Kama Sutra και Savoir Vivre: Το μαρτύριο ενός άντρα...
antipas

Γιάννης Αντύπας

Kama Sutra και Savoir Vivre: Το μαρτύριο ενός άντρα...

Τελικά τα ευκόλως εννούμενα δεν παραλείπονται, που μάθαμε στο σχολείο. Ίσως είναι καλό ανά διαστήματα να λέμε ξανά και ξανά πράγματα που θεωρούμε αυτονόητα. Όλοι είμαστε κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών από ιχυρούς άνδρες.


Όλοι είμαστε κατά των νταήδων που ασκούν βία. Στη ζωή μου, όμως, δεν έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους. Όπως και δεν έχω γνωρίσει και πολλές «κακές» γυναίκες (σε αντιστοιχία με το κακούς άνδρες). Ίσως γιατί δεν υπήρχαν στο μονοπάτι που διάλεξα.

(σ.σ. Κρατείστε το θέμα της επιλογής σας παρακαλώ.)

Ο άντρας ο πρόστυχος ο άνδρας ο σωστός, σύφωνα με τους στίχους της Ναταλίας Γερμανού που ερμήνευσε ο Γιώργος Τσαλίκης υπάρχει, είναι παντού γύρω σας κορίτσια, αλλά όχι ακριβώς σε συσκευασία ενός την ώρα ακριβώς που τον θέλετε εσείς.  

Γιατί πίσω από τις αμέτρητες ερωτικές σας απογοητεύσεις, πίσω από τις αναρίθμητες προσβολές σε βάρος της προσωπικότητάς σας, κρύβονται οι επίσης αμέτρητες μεταβολές της διάθεσής σας.

Άλλες φορές θέλετε έρωτα, άλλοτε έχετε πονοκέφαλο. Άλλοτε θέλετε έναν επιτυχημένο κύριο και άλλοτε ένα επαναστατημένο νιάτο. Στην αρχή θέλετε περιπέτειες, μετά γάμο και παιδιά και μετά... πνίγεστε και ψάχνετε διαλείμματα.  

Κλείσιμο
Παραπονιέστε που δεν σας την πέφτει κανείς στα μπαρ, αλλά αν το κάνει είναι πέφτουλας. Όταν σας κοιτούν με λάγνα βλέμματα είναι αρπακτικά και λιγούρηδες.

Διώχνετε ανθρώπους που θα ήθελαν να περάσουν μαζί σας τη ζωή τους για να περάσετε με κάποιον μια νύχτα (καλά κάνετε εφόσον αυτό θέλετε) και μετά λέτε «δεν υπάρχουν άνδρες» και πηγαίνετε σε ψυχολόγους γιατί είστε μόνες.

Προφανώς και υπάρχουν άνδρες που θέλουν να κάνουν μόνο το κέφι τους. Όπως και γυναίκες. Προφανώς και υπάρχουν άπιστοι άνδρες. Όπως και γυναίκες.

Προφανώς και υπάρχουν τα πάντα. Έτσι είναι η ζωή. Για αυτό και η φυση μας έδωσε εκτός από σώμα και μυαλό, ώστε να το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τις επιλογές μας.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αλλά, νομίζω ότι όλοι μας καταλαβαινόμαστε. Επαναλαμβάνω απλά την πρώτη φράση του άρθρου γιατί νιώθω πως κάτι θέλω να προσθέσω:

«Ο άντρας ο πρόστυχος ο άνδρας ο σωστός, σύφωνα με τους στίχους της Ναταλίας Γερμανού που ερμήνευσε ο Γιώργος Τσαλίκης υπάρχει, είναι παντού γύρω σας κορίτσια, αλλά όχι ακριβώς σε συσκευασία ενός την ώρα ακριβώς που τον θέλετε εσείς».

Και στη διάρκεια της ζωής του περνάει φάσεις, όπως και εσείς. Εσείς είστε διατεθειμένες να είστε δίπλα του; Κάντε τον απολογισμό σας πριν σηκώσετε την πέτρα του αναθέματος. Που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκει εσάς τις ίδιες...   
    
Για την ιστορία, οι στίχοι της Ναταλίας Γερμανού...

Νά είμαι πρίγκηπας, να είμαι και αλήτης,
Νά μαι κι απρόβλεπτος σαν μετεωρίτης,
Νά μαι γλυκός και τρυφερός,
Μα κάπου κάπου νά μαι κι επιθετικός.
Να είμαι κύριος, να είμαι και μαγκάκι,
Αλλά και υπάκουο δικό σου στρατιωτακι,
Να μαι απλός κι αληθινός,
Μα απ τους άλλους νά μαι διαφορετικός.

Ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός,
Ο πρόστυχος, ο έξυπνος, ο γοητευτικός
Ο τέλειος άντρας δεν είναι πουθενά
Γι αυτό κάτσε μαζι μου και μη ζητάς πολλά.

Να μην είμαι άστατος ούτε και γκρινιάρης
Να σε ζηλεύω χωρίς νά μαι ζηλιάρης
Νά μαι πιστός και στοργικός
Μα κάπου κάπου νά μαι κι αντιδραστικός

Να είμαι άψογος, αλλά και χύμα
Σκληρός για όλους μα για σενα ένα θύμα
Νά μαι τρελός και λογικός
Και φυσικά νά μαι μονογαμικός.

Ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός,
Ο πρόστυχος, ο έξυπνος, ο γοητευτικός
Ο τέλειος άντρας δεν είναι πουθενά
Γι αυτό κάτσε μαζι μου και μη ζητάς πολλά.

ΥΓ. Η μόνη φράση με την οποία διαφωνώ είναι «για αυτό μείνε μαζί μου και μη ζητάς πολλά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ