Αδιάβαστος και πάλι ο άφαντος Αλέξης...
antipas

Γιάννης Αντύπας

Αδιάβαστος και πάλι ο άφαντος Αλέξης...

Όταν «μιλά» η φύση οι άνθρωποι πρέπει να μαθαίνουν. Τους κανόνες της και τα όριά τους. Έτσι προχώρησε η επιστήμη, η οποία σε καμία περίπτωση βέβαια δε μπορεί να κερδίσει τη φύση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι άνθρωποι, έμαθαν να προστατεύονται. Δημιούργησαν όλες εκείνες τις υποδομές που χρειάζονται για να μπορούν να περιορίσουν την «οργή» της.

Ή στην περίπτωση των πυρκαγιών να προστατευτούν από τη βλακεία του διπλανού που πετά το τσιγάρο του στο δάσος, από την άγνοια κινδύνου αγροτών που καίνε ξερά χόρτα μέρα μεσημέρι και από τις κακόβουλες επιθέσεις εμπρηστών. Οικοπεδοφάγων, «κατασκόπων», όσων θέλουν να κερδοσκοπήσουν ή να αποσταθεροποιήσουν μια καταπληκτική κυβέρνηση.

Όμως, στα αλήθεια τώρα, περίμενε κανείς να δει τις φωτιές για να βγάλει συμπέρασμα για την ποιότητα αυτών που μας κυβερνούν; Των ανθρώπων που κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγαν πριν πάρουν τις ψήφους των πολιτών. Των ανθρώπων που κάνουν ότι έκαναν και οι προηγούμενοι (το λένε οι ίδιοι μάλιστα ως επιχείρημα για να μην τους κάνει κριτική η αντιπολίτευση). Των ανθρώπων που αντί να χτίζουν, διαλύουν ότι παρέλαβαν.

Τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ συμπεριφέρονται σαν κάποιος να τους έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα της περιορισμένης ευθύνης.Ή του ακαταλόγιστου. Δε φταίνε για τίποτα. Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τα μνημόνια, τη φύση, τους εμπρηστές, τους εχθρούς του καθεστώτος, τους πολίτες που έχτισαν μέσα στο δάσος κοκ. Αγνοώντας τις δικές τους ευθύνες να ελέγχουν (περιφέρειες και δήμους) για τις αντιπυρικές ζώνες, να φροντίζουν τα μέσα πυρόσβεσης να είναι ετοιμοπόλεμα και οι άνδρες να βρίσκονται στις σωστές θέσεις. Για αυτούς η προμήθεια μέσων πυρόσβεσης ήταν σκάνδαλο για να θησαυρίζουν οι πασόκοι και οι δεξιοί και οι προσλήψεις προσωπικού διαδικασία εξαγοράς ψήφων. Με αυτές τις πεποιθήσεις μεγάλωσαν. 

Οι άνθρωποι είναι τσακωμένοι με την έννοια της προετοιμασίας που προηγείται της αριστείας ή της αποτελεσματικής αντιμετώπισης ενός προβλήματος, όπως μιας πυρκαγιάς. Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί πήγαν στο μάθημα αδιάβαστοι. Με τις γνωστές δικαιολογίες των μαθητών που πεθαίνουν καμιά δεκαριά φορές γιαγιά και παππού για να αποφύγουν τη διαπόμπευση στον μαύρο πίνακα. 

Για την ακρίβεια ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε την κοπάνα. Συνεχίζει τις διακοπές του σε τόπο άγνωστο. Πρώτη φορά οι Έλληνες δεν γνωρίζουν το επίσημο κομμάτι των διακοπών του ανθρώπου στον οποίο έχουν εναποθέσει τις ζωές τους. Ο Ανδρέας πήγαινε στην Ελούντα. Ο Μητσσοτάκης στα Χανιά. Ο Σημίτης στο Κοραακοχώρι και τους Αγίους Θεοδώρους. Ο Καραμανλής στο Μαγγανάρι της Ίου. Ο Γιώργος πήγαινε παντού. Και το Συμπόσιο της Σύμης μεταφερόμενο το έκανε. Ο Τσίπρας;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ