Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις: Το τυρί και η φάκα…
antipas

Γιάννης Αντύπας

Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις: Το τυρί και η φάκα…

Είναι πραγματικά αξιοπρόσεχτος ο τρόπος με τον οποίο πολιτικοί και κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία επαναλαμβάνουν τα λάθη των προηγούμενων. Και δεν μιλάμε στον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων, αλλά και στην απλή… ανάγνωση μιας δημοσκόπησης

Πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση γιατί λέει οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να ανοίγει η ψαλίδα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τι περίμεναν να συμβεί δύο μήνες από τις εκλογές; Να μετανιώνουν μαζικά οι πολίτες για τις επιλογές τους;

Πανηγυρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενισχύει την εικόνα του έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Μιλάμε για τον κερδισμένο και τον μεγάλο χαμένο της 7ης Ιουλίου. Ο πρώτος γυρίζει όλο τον κόσμο και συναντά ηγέτες ενώ ο δεύτερος έχει να «καθαρίσει» τις σχέσεις του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Πανηγυρίζουν και ορισμένοι υπουργοί για τους δείκτες αποδοχής από την κοινή γνώμη. Για τα πρώτα φιλολαϊκά μέτρα, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Για την υλοποίηση δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
  • Άρθρο 1: Όσο πιο πολύ εμφανίζεται να ανοίγει η ψαλίδα τώρα που η κυβέρνηση είναι παντοδύναμη, τόσο πιο… κοφτερό θα είναι το κλείσιμο όταν η κυβέρνηση θα έχει ανάγκη από καλές ειδήσεις.
  • Άρθρο 2: Όσο πιο ψηλά εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όσο πιο χαμηλά εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η πτώση και η άνοδος αντίστοιχα όταν το πολιτικό κλίμα αλλάξει.
  • Άρθρο 3: Οι υπουργοί με τις θετικές γνώμες θα πρέπει να κοιτάξουν και τις… αρνητικές. Γιατί είναι πολύ πιθανόν οι σχετικές αναφορές να αφορούν στους πιο γνωστούς. Όπου αν προστεθούν θετικές και αρνητικές γνώμες μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά διαφορετικό.


Άπαντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο «προπονητής», που δεν είναι άλλος από τον λαό στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχει την πολυτέλεια να αλλάζει και αρχηγούς και πεντάδες και ενδεκάδες κοκ. Και τα τελευταία χρόνια το έχει κάνει κάθε φορά που του δόθηκε η ευκαιρία. Από το 2009 καμία κυβέρνηση δε διασφάλισε την επανεκλογή της.

Κλείσιμο
Η χώρα έχει αλλάξει ήδη 6 πρωθυπουργούς και αμέτρητους υπουργούς. Πολλοί από τους οποίους δεν εντοπίζονται ούτε και με συνδυασμένες… αναζητήσεις της google!
Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη της κυβέρνησής του θέλουν να σπάσουν το σερί θα πρέπει να προσέξουν. Αντί να ανταγωνίζονται τον πεσμένο Τσίπρα ή τους λιγότερο γνωστούς συναδέλφους τους θα πρέπει να αναμετρηθούν με τα προβλήματα των πολιτών και να δώσουν απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα για το μέλλον της χώρας.

Όλα τα άλλα είναι εφήμερες εντυπώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ