Αρης-ΠΑΟ: Το 3-0 θα αποτελούσε πιστότερη απεικόνιση της αναμέτρησης
Φώτης Πλιάκος

Φώτης Πλιάκος

Αρης-ΠΑΟ: Το 3-0 θα αποτελούσε πιστότερη απεικόνιση της αναμέτρησης

Προσήλωση, αφοσίωση, ένταση και πίστη στο πλάνο: καθοριστικοί παράγοντες για να επικρατήσεις σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου

Τα είχε όλα αυτά ο εξαιρετικός, χθες το βράδυ, Αρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που ήταν «αλλού για αλλού» τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.

Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν με 2-0 και αν παίκτες ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους απόφαση σε πάσα ή σουτ, όπως σωστά ανέφερε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμη μεγαλύτερο σκορ.
Το 3-0 θα αποτελούσε την πιστότερη απεικόνιση της αναμέτρησης και της απόδοσης των δύο ομάδων.

Να το πω ακόμη πιο απλά;

Oι ποδοσφαιριστές του Αρη μπήκαν στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό τους αποκλειστικά και μόνο το ποδόσφαιρο, ενώ οι του Παναθηναϊκού έπαιξαν… ολίγη από μπάλα με μπόλικα από «mind» και «fraud games» που έκαναν στους διαιτητές σε ολόκληρη τη διάρκεια του 90λεπτο.

Ο Βαγιαννίδης στο πρώτο ημίχρονο έκανε διαρκώς «trash talk» στον 4ο διαιτητή, Βεργέτη, κάθε φορά που περνούσε από μπροστά του.

Ο Τζούρισιτς ζήτησε πέναλτι για χέρι σε προβολή που έκανε ξεκάθαρα με τα… πόδια του Μοντόγια.

Ο Ιωαννίδης έπεσε μόνος του, εντός μεγάλης περιοχής, στις καθυστερήσεις για να εκβιάσει καταλογισμό της εσχάτης των ποινών.

Είναι μόνο μερικά παραδείγματα από την εξω-ποδοσφαιρική συμπεριφορά των «πρασίνων».

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά ο Αρης είχε μόνο αφοσιωμένους μαχητές: ο Κουέστα δεν απειλήθηκε ιδιαιτέρως αλλά όταν χρειάστηκε απέκρουσε το γυριστό σουτ του Τζούρισιτς – στην πιο επικίνδυνη φάση του Παναθηναϊκού, o Βέλεθ «έσβησε» τον Ιωαννίδη, ο Φαμπιάνο έκοβε και ξεκινούσε τις επιθέσεις, ο Μεντίλ θυσίασε τα ανεβάσματά του για την αμυντική ισορροπία της ομάδας, ο Μοντόγια (por favour) κόντεψε να σκοράρει, οι Σιφουέντες-Μόντσου-Νταρίντα κυριάρχησαν στο κέντρο, ο Σαβέριο έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Σπίκιτς εντυπωσίασε με την ποιότητα του και ήταν μέσα και στα δύο γκολ και ο Μορόν έκανε πολύ δουλειά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου - αλλά το σημαντικότερο ήταν πως σκόραρε το πέναλτι που του έκανε ο Πάλμερ-Μπράουν.

Παρένθεση.

Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να συζητήσω για τη φάση του πέναλτι.

Ο Μορόν με τακουνάκι «τσιμπάει» την μπάλα και ο Πάλμερ-Μπράουν τον βρίσκει και με το σώμα και με το γόνατο και τον ρίχνει κάτω, χωρίς να έχει στόχο να αμυνθεί προς την μπάλα.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν από το πέναλτι που υποδείχτηκε.

Οσοι «ειδήμονες» προσπάθησαν χθες στα πάνελ των αθλητικών εκπομπών στην τηλεόραση να μας πείσουν για το αντίθετο εκτέθηκαν με την ακατανόητη «επιχειρηματολογία» τους καθώς δεν είχαν πειστεί ούτε καν οι ίδιοι πως πρόκειται για μια λανθασμένη υπόδειξή.

Κλείνει η παρένθεση.

«Όλα εξαρτώνται από την ομάδα και τους παίκτες. Αυτοί εφαρμόζουν τις οδηγίες και μπορούν να σε ανεβάσουν. Όλα είναι θέμα παικτών. Και αλλαγή να μην έκανα, έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι δεν θα άλλαζε κάτι» έλεγε ο Ουζουνίδης μετά το ματς, θέλοντας να αναδείξει την προσήλωση των έντεκα που επέλεξε για το αρχικό σχήμα.

Ο κόουτς χθες πανηγύρισε έξαλλά τα γκολ, εμψύχωνε με ένταση τους παίκτες του σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και σήκωσε τις γροθιές του προς την κερκίδα αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη.

Ηταν το βάπτισμα του πυρός για την ψυχική σύνδεσή του με το κλαμπ.

Ο Ουζουνίδης χθες κατέστρωσε το τέλειο πλάνο για να κερδίσει εύκολα τον Παναθηναϊκό αλλά η δουλειά που κάνει φαίνεται πως θα έχει μακροχρόνια οφέλη για τον Αρη.

Δεν είναι τοξικός, σέβεται τους αντιπάλους, δεν στήνει επικοινωνιακά σόου, μιλάει πάντα με ειλικρίνεια και δεν διακατέχεται από σύνδρομο καταδίωξης.

Δουλεύει πάνω στο ποδόσφαιρο και για αυτό το λόγο ο Αρης ανεβαίνει σταθερά.

Ο Σιφουέντες από μια περιφερόμενη σκιά, όπως είχε εμφανιστεί στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, έχει μετεξελιχθεί σε ηγέτη της μεσαίας γραμμής, ο Κίκε Σαβέριο χθες φαινόταν σαν να είχε έρθει τώρα με μεταγραφή από την… Μπαρτσελόνα, ο Μορόν ξαναβρήκε το χαμόγελο του, ο Νταρίντα παίζει καλύτερα από τον Μάνου Γκαρθία, οι νεοαποκτηθέντες Μεντίλ και Σπίκιτς μπήκαν άμεσα στο πνεύμα της ομάδας.

Η άμυνα κράτησε μηδέν παθητικό για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι και το αήττητο σερί 4 αγώνων (ισοπαλία με ΠΑΟΚ και νίκες με Παναθηναϊκό, Athens Καλλιθέα και Λαμία) διατηρεί τον Αρη στο -3 από την 4η θέση.

Εάν οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρουν να κάνουν το 3/3 κόντρα σε Λεβαδειακό, Βόλο ΝΠΣ και Παναιτωλικό, θα οδηγήσουν το «ποδόσφαιρο» σε μια συναρπαστική τελευταία αγωνιστική της «regular season».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης