάρεις εδώ μέσα? οι ιδέες σας είναι ταυτόσημες...χαχαχαχαχαχαχ

ΣΤΟΚΕ

Ρε ιδεοληπτικέ στόκε, -------- ΦΑΝΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑ---------- είσαι ο χαμένος της ιστορίας. Λαμπρά παραδείγματα κοινωνιών ήταν η Γερμανία των Μπραντ και Σμιτ και η Σουηδία του Πάλμε. Οχι η σοβιετία με τις βίλλες στη μαύρη θάλασσα της νομενκλατούρας. Οι δυτικές ανθούσες κοινωνίες έχουν και ψωμι και παιδεία και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Pops

Οταν έπεφτε το τοίχος του Βερολίνου και όλος ο πλανήτης έβλεπε με δέος τους ανατολικογερμανούς να φεύγουν κλαίγοντας και να μπαίνουν στην πολιτισμένη Δύση σαν εξωγήινοι, μην πιστεύοντας αυτό που τους συμβαίνει μετά από τόσα χρόνια εγκλεισμού, ο σημερινός πρωθυπουργός μας έμπαινε στην ΚΝΕ. Όταν ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρεε αυτός τον ανακάλυπτε ! Πόσο μπροστά από την εποχή του !

Δεξιος

Ελα τωρα, σας θιξανε την κοκκινη θρησκεια οι εσθονοι που τη ζησανε στο πετσι τους και ξερουνε απο πρωτο χερι ποσο "ανθρωπιστικη" και "ανωτερη" ητανε και το μονο που σας εμεινε να πειτε ειναι οτι , ε, 'νταξ' δεν ητανε και σαν το ναζισμο! Δεν θα τα χαλασουμε, αργυρο μεταλλιο απανθρωπου ολοκληρωτισμου λοιπον οι κοκκινοι, χρυσο οι μαυροι! ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ: ΣΤΑΛΙΝ-ΟΥ-ΑΚ-ΜΠΑΡ!!!

Αγύριγο κεφάλι

Τιμή και ΔΟΞΑ στον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ (από το Αγγλικό common= KOINOΣ), που έφερε την ΥΓΕΙΑ και την ΠΑΙΔΕΙΑ στα σπίτια των ανθρώπων και που την Λοίμωξη του Αναπνευστικού οι ΦΤΩΧΟΙ την αντιμετώπιζαν με καμένο στην χόβολη κεραμίδι βαλμένο ύστερα στο στέρνο και με ... ΞΟΡΚΙΑ της θειά-γειτόνισσας και την ..." παιδεία" στα λερωμένα βιβλία της εκκλησίας!..____________Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ άνοιξε ΠΡΩΤΟΣ τέτοιους δρόμους!__________Δρόμους ΑΡΕΤΗΣ και ΙΣΟΤΗΤΑΣ των Ανθρώπων!..

Μαζεψου

Ο Μακρυγιαννης θα νομιζει οτι του κανεις καζουρα .Εχεις τρια τυποποιημενα αφηγηματα της Αυγης και ολο αντιγραφη κι επικολληση ....ελεος .

επιβεβαιώνεσαι

από το πώς ξεχύθηκαν σαν τα ποντίκια προς τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ εκατομμύρια ανθρώπων από την Σοβιετική Ενωση όταν αυτή κατέρρευσε, έφτασαν κολυμπώντας μέχρι την Αμερική για να βρουν ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ και ΨΩΜΙ !!!!!!

Αγύριγο κεφάλι

Ευνόητο είναι ότι κάποιος σαν ΑΤΟΜΟ με χωρίς ουμανιστική παιδεία, αλλά διεπόμενο από την ΒΟΥΛΙΜΙΑ του Ατομισμού και της Πλεονεξίας , θα πάει σαν τις μύγες εκεί που υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ και ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΙΕΣ!.._____________Γιά να ...ΦΑΕΙ!..___________(Το γιατί ΕΣΩΡΡΕΥΤΗΚΑΝ εκεί όμως ΠΟΛΛΕΣ και ΜΕΓΑΛΕΣ "ΑΚΑΘΑΡΙΣΙΕΣ", μήπως μπορεί να σε ...προβληματίσει;).

@αγυριγο

Μηπως να αλλαξεις το ονομα σου σε "ανωτερο κεφαλι"; Πολυ κουλτουρα πουλας, και να ξερεις οτι τα Δρομοκαιτια ανα τον κοσμο ειναι γεματα απο "ανωτερους" ανθρωπους.

@Ανεγκέφαλο κεφάλι

Ο ψυχασθενής γύρισε με τρία σχόλια σε τέσσερα λεπτά. Καμία θεραπεία δεν σε σώνει κακομοίρη.

Αγύριγο κεφάλι

@23/08/2017 16:18._________Εάν όμως έγραφα αρεστά σε σένα φιλο-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ "σχόλια", τότε θα ήμουν ...πολύ "υγιής"!..____Έτσι ΦΑΣΙΣΤΑ;

ουστ

βλακοκεφαλη φασιστερακο

@ ο αριστεροφασισμός εκπνέει

ότι ισχύει σε όλη τη γή θα ισχύσει και στην Ελλάδα: ιδιωτ. οικονομία, ιδιοκτησία, φιλελεύθερες κυβερνήσεις και υπερηφάνεια του λαού για το πολίτευμα του. Αυτό ισχύει εκει. Σαν πασοκοαριστερός κατέστρεφες και πρόδοσες την πατρίδα σου τοσες δεκαετίες. Εχεις ηττηθεί τώρα. Μιλάνε οι αριθμοί. Μιλάνε και οι διαψεύσεις του Συριζα. Αλλα οι αριστεροί είναι δογματικοί/ ανώμαλοι και δεν παραδέχονται την πραγματικόττηα. Αλλά παθαίνουν κάτι άλλο: μπαίνουν στο περιθώριο. Η αποχή απο την εποχή της Αλλαγής εχει διπλασιαστεί: αυτές οι εικοσι ολόκληρες μοναδες του πληθυσμού, είναι ηττημενοι (πρωην) αριστεροί στο περιθώριο της πολιτικής και των υλικών και πνευματικών γκέτο. Κι ο Σταλινοτσίπρας τους αύξησε μαζικά !!!!!!!Συγχαρητήρια;

Αγύριγο κεφάλι

Οι "πολυτέλειες" του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, να το ξέρετε, είναι ωφελήματα προερχόμενα εκ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ επί ΠΤΩΜΑΤΩΝ!..______Το περίσσιο ΑΝΗΚΕΙ και δη ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ σε εκείνον που στερείται και ένα φάρμακο να του απαλύνει τον πόνο!________Οι πιό ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι στον Πλανήτη ΠΕΙΝΑΝΕ και δεν έχουν ΟΥΤΕ καθαρό νερό να πιούν.______________Σε Χώρες που τους πήραν οι ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές και έχουν τοποθετήσει επίτηδες και προς τούτο της επιρροής τους κυβερνήσεις - Μαρινέτες!..

Αγύριγο κεφάλι

Όπου επικράτησε ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ οι κοινωνίες έφαγαν ψωμί ΟΛΟΙ.________ Και βρήκαν ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΛΟΙ!______ Και τα διαβρωμένα από την σαπίλα της Μοναρχίας κράτη εκείνα από ...άγριες ΣΤΈΠΠΕΣ αλόγων έγιναν Κράτη!_______-Τώρα ακόμη, οι ΝΟΗΜΟΝΕΣ σε αυτά τα κράτη κάνουν τις συγκρίσεις τους και ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ πάλι τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. _____________Υπάρχουν όμως ΟΜΑΔΕΣ στα κράτη αυτά που θέλγονται ____χωρίς Κρίση________από τις "πολυτέλειες" του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ αδιαφορώντας γιά το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ περιβάλλον από το οποίο περιτριγυρίζονται (ίδετε τι κάνουν οι ματαιόδοξοι Λεφτάδες με τους επίτηδες αμολημένους "Φουσκωτούς" στις ...εξόδους τους, γιά επίδειξη στην ...Μύκονο ΚΑΙ σπάνε πιάτα αφειδώς από τα λεφτά του ΠΛΟΥΤΟΥ που ΠΟΤΕ δεν είναι ΤΙΜΙΟΣ) και έτσι δεν θέλουν τον Κομμουνισμό που βάζει ΜΕΤΡΟ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ υπέρ ΟΛΩΝ των ανθρώπων όμως και όχι ΑΣΥΔΟΣΙΑ υπέρ των ΟΛΙΓΩΝ!..____________Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ και όπου ακόμη δεν επεκράτησε ΕΠΗΡΕΑΣΕ τα μάλα στην Νομοθέτηση Αρχών και Νόμων ΥΠΕΡ των ασθενεστέρων τάξεων στις Αστικές Δημοκρατίες!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία