makrigiannis_giannis

Ο Σόιμπλε και ο κυνηγός με την αρκούδα

Γιάννης Μακρυγιάννης

Η όλη υπόθεση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και κυρίως του ιδιότυπου μπρα ντε φερ της σημερινής κυβέρνησης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θυμίζει το ανέκδοτο με τον κυνηγό και την αρκούδα. Ο οποίος κυνηγός πήγαινε στο δάσος συνέχεια, παρότι κάθε φορά η επίσκεψη είχε ένα συγκεκριμένο, άσχημο, αποτέλεσμα. Εκτός κι αν δεν το θεωρούσε και τόσο… άσχημο ο κυνηγός.

Η κυβέρνηση το έπαθε με τον Σόιμπλε – έστω κι αν το μικρό όνομα του οποίου σημαίνει «λύκος στο δρόμο» και όχι κάτι σε αρκούδα – όπως ο κυνηγός.

Επιμένει να πηγαίνει στο δάσος μίας κάποιας «διαπραγμάτευσης» αγνοώντας τι ρόλο ακριβώς παίζει ο γερόλυκος της γερμανικής πολιτικής σκηνής στο ευρωπαϊκό πεδίο, αλλά και δείχνοντας εξωφρενική αφέλεια για την ίδια την κατάσταση και το πλαίσιο, εντός του οποίου λειτουργούν τα πράγματα στην ευρωζώνη.

Μέσα σε δύο χρόνια, η κυβέρνηση την έπαθε – και μαζί η χώρα – με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια λάθη. Το 2015 πίστευε ότι ο Σόιμπλε (και όλοι οι άλλοι φυσικά) θα έκανε πίσω, μπροστά στο ενδεχόμενο να προκληθεί ευρωπαϊκό πρόβλημα από μία ελληνική κρίση και έξοδο από το ευρώ. Δεν είδε έγκαιρα ότι είχε κάνει λάθος ανάλυση.

Η οδυνηρή ήττα τον Ιούλιο του 2015 θα έπρεπε να της γίνει μάθημα, ώστε να μην επαναλάβει τα ίδια. Πιθανόν πίστεψε και η ίδια τα όσα έλεγε περί «επιτυχίας» στις τότε διαπραγματεύσεις και έτσι αρνήθηκε να διδαχθεί απ’ όσα έγιναν εκείνη την περίοδο.

Και επανέλαβε περίπου τα ίδια λάθη δύο χρόνια μετά, με τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος. Ήλπιζε (αλήθεια, στηριζόμενη πού;) ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Η προσδοκία ότι μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί, όταν δεν είναι ρεαλιστική, αποδεικνύεται καταστροφική.

Γι’ αυτό και φτάνουμε (ή φτάσαμε) σε μία «λύση» για το χρέος, που μας οδηγεί ακόμη βαθύτερα στα μνημόνια, τη λιτότητα, την επιτροπεία. Η «λύση» είναι χειρότερη κι από το πρόβλημα το ίδιο!

Η κυβέρνηση αρνήθηκε να δει μία πραγματικότητα: Απέναντι σε αρνητικούς συσχετισμούς και σε μία τέτοια, τερατώδη κατάσταση σε ευρωζώνη και ΕΕ, οι λύσεις είναι δύο: ή έγκαιρος συμβιβασμός, με αναγνώριση της ήττας, αλλά με περιορισμό των ζημιών ή τελική σύγκρουση. Το πρώτο δεν το θέλει γιατί θέλει να δείχνει «αριστερή». Για το δεύτερο δεν ήταν ποτέ διατεθειμένη.

Έχοντας απορρίψει τη σύγκρουση, προσπαθεί να ωραιοποιήσει την παράδοση. Αλλά μία παράδοση με τους χειρότερους δυνατούς όρους, είναι ο πλέον καταστροφικός δρόμος.

Ο κυνηγός ή δεν μπαίνει στο δάσος, ή όταν μπαίνει πρέπει να είναι έτοιμος να πυροβολήσει. Όταν δεν κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο, λογικό είναι να πέφτει στα χέρια της αρκούδας και να γίνονται όσα γίνονται. Και της δίνει και το δικαίωμα να αναρωτιέται διάφορα…

ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΑΣΤΟ ΤΟ ΚΑΨΕΣ...ΠΑΛΙ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ...ΛΕΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΤΙ... ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ .ΕΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΥΘΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΣΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ....ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΥΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΓΛΥΦΕΣ .

νικ

και οτι γραφεις ισχυει βεβαια και για τους ψηφορορους του ΣΥΡΙΖΑ και του οχι....τρεις φορες ψηφισαν αλεξη αρα μαλλον τους αρεσει πολυ η....αρκουδα.....

Αντίστροφη μέτρηση για τον σύριζα

Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, (για να μη λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές), ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Aπό την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 853 ημέρες. Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 526 ημέρες διακυβέρνησης της πατρίδας μας, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 2η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 722 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 3η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 841 ημέρες, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό!!!

Να πάει στον αγύριστο...

Μέσα στην απέραντη περιφρόνηση, την απόλυτη χλεύη και την αφόρητη θυμηδία!!!

526 απέμειναν...

Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας). . . Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, είναι σαφές ότι απομένουν στον σύριζα 526 ημέρες διακυβέρνησης της πατρίδας μας, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό, (ενώ από την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα. . . ), έχουν ήδη παρέλθει 853 ημέρες).

Εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με 187 βουλευτές, (Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης), το 2020 εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αποφεύγονται πρόωρες εκλογές...

Η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη με 163 βουλευτές.

Από τα στοιχεία της χθεσινής δημοσκόπησης της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24, με αναγωγή των αναποφάσιστων, (7,5 %) και όσων δεν απαντούν, (3,5 %), σε κάθε κόμμα αναλογικά με τη δύναμή του προκύπτουν τα ακόλουθα ποσοστά για τα πέντε, (5), κόμματα τα οποία θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή: Νέα Δημοκρατία 36,87 %, Σύριζα 21,23 %, Χρυσή Αυγή 8,38 %, Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,82 %, ΚΚΕ 7,26 %. Σε αριθμό βουλευτών θα έχουμε: Νέα Δημοκρατία 163, Σύριζα 65, Χρυσή Αυγή 26, Δημοκρατική Συμπαράταξη 24, ΚΚΕ 22. Δηλαδή, αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και άθροισμα βουλευτών Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης 187, (δηλαδή μεγαλύτερο των 3/5 του συνόλου των βουλευτών, ήτοι 180).

Κυρίαρχη πλέον η Δεξιά - Κεντροδεξιά...

Από τα στοιχεία της χθεσινής δημοσκόπησης της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24, εάν αναγάγουμε σε κάθε κόμμα τα ποσοστά όσων δηλώνουν αναποφάσιστου, (7,5 %) και όσων δεν απαντούν, (3,5 %), αναλογικά με τη δύναμή τους, τότε προκύπτουν τα ακόλουθα ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 36,87 %, Σύριζα 21,23 %, Χρυσή Αυγή 8,38 %, Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,82 %, ΚΚΕ 7,26 %, Πλεύση Ελευθερίας 2,79 %, Ποτάμι 2,23 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,23 %, 'Ενωση Κεντρώων 2,23 %, Ελληνική Λύση 1,68 %, Λαϊκή Ενότητα 1,12 %, Ανταρσύα 1,12 % και 'Αλλο κόμμα 3.91 %. Ομαδοποιώντας τα κόμματα ως Δεξιά - Κεντροδεξιά, Κεντρώα - Κεντροαριστερά, Αριστερά - Ακροαριστερά, προκύπτει ότι στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Νέα Δημοκρατία, Ελληνική Λύση, δηλαδή το 49,16 %, στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων και Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή το 12,28 %, ενώ στη τρίτη κατηγορία εντάσσονται Σύριζα, ΚΚΕ, Πλέυση Ελευθερίας, Λαϊκή Ενότητα, Ανταρσύα, δηλαδή το 33,52 %, ενώ ένα ποσοστό 3,91 % δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί και ορίζεται ως άλλο κόμμα. Συμπέρασμα, στην Ελλάδα είναι πλέον κυρίαρχη η Δεξιά - Κεντροδεξιά.

Την τελική κατανομή σας κρύβουν...

Για να αντιληφθούν όλοι τι σημαίνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα, παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία: Διεξάγεται μία δημοσκόπηση, και αθροίζονται όλες οι απαντήσεις. Στην περίπτωσή μας: Νέα Δημοκρατία 30 %, Σύριζα 17 %. κλπ. Αφαιρώντας τα ποσοστά των μη έγκυρων απαντήσεων, (Αποχή/Λευκό/ Ακυρο), προκύπτει: Νέα Δημοκρατία 33 %, Σύριζα 19 % κλπ. Κατανέμοντας σε κάθε κόμμα, (αναλογικά με τη δύναμή του), τα ποσοστά όσων δηλώνουν Αναποφάσιστοι και όσων Δεν Απαντούν. τότε προκύπτει τελικά Νέα δημοκρατία 36,87 %, Σύριζα 21. 23 % κλπ. Ακριβώς, την τελική κατανομή σας κρύβουν οι δημοσκόποι!!!

Πράγματι...

Πράγματι η Δεξιά - Κεντροδεξιά είναι πλέον η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, με ποσοστό άνω του 50 %. Αρκεί να προσθέσει κάποιος στο 49,16 % τα ποσοστά των μικρών δεξιών κομμάτων τα οποία ευρίσκονται στο "Άλλο κόμμα". Ενδεικτικά αναφέρω το κόμμα "Εθνική Ενότητα" των Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου, το κόμμα "Νέα Δεξιά" του Φαήλου Κρανιδιώτη, το κόμμα "ΡΙΖοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός" του Βασίλη Καπερνάρου.

Ποτέ ξανά αριστερά!!!

Την αριστερά την γνωρίσαμε στη διακυβέρνηση της χώρας, τη σιχαθήκαμε και την απορρίψαμε. Οριστικά και αμετάκλητα!!!

Την αριστερά την έχουμε πατόκορφα...

Χ@σμ@νη!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία