Αν είχε και το… μουστάκι θα το ξύριζε ο Αλέξης!
antipas

Γιάννης Αντύπας

Αν είχε και το… μουστάκι θα το ξύριζε ο Αλέξης!

Ξέρω ότι η εξουσία είναι γλυκιά. Ότι οι άνθρωποι αλλάζουν στην «αγκαλιά» της. Έχω δει κι άλλους… ερωτοχτυπημένους μαζί της από το 1994, που έχω το προνόμιο να παρακολουθώ τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές από κοντά. Αλλά, σαν τον Αλέξη κανείς!

Και εμείς «αγαπήσαμε» πρόεδρε, δεν κάναμε έτσι όμως. Πραγματικά ο πρωθυπουργός κάνει τα πάντα για τη νέα του αγαπημένη. Δέχθηκε να κυκλοφορεί με φρουρά. Να του ανοίγουν δρόμο οι τροχονόμοι. Να κλείνουν με κλούβες οι Αρχές την Ηρώδου του Αττικού για να μένει μόνος μαζί της.

Δέχθηκε να αλλάξει ρούχα. Σινιέ πουκάμισα, παπούτσι λουστρίνι κοκ. Έβαλε γραβάτα και από ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε κάνει και δίαιτα. Θα μου πείτε, ο άνθρωπος έκανε ακριβώς τα αντίθετα από όσα είπε, έκοψε μισθούς και συντάξεις εφαρμόζοντας τα μνημόνια δυο- δυο, στα θέματα σκηνικής παρουσίας θα κολλούσε;

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί, σιωπηρά είναι αλήθεια μέχρι τη συμφωνία με τα Σκόπια, τη μεταμόρφωση ενός νέου που έδειχνε πως θα γινόταν άλλος. Τη μετάλλαξη ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου, ο οποίος μοιάζει πλέον επικίνδυνα με όσους υποστήριξε ότι θα αντικαθιστούσε. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα οι Συριζαίοι όλοι προσαρμόστηκαν στο κυριλέ Ζάππειο, με τον σκηνοθέτη να μπλέκει τα πλάνα με την… Ακρόπολη.

Δηλαδή, ο Σημίτης και ο Καραμανλής τι το διαφορετικό θα έκαναν; Πιθανότατα, έχοντας χορτάσει από εξουσία, δε θα έκαναν θρίαμβο για μια απλή απόφαση του Γιούρογκρουπ. Αλήθεια πιστεύω ότι θα ντρέπονταν να κάνουν ένα τέτοιο σόου με γραβάτες να κρύβονται (φοβερό το πλάνο με τον Αλέξη πλάτη, μπράβο στον σκηνοθέτη), να αποκαλύπτονται (στους φωτογράφους πρώτα για να ενισχυθεί το σασπένς) και να αποκαθηλώνονται (από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή) στην κορύφωση της πρόχειρα στημένης παράστασης.

Όμως, ο Αλέξης έδειχνε να το απολαμβάνει. Από κοντά και ο Πάνος Καμμένος, που βρήκε θέμα για να περάσει στην αντεπίθεση. Γιατί το κόμμα του διαλύεται. Αλήθεια, αξίζουν δέκα χρόνια επιμήκυνσης του χρέους για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας;

Κλείσιμο
Αλήθεια, τι άλλο είναι διατεθειμένος να κάνει ο Αλέξης για την εξουσία; Ελπίζω ηατάκα του Μεμά (Γιάννης Βογιατζής) στον Φώτη (ΦαίδωναΓεωργίτση)να μη βγει αληθινή (μεταφορικά βεβαίως στην περίπτωση του Αλέξη): «Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»!

Όχι από συμπάθεια στον πρωθυπουργό, αλλά από αγωνία για εμάς. Γιατί, μέχρι σήμερα ο Αλέξης δε δίνει από αυτά που έχει. Παίρνει από τους πολίτες και δίνει. Τη δημόσια περιουσία υποθηκεύει. Την ιστορία μας διαπραγματεύεται.

Διαφορετικά, σε ότι αφορά στη δική του μεταμόρφωση, μπορεί να ζει το όνειρό του στα σαλόνια της εξουσίας. Αν δεν νιώθει ότι εκτίθεται (σε σχέση με τις υποσχέσεις του) δικό του το πρόβλημα. Αν πραγματικά πιστεύει ότι τα βάλε- βγάλε τη γραβάτα πείθουν κάποιον χάρισμά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ